Last news in Fakti

13 Август, 2019 18:50 1 591 5

Тръмп иска голямо споразумение с Япония

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • япония

Двете страни преговарят за търговско споразумение

Тръмп иска голямо споразумение с Япония - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Американският президент Доналд Тръмп е заявил пред японския премиер Шинзо Абе, че очаква Япония да закупи повече селскостопански продукти от САЩ, съобщи Kyodo.

Новината е от източници, близки до японската администрация. Япония и САЩ са се договорили да преговарят за широко споразумение за двустранна търговия.

Те се опитват да преодолеят различията, относно тарифите за говеждото и автомобилния сектор. Тръмп е поискал японската страна да закупи специфични продукти, като соя и пшеница. Самото искане е отделно от текущите преговори между двете страни.

Предстои японското правителство да разгледа отговор на предложението. Има и предложение за закупуването на хранителни стоки като подкрепа за африканските държави.

Сделката ще е на стойност от няколко стотин милиона долара. Предстои това да бъде обсъдено. САЩ и Япония ще продължат преговорите.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бай Яни

    6 1 Отговор
    А японският пример дойде в България. Браво Боко. Уреди износ за Япония.
  • 3 Някой

    4 2 Отговор
    Пък на нас ни заповяда направо да купим скъпи самолети. Агресивна финансова политика. Мита, на всички. Изнудване на " партньорите". Ама трябва Европа, Русия, Китай, Индия, Иран,Сирия,Венецуела и още няколко държави да отсвирят САЩ .Това е половината население на земята, че и повече...малко да им приседне на наглите американци.

    Коментиран от #4

  • 4 Нов

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Някой":

    Хубаво си написал ,ама за тази работа се искат топки.Еврогейския съюз нямат такива за съжаление.
  • 5 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    НЕЩО "ПАЗАРНИЯТ ПРИНЦИП" НА КАПИТАЛИЗМА СЕ Е ПРОПУКАЛ И ДЕФОРМИРАЛ ПОД ЕГИДАТА НА САЩ !!!!!!!!!!!
Новини по държави: