Last news in Fakti

28 Август, 2019 14:32 1 500 1

Южна Корея привика посланика на Япония

  • южна корея-
  • посланик-
  • япония

Търговски спор между двете страни

Южна Корея привика посланика на Япония - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Южна Корея привика посланика на Япония, съобщи РИА Новости.

Правителството в Сеул иска обяснение от японските представители за тяхното решение да извадят страната от списъка с предпочитани търговски партньори. Това може да доведе до повече документи и проверки за износители, което да доведе до забавянето на доставки.

Южна Корея отговори с изваждането на Япония от нейния списък с предпочитани търговски партньори. Временно се прекратява и споразумението за споделяне на разузнавателна информация.

Представители на страната ще връчат официална жалба на японския посланик. В нея те ще изискват преразглеждане на решението.

Отношенията между двете страни се обтегнаха в края на миналата година. Тогава корейски съд излезе с решение за изплащането на компенсации от Япония на семействата на корейски граждани, които са били принуждавани да работят в японски фирми по време на окупацията.

Япония и Южна Корея са най-близките съюзници на САЩ в региона, като страната вече ги призова да водят позитивен диалог.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 0 Отговор
    Еса е момента Ким да се провикне силно НА ЮГ "Да ви е.а мамата и на двамата" по примера на един индивид тука:)
Новини по държави: