16 Август, 2019 22:30 1 701 2

Белград забранява найлоновите торбички

  • найлонови торбички-
  • найлон-
  • сърбия-
  • белград-
  • забрана

Важно решение в сръбската столица

Белград забранява найлоновите торбички - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

От 1 януари догодина в сръбската столица Белград ще бъде забранено използването на найлонови торбички, предаде агенция Танюг.

Решението за това ще бъде официално взето на заседание на белградската община до края на месеца, съобщи заместник-кметът на сръбската столица Горан Весич.

Той напомни, че с въвеждането от търговските вериги на заплащане на найлоновите торбички употребата им в Белград е намаляла с около 60 процента.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 7 Отговор
    Ето го и Озъбеното лице на "ДЕМОКРАТИЧНО ОРЯЗАНИЯ" Сръбски режим,който С РАДОСТ И УДОВОЛСТВИЕ копира всякакви "Прогресивни забрани" от арсенала на Русия,С.Корея,Венецуела, Куба...А следващата стъпка ще е естествено претворяване в Реалността ЧРЕЗ ЗАКОН на един от основните лозунги в споменатите държави - "ПАЗАРУВАНЕТО Е ВРЕДНО ЗА ФИНАНСОВОТО ВИ ЗДРАВЕ"!Което пък доказва неостаряващата фраза на Сталин,само че осъвременена в крак с НОВОТО КОМУНИСТИЧЕСКО ВРЕМЕ:"Няма пазаруване,няма и проблем с торбичките".
  • 2 1360

    4 2 Отговор
    ЗАБРАНАТА НА НАЙЛОНОВИТЕ ТОРБИЧКИ ЩЕ ДОВЕДЕ ЕДИНСТЕВНО ДО РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА ЛЕНЕНИ И КОНОПЕНИ ТОРБИЧКИ ЗА МНОГОКРАТНА УПОТРЕБА - ЛЕКИ, МНОГО-ЗДРАВИ,КРАСИВИ, УДОБНИ, НЕ ЗАПАРВАТ ПРОДУКТИТЕ . . . КОЙТО В МОМЕНТА ЗАПОЧНЕ У НАС ДА ГИ ПРОИЗВЕЖДА ЩЕ СТАНЕ МИЛИАРДЕР . . . НО УВИ ТОВА ЩЕ НАПРАВЯТ КИАЙЦИТЕ, БЪЛГАРИНА МОЖЕ САМО ДА ПРЕПРОДАВА ЦИГАРИ И АЛКОХОЛ, Е . . . И ДА ГЛЕДА ПРАСЕТА, ДА ВАРИ РАКИЯ . . .
Новини по държави: