Last news in Fakti

16 Август, 2019 09:35 2 100 4

В Швеция арестуваха терорист

  • швеция-
  • терорист-
  • арестуван

Води се разследване

В Швеция арестуваха терорист - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Полицията в Швеция е задържала мъж по подозрение, че е участвал в заговор за извършването на "терористично престъпление", съобщи шведската прокуратура, цитирана от Ройтерс и AP.

Първоначалните предположения са били, че той е подготвял убийство, но те са били променени на подозрение в терористичен заговор. Днес ще бъде предварителният съдебен процес. Мъжът е бил задържан в сряда в централния град Йостершунд, докато шофирал лек автомобил.

Шведско радио съобщи, че задържаният е от Узбекистан, а вестник "Афтонбладет" твърди, че полицията проверява дали той е свързан с Рахмат Акилов - узбекския ислямист, който излежава доживотна присъда за убийството на пет души в Стокхолм през 2017 г. с откраднат камион. На процеса Акилов каза, че отмъщава за подкрепата на Швеция за войната срещу "Ислямска държава" в Сирия и Ирак.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен

    8 2 Отговор
    Бе как терорист бе? Питайте Дойче веле! Това е работник, професионалист, с временно психично разстройство!
  • 2 Радев

    2 3 Отговор
    Ама с Грипените ли го гепихе
  • 3 Sochi

    7 1 Отговор
    Човека им отишъл на гости, а те му нарушават правата. Срам за всички шведи😁
  • 4 11ап

    0 0 Отговор
    По - лека , лека тази сган стигна и на ,,Север"
Новини по държави: