19 Август, 2019 15:30 2 234 13

Печален рекорд - 70 милиона бежанци по света

  • бежанци-
  • мигранти-
  • сирия-
  • афганистан

Хората бягат от войни, преследвания и последици от глобалното затопляне

Печален рекорд - 70 милиона бежанци по света - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бежанците в света достигнаха 70 милиона, което е рекорден брой след Втората световна война, предаде ДПА, като се позова на Върховния комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН).

Хората бягат от войни, преследвания и последици от глобалното затопляне, съобщи германският клон на ВКБООН в декларация, публикувана ден преди Световния ден на хуманитарната помощ, който се отбелязва днес.

Хуманитарната организация "SOS детски селища" съобщи, че 12 000 деца са убити или ранени през 2018 г. Хиляди са били отвлечени и вербувани като деца войници, стотици хиляди са били тежко травмирани. Най-много убити и ранени деца има в Афганистан - 3062, в Сирия - 1854 и в Йемен - 1698.

"А това са само известните случаи. Мрачното число вероятно е много по-голямо", посочва в декларацията Тереза Нгиги, главен психолог на "SOS детски селища".

"Съобщенията от последните седмици за убити и ранени деца в Сирия, Йемен и Судан показват, че страданията на децата в райони на войни и конфликти продължават през 2019 г.", добави тя.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ззззз

    3 18 Отговор
    Мечтая за свят в който няма граници и всички хора са сънародници, говорещи на един език и споделящи общи ценности! Планетата ни е твърде малка за повече от една държава.

    Коментиран от #4

  • 2 ??????

    14 2 Отговор
    Всички тези " бежанци " са дошли на безплатен обяд олинклузив, но ЗАЩО САМО НА БЪЛГАРИТЕ СЕ ОБЯСНЯВА , ЧЕ НЯМА БЕЗПЛАТЕН ОБЯД . Защо меркел ги кани на безплате обяд и като бонус и всичко останало е безплатно, а ЗА БЪЛГАРИТЕ ЕВРОСОЛИДАРНОСТ ЕДИНСТВЕНО КАТО ДОЙДЕ ВРЕМЕ ЗА ПЛАЩАНЕТО НА СМЕТКАТА , КОЯТО РАЗБИРА СЕ ЕДИНСТВЕНО ПО ПОДРАЗБИРАНЕ БЪЛГАРИТЕ ДА ПЛАТЯТ !!!

    Коментиран от #6

  • 3 FtF

    8 5 Отговор
    За всичко е виновна лакомията на имперските държави . Те докараха света до ситуацията, всички блага да са съсредоточени в 5% от населението на земята. Сега се чудят какво да правят с бедните, неграмотни и мързеливи бежанци.

    Коментиран от #5

  • 4 Едни съмнения...

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "ззззз":

    А не мечтаеш ли и да бият чело пред един и същ лъжепророк-педофил???

    Коментиран от #8

  • 5 ...

    10 2 Отговор

    До коментар #3 от "FtF":

    А преди, когато все още ги имаше големите колониални империи, тези "всички блага" в колко процента от населението бяха съсредоточени? Защо тогава ги нямаше въпросните "бежанци"? Прочие, "бежанци" ще има и докато има такива като ТЕБЕ, дето ги наричат така - вместо престъпници, незачитащи националните закони и граници.

    Коментиран от #7

  • 6 Самата истина

    1 6 Отговор

    До коментар #2 от "??????":

    Извинете, но за това положение, в което се намираме сме си виновни само ние! Никой друг
  • 7 Самата истина

    4 7 Отговор

    До коментар #5 от "...":

    Всички ние говорим така, защото не сме преживяли това, което те преживяват... Далеч от родина, семейство.... И слава Богу да не узнаем, какво е това чувство ....

    Коментиран от #11

  • 8 Самата истина

    1 8 Отговор

    До коментар #4 от "Едни съмнения...":

    Извинете, но как може да обиждате и осквернявате чуждата религия? Не се ли замисляте, че трябва да уважаваме различията на хората.... Но за комплексираните българи само чужденците са им виновни, но не се замисляте как се чувстват българите заминали за гурбет!?

    Коментиран от #13

  • 9 Едни съмнения...

    5 1 Отговор
    Каквото повикало, такова се обадило! !! След като за ислямофашистите аз съм "НЕВЕРНИК" - с всички не съвсем приятни последствия от това на този и на "онзи" свят за мЕне и другите като мене, КАКВО друго отношение от моя страна смятате, че заслужават тия??? Вие в саксия ли расте те??? История на България не сте ли учили???
  • 10 ...

    6 1 Отговор
    И аз мога да се озова "далеч от родина и от семейство", ама ще го направя по ЗАКОННИЯ начин, както са го и направили безброй други българи преди мене!!!
  • 11 ??????

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Самата истина":

    Това което наричаш " бежанси " са просто катунари което е начин на живот назоваван като цигани, А НЯМА ЦИГАНИ КОИТО ДА ПОЛАГАТ РОБСКИ ТРУД, ЗАЩОТО ЖИВЕЯТ В ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЦЕННОСТИ А ИМЕННО СВОБОДНО ДВИЖЕНИЕ НА ПРЕСТЪПНИЦИ И КРАДЕНИ КАПИТАЛИ .ТОЗИ НАЧИН НА ЖИВОТ Е МНОГО ДОХОДОНОСЕН И СПРАВКА В ИСТОРИЯТА А ИМЕННО КРАДЛИВИТЕ ЕЛИНИТЕ ГЪРЦИ
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 DGI

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Самата истина":

    Много добре си се чувствам, не натрапвам религията и обичаите си, спазвам законите на държавата в която съм и всичко е точно. Да уважаваш някого само заради “религията” му е същото като да го уважаваш само заради размера на обувките му - няма логика.
Новини по държави: