Last news in Fakti

23 Август, 2019 17:28 7 672 4

Мафията на трапезата ни

  • италия-
  • мафия-
  • храна

Мафиотски наименования вредят на имиджа на марката "Произведено в Италия", предупреждава земеделски синдикат 

Мафията на трапезата ни - 1
Снимка: Shutterstock

Мафиотски наименования на хранителни продукти като "Мафия пица", кафе "Мафиозо" и други подобни, продавани в Италия и по света, вредят на имиджа на марката "Произведено в Италия", предупреждава основният земеделски синдикат, цитиран от Франс прес.

"Използването на имена, позоваващи се на мафията, е търговски подход, който причинява големи вреди на имиджа на Made in Italy, залагайки на стереотипи, свързани с мафиотските организации и превръщайки ги по този начин в нещо нормално", отбеляза Еторе Прандини, председател на Колдирети, в комюнике до АФП.

Мафиотският стил в маркетинга, носещ милиони евро, е станал планетарен, изтъква организацията, виждайки в това обидно отношение към Италия.

Барове и ресторанти с имена като "Коза Ностра", "При мафиотите", "Белле мафия" или "Мафия пица" се откриват навсякъде - от Мексико до Египет, в САЩ и в Македония, уточнява земеделският синдикат.

В България пият кафе "Мафиозо", а в Белгия гордо предлагат "мафия сос" за пържените картофи. Сред критикуваните продукти са и калифорнийското вино "Кръстникът", "Готварска книга на мафията" в интернет и дори бонбони, които могат да се поръчат от сайта www.candymafia.com.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Маркет БГ

    22 1 Отговор
    Ряпа да ядат! У нас ако се промотира например "240и сие", " Бостанска тиква ал желязо(за хемоглобин)" и други родни и сродни, 100% сме ги ударили у земята.

    Коментиран от #2

  • 2 И НАЙ

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Маркет БГ":

    ВЕЧЕ НАШАТА ЧЕРВЕНА МАФИЯ ГИ УДАРИ В ЗЕМЯТА, ТАМ НА ПОЗИТАНО ОТ КРЪСТНИЦИ ДО СЕСТРИ И ВСИЧКИ СА МАФИОТИ ОТ КЛАСА , НЯМА ДЪРЖАВНА ИНСТИТУЦИЯ ДА НЕ ОБХВАНАТА ОТ ТЯХ!
  • 3 Матей

    12 0 Отговор
    Поредната мафиотска сделка е факт,започва открадването на тонове злато и сребро при Крумовград,отново опропастяваща концесия,захапа ни Дънди (крокодила).Рапортуват бодро медиите,все едно сме ударили джак-пота.След време държавата трябва да съди дъндито за нечувания грабеж,не забравяйте другите концесии при умопомрачителни условия,заради щети за десетки милиарди.
  • 4 Дидо

    0 0 Отговор
    ДС ГРУ удари всичко в земята краде като за последно
Новини по държави: