Last news in Fakti

25 Август, 2019 21:40 5 693 88

“Роскосмос” създава хиперзвуково оръжие

  • хиперзвуково-
  • русия-
  • оръжие-
  • ракета-
  • роскосмос-
  • сармат

Има високи изисквания към устойчивостта на материалите

Специалистите от руската космическа, ракетна и ядрена промишленост възнамеряват съвместно да се занимават с моделиране на хиперзвуково оръжие, става ясно от годишния доклад на Държавната корпорация “Роскосмос” за 2018 година, пише "Поглед Инфо".

Както е отбелязано в доклада, миналата година предприятието на “Роскосмос” “Държавен ракетен център” (ДРЦ) “Макеев” (Челябинска област) и влизащият в състава на “Росатом” Руски федерален ядрен център - Всеруски научно-изследователски институт по експериментална физика (РФЯЦ-ВНИИЕФ - край Нижни Новгород) са разработили своите предложения за организация на работата по проект „Технология на суперкомпютърно моделиране на свързаните процеси на аеротермодинамика и термично унищожаване на топлозащитни покрития при супер- и хиперзвуков поток на спускаеми летателни апарати”.

В условията на навлизането в атмосферата на летателни апарати при свръхзвукова и хиперзвукова скорост, се генерира огромно количество топлина. Това поставя високи изисквания към устойчивостта на материалите на обшивката на летателните средства към топлинни натоварвания. За целта е необходимо да се моделират характеристиките на аеродинамичните процеси, а суперкомпютрите са незаменими за тези работи.

Приоритетните области на Центъра “Макеев” са разработването, производството, модернизацията, експлоатацията и обезвреждането на стратегическите ракетни системи. Центърът е разработчик на най-новата руска междуконтинентална балистична ракета “Сармат”. Тя трябва да замени най-тежката стратегическа ракета в света - “Воевода”. Работата по разработване на проекта “Сармат” започна през 2011 г. Миналата година руският президент Владимир Путин в съобщение до Федералното събрание обяви началото на активната фаза на изпитания на “Сармат”. Първите ракети серийно производство трябва да влязат в експлоатация през 2021 година.

РФЯЦ-ВНИИЕФ е най-големият в Русия научно-изследователски институт, решаващ сложни задачи от отбранително, научно и народно-стопанско значение. Според сайта на ВНИИЕФ една от основните задачи на центъра е да гарантира надеждността на руския ядрен арсенал. Създаването на собствени информационни продукти и технологии, предлагани на руските потребители, е една от активно развитите области на дейност на ядрения център. По-рано “Роскосмос” и “Росатом” нарекоха суперкомпютърната технология една от приоритетните области на тяхното сътрудничество.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 27 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Фон Браун

    31 51 Отговор
    Пак анимация ще има от сърце.
  • 3 Путин съм

    51 11 Отговор

    До коментар #1 от "На Путин":

    Преди да пишеш трябва да си трезвен и адекватен без алкохол !!!

    Коментиран от #88

  • 4 Факт !

    55 26 Отговор
    Руските ракети са най-добрите !!
  • 5 El pepi

    48 36 Отговор

    До коментар #1 от "На Путин":

    СЛАВА РОССИИ ;)
  • 6 Николай

    24 39 Отговор
    Първия път, като се въоръжаваха станаха от СССР на Русия. Какво ще стане сега - Москва, Ленинград и другото? Те са най-добри и това си знаят само ТЕ! Да продължават така до КАНЕЦ!
  • 7 jorj

    25 31 Отговор
    Глупости на търкалета и руски кълбета!!!!! Нали го бяха направили и ПутьоПлашиЗапядняка плашеше Запада с тези ракети от Камчатка та чак до СЕВЕРОДВИНСК!!!!!!! Т. Е НОВИЯ ЧЕРНОБИЛ!!!!!
  • 8 Българин

    29 25 Отговор
    "Факти", стига сте ни занимавали с глупости! На целия свят вече станаха ясни "големите" руски успехи във военното дело - взривили се "подводници-чудо" ли нямаше, взривени "ракети с атомно гориво" ли нямаше, падащи всяка седмица руски самолети ли нямаше...
    Това е днес Русия! Плашат гаргите!

    Коментиран от #9, #70

  • 9 Презвитер Козма

    27 23 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    Що бе колега, нека да има смях. Виж как при всяка статия за Русия, местните Киряк Стевчовци русофили изпадат в душевен оргазъм. Пък и заработват по някоя копейка за цигари и салам камчия

    Коментиран от #11

  • 10 ЦРУ от Раша

    30 25 Отговор
    А прахосмухачка кога ?...а кафеварка кога ?? а пералня кога ??? а ТВ по -лек от ТРИ ЧУВАЛЧЕТА ЦИМЕНТ ..кога ?? а лаптоп кога ? ….а ножче за бръснене .по тънко от 1 мм и не заточено на ШМИРГЕЛ ...кога ??? А автаршеив различен от ТРОЙНИЙ....използван и за автаршеив...и за дезинфекция...и за пиене ..кога ??? ...и за какво ни занимавате НАС ..от ЕВРОПЕЙСКА БГ със североазиатската монголойдна КОЧИНА ???

    Коментиран от #18, #69

  • 11 Бесен Язовец

    15 6 Отговор

    До коментар #9 от "Презвитер Козма":

    Явно мноГО руски си ги поемал по Черноморието!
  • 12 onq s konq

    18 14 Отговор
    Заглавието да се чете НЕ "СЪЗДАВА",а "ЩЕ СЪЗДАВА".Наскоро имаше статия че Америка ЕКСПЕРИМЕНТИРА с подобни ракети,а един русофил тука се изряза дебелашки че в Русия ВЕЧЕ ГИ ИМАТ НА ВЪОРЪЖЕНИЕ.То пък на практика излезе ТОЧНО ОБРАТНОТО:)И ще цитирам въпрос на журналист НАСКОРО към РУСКИ ВОЕНЕН ЕКСПЕРТ-АНАЛИТИК:"Не е ли най-удачно след Анализ на слабостите в Руското въоръжение,"РУСКАТА ВОЕННА МИСЪЛ" да се концентрира точно там за отстраняването им"?Отговорът бе:"Така е,но на практика има много обективни причини възпрепятстващи това и най-важните са "ЛИПСА НА ПАРИ И ТЕХНОЛОГИИ"!

    Коментиран от #29

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ц.ц.

    24 11 Отговор
    иперзвуков москвич модел412 такава е и ракетата

    Коментиран от #17

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Годо

    20 11 Отговор
    Фантастичните руски оръжия са само една измислица и мехлем за душите на глупаците!
  • 17 Бесен Язовец

    19 17 Отговор

    До коментар #14 от "Ц.ц.":

    Руснаците не произвеждат ласмасатарници като кадилак и форд обаче могат да го начукат на фалиралите америте правоъгален!

    Коментиран от #21

  • 18 ****

    17 9 Отговор

    До коментар #10 от "ЦРУ от Раша":

    А ти какво краварско имаш в къщи?

    Коментиран от #19, #23

  • 19 SS14

    17 16 Отговор

    До коментар #18 от "****":

    Най-малкото интернета който ползваш,компютъра и компонентите му са американски изобретения.САЩ е държавата допринесла най-много за развитието на света.Така ,че въпроса ти е чиста доза олигофрения,но е типично за русофилистик.Като си продажник ,поне да беше продажник за някоя държава която си заслужава, а не за недоразумение като Русия ,която не произвежда нищо и не помага с нищо за развитието на света.САЩ на година изнасят стоки за над 3 трилиона долара.Това е само износа! Само износа на САЩ е два пъти по-голям от цялата руска икономика.Има ли смисъл въобще да спорим кой какво произвежда и кой е прекалено дребен ,за да му се отделя внимание тук ?

    Коментиран от #22, #31, #74

  • 20 ****

    8 15 Отговор
    Русия тези разработки за такова оръжие ги има още от времето на СССР.Въпрос на време е да се разработят материали които да устоят на високите температури при триенето.
  • 21 SS14

    16 12 Отговор

    До коментар #17 от "Бесен Язовец":

    Това ли ви е смисъла на руските подлоги ? Руснаците са бедни и мизерни с жалко и черно бъдеще, ама могли да взривят еди кой си.Еми то билета е двупосочен и Русия също ще изчезне от картата на момента с единствената разлика ,че другите държави живеят с 50 години пред Русия...Немога да повярвам с какви индивиди спорим тука.
  • 22 ****

    10 15 Отговор

    До коментар #19 от "SS14":

    Той и краварския военен бюджет е 10пъти по висок от руския,ама нищо не са създали за тези пари.

    Коментиран от #24, #30

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 SS14

    17 15 Отговор

    До коментар #22 от "****":

    Нищо ? САЩ имат най-силната и модернизирана армия за всички времена на която руските кравари немогат да стъпят и на малкия пръст.Нищо може да е само за неграмотници като теб които още си живеят с мисълта за "великия" комунизъм и СССР дето САЩ ги заличиха дори и без война.

    Коментиран от #32, #71

  • 25 ****

    9 16 Отговор

    До коментар #23 от "onq s konq":

    Ти можеш и някой негър да ползваш,за да си укрепиш българо-американската дружба.
  • 26 SS14

    19 11 Отговор

    До коментар #23 от "onq s konq":

    А русофила в момента пие антифриз по руска рецепта ,докато свири на балалайката и си реди матръошките.Като погледнем положението в Русия ,можем да добием представа какво е било преди пълната еволюция на хората.

    Коментиран от #42, #72

  • 27 Гитлер и Гамлет

    14 8 Отговор
    Червените боклуци пак ще ядят ракети. На мамашите им пука хиперзвукова ли ще е или конвенционална. Все желязо ще е. И все няма дя става за ядене. Сега разбрах защо всеки втори алкохолик в кочината е с железни зъби. Като няма какво, ще ядят рякетата на величавия славянски монголоиден пигмей - дядя Пухлер.

    Коментиран от #73

  • 28 Тролоудушвач

    12 5 Отговор
    Хайде е е , още един макет ще бъде сниман и пуснат по "Звезда ", за радост на вмирисаните червени тролове във Факти.
  • 29 Америка

    8 15 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Америка не ЕКСПЕРИМЕНТИРА с такива ракети / просто ги няма/...тя ЕКСКРЕМЕНТИРА като чуе за такива ракети ... затова и купуват много памперси.

    Е те това е.

    Коментиран от #35

  • 30 Жорес

    15 6 Отговор

    До коментар #22 от "****":

    САЩ, за разлика от кочината нямат нужда да си поддържат падащото самочувствие с показването по една нова ракета или друг кюнец всяка седмица. Руснаците го знаят и това е причината да не смеят да шавнат. Ако си забелязял САЩ нямат и военни паради. Дали защото нямат какво да покажат ?

    Коментиран от #33

  • 31 Велико недоразумение

    8 10 Отговор

    До коментар #19 от "SS14":

    Запомни дори и в Америка , няма нито един изобретател на съществено техническо достижение американец ... може би с изключение на самолета.

    Компютър - Атанасов , българин
    Електрическа крушка - Лодигин , руснак
    Електрически генератор - Тесла , хърватин
    Хеликоптер - Сикорски , руснак

    Само като пример ...има и още . Даже и авиацията им я разработва българин и до днес учат по неговата книга.

    Коментиран от #34, #36, #49, #51

  • 32 А защо

    8 7 Отговор

    До коментар #24 от "SS14":

    А защо не се пробвате ... да кажем срещу Венецуела ...сега таман е удобно има стотина руски войници и малко китайци ... е има и нЕкви техники, дето ги докараха с нЕкви Ил - ове, ама те не се броят .

    Нещо не сте въодушевени ... разбирам ви, не е като да думкаш с Томахоук по камилари , ама все пак що не се пробвате, че да видим .
  • 33 Альоша Гърневски

    9 9 Отговор

    До коментар #30 от "Жорес":

    САЩ нямат военни паради, защото нямат военни победи. Ти да не искаш по случай 45 г от края на виетнамската война да правят военен парад. Русия има повод-тя победи германския фашизъм. Сащ бяха с второстепенна роля. Англия и Франция ги нямаше никакви.
  • 34 SS14

    5 8 Отговор

    До коментар #31 от "Велико недоразумение":

    Ама не ми разтягай врели некипели кой откъде бил.Защо никой не изобретява от Русия ,ами го прваят от САЩ имигрантите ? Досега си търсил нещо което да не е американско изобретение и искал да го напишеш тук ,ама трудно!

    Коментиран от #68

  • 35 onq s konq

    10 3 Отговор

    До коментар #29 от "Америка":

    Макар и РЯДКО,но лумпенската ви наглост ме вбесява!Обърни на "история на сайта" и на 22.08. в 10.40 часа и ще прочетеш:"САЩ отговарят на Русия с ХИПЕРЗВУКОВО ОРЪЖИЕ"!Ама що ли се връзвам на тъпунгери,усърдно ползващи стил "те това е"?:)
  • 36 SS14

    12 12 Отговор

    До коментар #31 от "Велико недоразумение":

    Джон Атанасов не е българин ,а е американец.Крушката е измислена от Томас Едисън,а хеликоптера от немците.Поне като си неграмотен не се хвали с това.И като ми изброяваш 2-3 отделни изобретения това няма никаква тежест.Говорим за сериозни и най-различни иновации.САЩ е държава с най-много такива в света и повече от всички други държави взети заедно.Русия никога не е участвала на картата на иновациите.По-скоро само в сферата на копи/пейста.

    Коментиран от #38, #41

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Жоро

    7 6 Отговор
    Пак Моссфилм...Кво са да коментирам.... :D:D
  • 40 ****

    9 11 Отговор

    До коментар #23 от "onq s konq":

    Е, ти ли си голямата работа, бе, кон?! Това вино не е лошо, но и не е нищо особено, някъде към 5-6 лева за бутилка в "Лидл", на промоция даже за 3! Само се учудвам, че го раздаваш гоУем...4 чашки, врато, за кой зъб по-напред?! Българо-американската дружба не е проблем, но съм чувал, че най-дружелюбни в братска та Калифорния са черните затворници, та спокойно може да отскочиш и да срещнеш втори път любовта - сега вече с цял отбор по американски футбол... Ха да пожелаем щастие на влюбените!

    Коментиран от #47

  • 41 от Уикипедия

    8 1 Отговор

    До коментар #36 от "SS14":

    Обикновена електрическа крушка.

    Волфрамова жичка под електронен микроскоп.


    Лампа с нажежаема жичка (наричана още заради формата си крушка или обикновена електрическа лампа) е осветителен уред, източник на изкуствена светлина, която се излъчва от проводник, нагрят от протичането на електрическия ток през него. Лампата с нажежаема жичка е създадена от А. Лодигин през 1872 г. Преобразува електричната енергия в светлинна енергия. Представлявала е стъклен балон, изпълнен с въздух, в който са запоени два дебели медни проводника, съединени с въглена пръчица. При пускане на ток през лампата въглената пръчица свети не повече от половин час и изгаря. През 1875 г. Томас Едисон изтеглил въздуха от балона и така удължил живота ѝ. По-късно, през 1890 г. А. Лодигин доусъвършенствал електрическата крушка, като поставил жичка от волфрам и изпълнил балона с азот.
  • 42 Някой

    6 5 Отговор

    До коментар #26 от "SS14":

    Публикувано във факти.бг: А русофила в момента....
    Явно бая пари ти плащат да пишеш тия глупости. Дабо да си вярваш поне, че тук май има хора със собствено мнение различно от твоето.
  • 43 Кремлевский Карлик

    5 7 Отговор
    Чудя се тия от Роскосмос не вземат да направят нещо , което да лети в космоса най-накрая? Чудя се също защо при толкова представени вече хиперзвукови супер оръжия без аналог , чак сега решиха да моделират физическите процеси , които протичат при подобни скорости ? Ако успеят какво оръжие ще направят - хиперсветлинно ли ? За нация , която разработва оръжия основаващи се на нови физически принципи и е пред всички в света , не е ли крачка на зад да се занимава с компютърно моделиране на старите физически принципи .

    Коментиран от #75

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 ****

    6 8 Отговор

    До коментар #44 от "руската нация е най гнусната нация":

    Я кажи кога си ходил в Русия бе папунек,и кога си влизал в руски магази за да знаеш?

    Коментиран от #48, #50

  • 47 onq s konq

    8 5 Отговор

    До коментар #40 от "****":

    Абс верно ти е инфото за цената на бутилка- питаш какво "краварско" има в къщи - казах ти.Сега обаче било ДОБРО,НО "ЗА КОЙ ЗЪБ"...а не допускаш ли че понеже го взех "експериментално" и ми хареса,утре няма да купя цял кашон?Фрапиращото е,че ВИЕ РУСОФИЛСТВАЩИТЕ тук сте деградирали до толкова,че се опитвате да ВНУШАВАТЕ "ОБРАТНИ НАКЛОННОСТИ" на НОРМАЛНИТЕ ПРОТИВНИЦИ НА РУСКАТА ЕКСПАНЗИОНИСТИЧНА ПОЛИТИКА,което е БЕЗСПОРЕН ПОКАЗАТЕЛ ЗА РАЗПАД на ФАЛШИВИТЕ ВИ РУСКИ "ЦЕННОСТИ"!А ето го и вица:Върви някакъв по улицата,надул перките,жените примират от възторг като го гледат...Насреща му -негов познат,който го спира и пита-Що вървиш така?Ами защото тренирам неуморно и да си личи!Е добре де,ние ЕБАЧИТЕ извти като дъга назад и с Гениталиите напред ли следва да вървим?Та ти от "ебачите" ли си ааа?:)

    Коментиран от #53

  • 48 я пак

    11 8 Отговор

    До коментар #46 от "****":

    Пич живеем в 21 век ,ерата на технологиите.Не е нужно да си ходил някъде за да знаеш как е там.Имa едно прекрасно американско изобретение и се казва Google Earth.С него можеш да разбереш какво представлява всяка една държава.Има и едно друго американско изобретение наречено интернет.С него можеш да намериш информация за всичко в дадената държава.В Русия реалността е
    ужасна.Беднотия и мизерия навсякъде.Грозно застроени градове със сгради тип комунистически брутализъм.Русия е ужасно сиво и отблъскващо място с изключение на отделни места и с хубава природа.Русия ако беше добра дестинация ,щяхме да сме чували за руската мечта,но уви такова нещо няма.Хората дори не смеят и за туризъм да ходят до Русия.

    Коментиран от #76

  • 49 ХаХа

    6 6 Отговор

    До коментар #31 от "Велико недоразумение":

    Абе те руснаците всичко на Земята са изобретили.
    Дано изобретят и машина да им налее малко самочуствие, че с тия комплекси не се траят вече.
  • 50 Питащ

    5 4 Отговор

    До коментар #46 от "****":

    Щолко процентa от стокитe в руските магазини са произведени в Русия? Има ли 20%?

    Коментиран от #77

  • 51 Русонефил

    5 8 Отговор

    До коментар #31 от "Велико недоразумение":

    Да погледнем Русия: Ракетната техника-открадната от германците. В дълбока тайна се държи факта, че заместникът на фон Браун работи за СССР.
    Атомната бомба -открадната от американците.
    Първият им реактивен изтребител с двигатели ролс-ройс.
    Ето това са гениалните ти руснаци. Гениални в присвояването.

    Коментиран от #78

  • 52 я пак

    6 10 Отговор
    По времето на СССР руските граждани са имали толкова беден и изостанал начин на живот,че за тях запада е бил недостижим лукс.Като пада СССР и в Русия като започнали да навлизат западни стоки ,руснаците гледали като индианци защото никога не били виждали модерни техники или каквито и да билоцподобни стоки,а единствено някакви бедния руски копия на западни неща.Даже като отварят първия МакДоналдс в Москва през 1990г. в продължение на цели 3 години е имало постоянни опашки от по няколко хиляди човека пред заведението.Хората просто или като гръмнати колко хубав може да бъде живота ,стига да не се намираш в Русия.

    Коментиран от #58, #80

  • 53 ****

    5 5 Отговор

    До коментар #47 от "onq s konq":

    Аз не виждам никакъв "БЕЗСПОРЕН ПОКАЗАТЕЛ" за разпад на ценности, гейовете сте типична гледка за Запада, не за Изтока! Ако не беше така, нямаше и тук, и в Сърбия, и в Русия да има опити за саморазправа с "обратно наклонените". Колкото до виното - така е, можеш да вземеш и цял кашон, даже два кашона или палет, но ти спомена САМО ЕДНА БУТИЛКА! Предполагам, на джендърите вие достатъчно за комфорт, но в България бутилка розе пият жените. Та, успех с американския отбор по футбол😂
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Хрониките на Евразия

    5 8 Отговор
    Без образование , няма наука !
    Без наука , няма технологии и развитие !
    В СССР науката я замениха с пропаганда и досега така я карат , но вече с американски Фотошоп мултики рисуват , за по убедително ..

    Коментиран от #81

  • 57 Комунист

    2 2 Отговор

    До коментар #54 от "СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !":

    Да живеят всички БКП-та по света, без американското БКП!!!
  • 58 руски палячовци

    7 3 Отговор

    До коментар #52 от "я пак":

    Баща ми 70 -те години е ходил на бригада в СССР и ми е разказвал как е наебал една страшно красива рускиня за една риза. Харесала му кирливата риза и той и я е подарил, разбира се след здравия секс. Други рускини са се ебали за едни дънки, особено ако са Ливайс, от Корекома.
    Бащата се е върнал от СССР без дънките и ризата, но доволен. Та, кви свърхзвукови глупости ще пускат тия палячовци, когато жените им се ебат за едни панталони не мога да разбера.

    Коментиран от #59, #61, #79

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 наблюдател

    4 4 Отговор
    Не знам, как Путин направи от една разпадаща се кочина (като нашата) каквото беше Русия през 90-те години, такава мощна, модерна и организирана държава за някакви си 15-20 години! Западът тъкмо беше отворил усти да ги разкъса и погълне! Затова сега, неможейки да простят това на Путин се мъчат да го изолират и сатанизират!
  • 61 болшой пожари

    3 3 Отговор

    До коментар #58 от "руски палячовци":

    Истина е За два буркана домати и цяла вечер ще те смучи като захарно петле
  • 62 Мосфилм

    3 1 Отговор
    Новите серии ще са интересни

    Коментиран от #82

  • 63 АЛО ФАКТИ

    2 2 Отговор
    АЛО ФАКТИ НЕ ВИ ЛИ ОМРЪЗНА ДА ИГРАЕТЕ РОЛЯТА НА ХИБРИДНА МЕДИЯ И ДА ПРОПАГАНДИРАТЕ РУСКИТЕ ОРЪЖИЯ?
  • 64 Хрониките на Евразия

    3 1 Отговор
    Руските турбини на атомната централа в Индия , строяща се от Росатом в Индия , ще ги заменят на японски ..
    Както казват руснаците - "нихуя не турбинят"..
    Чудя се има ли още балами да купуват руски разработки ?
    При липса на високо
    квалифицирани кадри и съвременни технология , в Русия до сега експлоатират стари съветски разработки ..
    Опасни не само за руските граждани , но и за останалият свят ..

    Коментиран от #83

  • 65 За коЙ ли път

    1 1 Отговор
    Че нали твърдяха, че вече имат такива оръжия ? Пак ни излъгаха !
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 българин

    2 1 Отговор
    анимация но ако е около теб ще напълниш гащите си а кой ще преобува не знам .
  • 68 Отговарям ти

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "SS14":

    като на прост човечец,защото патентите са все при тия тъпи и прости парчета,те ги издават,те за това. Това,което правят американците въобще не е качествено,а примери за това има много. Виж само колите им ,американски каруци и кютуци не мязащи на нищо грамадни,като камиони и автобуси и дялани с томахавката на Червеният орел или там какъвто вожд си пожелаеш. Американците са изключително тъпа и проста нация,и ако не са били умните и кадърни европейци нищо да не станало от тях. Никола Тесла не му признават изобретенията докато е жив и е в немилост,а веднага след смъртта му си ги приписват за американски открития и ги патентоват,като такива. Това само подла и долна нация може да сътвори такова нещо.
  • 69 Ти бе тъпанар

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "ЦРУ от Раша":

    защо не откриеш на ново колелото и да кажеш това е мое изобретение и да си ползваш него,защото то вече е открито и няма нужда да откриваш на ново. А,като питаш за стоки кога,си задай въпроса,че тези стоки са съставени от болшинството елементи от Менделеевата таблица,та ако не беше Менделеев щеше да имаш тези стоки кога цъфнат налъмите.
  • 70 А за американските

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    Фи 35,който се подводни край Япония нищо не споменаваш,а за онези двата пак там в този край,които се кюснаха и за тях нищо,да не забравяме унищожените над 70 бр. Томахавки миналата година пуснати от флота на САЩ срещу Сирия, а и още примери бол.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 За да погледнеш

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "SS14":

    положението в Русия какво е,първо трябва да отидеш там,а отидеш ли ще си промениш мнението точно на обратната страна на сегашното ти мнение. Жалко,но явно не си гледал миналата година СП по футбол и коментарите на пристигналите от цял свят и тяхното мнение за живота в Русия. Коментарийте им бяха,че това,което се разпространява по западните медий не отговаря на истината на 100%.
  • 73 Железни са

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Гитлер и Гамлет":

    зъбите на ветераните от ВСВ проляли кръвта си и дали живота си за такива отрепки,като теб,които трябваше да бъдат дим от комина на някой лагер.
  • 74 Основният им износ

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "SS14":

    е оръжие и конфликти по целият свят. САЩ са единствени подклаждащи военни конфликти и изансящи "демокразия" в целият свят под формата на принуди,както между впрочем стана и снашите самолети по принуда,а не по това какво имаме желание. Та от малка България ще получат 2 млрд. долара,а в замяна ще ни дададт самолети от първо поколение боядисани с нова зелена боя за камуфлаж и с клаксони за да свирим на ........ и да ги проклиначме на Гергьов ден,че заради тях си унищожихме армията. Глупаво е да защитаваш държава,която те е ограбила и продължава да те граби без да ти е дала нищо стойностно на среща освен едни гумени лодки с чеп от хибридна американска царевица. Преди поне имахме армия и държава,сега нито едното, нито другото.
  • 75 Първо трябваше

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "Кремлевский Карлик":

    да вникнеш,че не става въпрос за ракети,а за самолет с хипер звукова скорост пилотиран,и точно за това се създават такива компютърни модели за да се разбере какви да са материалите и къде да се слажат,за да не се получава разрушаване на конструкцията. По подобен начин е преодоляна топлинната бариера от МиГ 25,а преди това чрез модели се достига до преодоляване на звуковата бариера,една доста трудна бариера взела не малко животи. За да се избегне това сега има компютри.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Ще се изненадаш

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Питащ":

    доста,но преди две години някъде около 65% са руски,сега след санкцийте сигурно са и повече. Тях не ги мисли,голяма държава и си произвеждат всичко.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 То се вижда

    0 0 Отговор

    До коментар #58 от "руски палячовци":

    че най-доброто от бащати е останало там виж тук отрочето му е трябвало да го оближе котака на цимента. На бригада и тук ставаха такива неща,да не ти казвам,как и тукашните мадами срещу тик-так и шоколадово яйце от кореком се лющеха. Но това са отминали времена,сега при нас е така,както при рускините беше преди 50 години. А извода е,че те се развиват на горе,а ние на долу.
  • 80 А ти като

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "я пак":

    съвременник на това време ли го разказваш или така си мислиш по някои картинки,защото съм бил в СССР в началото на 80-те и не останах с впечатления,че живеят бедно,да нямаха дънки,но за сметка на това имаха палта от естествени кожи,а ботуши и обувки те пазеха от студа и водата. Между другото пробвай с дънки да отидеш на температура под -20 градуса и виж дали ще ти е комфортно или дренките и чучра ще ти замръзнат на висулка,та западните изгъзици не са приложими на техните климатични условия,требе си естествено да те пази от студа.
  • 81 Науката в Русия

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "Хрониките на Евразия":

    никога не е спирала. Едно време и ние се обучавахме по този начин и това бяха славни години за българската наука и образование,сега сме по западен и американски образец и образованието и науката са ни НУЛА.
  • 82 Като гледам

    0 1 Отговор

    До коментар #62 от "Мосфилм":

    какво следва от краварското излизане от ДРСМД,май всички серии ще ги гледаме от втория ред,че румънещите са близо до нас и ще горим и ние край тях.
  • 83 Да има и това

    0 0 Отговор

    До коментар #64 от "Хрониките на Евразия":

    са самите американци,които купуваха ракетни двигатели точно от руснаците,че те великите дори и това не могат да направят след като пукна Фон Браун.
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Невестулка

    0 0 Отговор
    "Роскосмос" създава хиперзвуково оръжие... Никога не съм срещал заглавие "НАСА" създава .... оръжие ?! На рашките им е повреден чипа. Всички трябва все оръжие да създават !

    Коментиран от #87

  • 86 Джордж Шмъркангелукас

    1 0 Отговор
    Росскосмос срещу Империята на злото
  • 87 Чубака

    1 0 Отговор

    До коментар #85 от "Невестулка":

    Наса са създали вече много опасно оръжие казва се лазерен меч.Всеки джедай използва такъв в StarWars на едните са сини на другите са зелени а само оня черния има лилав и това не е случайно.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания