Last news in Fakti

29 Август, 2019 07:16 1 960 1

Ново правителство в Италия - Август 2019

  • италия-
  • правителство-
  • премиер

"5 звезди" с нов коалиционен партньор

Ново правителство в Италия - Август 2019 - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Джузепе Конте ще запази премиерския пост в Италия, съобщи АНСА.

Беше постигнато ново коалиционно споразумение в страната. Движение „5 звезди“ постигна споразумение с Демократическата партия.

„Ние вече уведомихме президента за постигнатото споразумение. Джузепе Конте ще получи нов мандат като премиер“, заяви председателят на „5 звезди“ Луиджи ди Майо.

Новото коалиционно споразумение дойде, след като партия „Лига“ се оттегли от предходната коалиция. Ди Майо заяви, че е отхвърлил предложение на партията за ново правителство, в което той да е премиер.

„Лига“ се счита за най-популярната партия в страната към момента. Нейната крайнодясна политика обаче може да не се хареса на инвеститорите.

Демократите обявиха, че са готови за коалиция още през вчершания ден.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гостилничаря

    10 0 Отговор
    Няма значение кои с кои! Важното е да изхвърлят плявата и мароканските скакалци обратно в морето като ги хванат! Поне Италия да остане що-годе чисто за живеене място! Да знаем къде да бягаме когато тук тъмнозелените станат мнозинство, а в Германия Мерел сложи чалма.......
Новини по държави: