Last news in Fakti

7 Септември, 2019 08:42 1 296 23

Кристалина Георгиева е фаворит за нов шеф на МВФ

  • кристалина георгиева-
  • мвф

Лондон сега подкрепя Георгиева

Кристалина Георгиева е фаворит за нов шеф на МВФ - 1
Снимка: БГНЕС

Очаква се българката Кристалина Георгиева да бъде единственият кандидат за шеф на Международния валутен фонд, предаде "Ройтерс", позовавайки се на двама свои неназовани източника.

Единственият известен досега потенциален опонент на българката - бившият британски финансов министър Джордж Озбърн - е решил да не участва в надпреварата, предаде агенцията. Британският премиер Борис Джонсън първоначално търсеше подкрепа за евентуалната кандидатура на Озбърн. Висш британски правителствен представител потвърди обаче, че Лондон сега подкрепя Георгиева, която бе номинирана от страните от ЕС през август.

В четвъртък страните членки на МВФ премахнаха възрастовата граница за заемане на ръководния пост, разчиствайки пътя пред кандидатурата на Георгиева, припомня БНР.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    8 6 Отговор
    Добре де, кога ще е надпреварата за поста, толкова ли трудно беще да ни информирате ?
  • 2 EL chochone оригинала

    3 22 Отговор
    ААА НЕ ВЕ,НЯКОЙ СКУДОУМНИК ОТ бсп ЩЕ Е ФАВОРИТ.!!! пхахахахххх
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Behemoth

    28 2 Отговор
    Тая е голям б....к!
  • 5 кво от тва

    27 1 Отговор
    Е! И кво от тва ?Кво ма грее мене тва ?
  • 6 не,не..

    36 2 Отговор
    въпросната дама ще обслужва интересите,но не на България

    Коментиран от #9

  • 7 анова

    25 0 Отговор
    Някога за да спечят пари разпалваха войни сега назначават някой който играе по тяхната свирка и готово лесно и удобно
  • 8 гост2

    30 2 Отговор
    Не мога да разбера,каква е тази радост и ИСТЕРИЯ в българското общество,относно тази ДРУГАРКА?Само защото е Георгиева ли?Другарката Георгиева НЕ РАБОТИ ЗА БЪЛГАРИЯ,ТЯ ЖИВЕЕ В ДРУГА СТРАНА И ЗАЩИТАВА СЪОТВЕТНО ИНТЕРЕСИТЕ НА СТРАНАТА В КОЯТО ЖИВЕЕ!
  • 9 Borislav Popov

    3 20 Отговор

    До коментар #6 от "не,не..":

    Ти сериозно ли мислиш, че председателя на МВФ, трябва да обслужва само интересите на страната в която се е родил ??
  • 10 С български корени,

    23 2 Отговор

    До коментар #3 от "Сталин":

    Но с антибългарско поведение
  • 11 среднощен

    18 1 Отговор
    МВФ - една от институциите представляващи "реалната власт" в света..! Не е лошо България да има представител там..! Друг е въпросът доколко този "представител" ще защитава и български интереси..?
  • 12 Тая е

    14 0 Отговор
    Страшна тиня бе ще има кражба колко може и това е боли я миризливия терлик за българия
  • 13 El Torro

    2 7 Отговор

    До коментар #3 от "Сталин":

    А защо пък да не се вълнуват?.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Реално

    15 0 Отговор
    Защо някои се заблуждават,че след като вьпросната госпожа е с бьлгарско гражданство,Бьлгария ще има полза от нейното назначение? Такива постове и шефовете им са сьс наднационални и глобални виждания и действия-там важи единственото правило-печалбата за корпорациите и банките-и няма значение откьде ще я получат тази печалба-ако могат и от майките си ще смучат пари.Това накратко е реалито-не се заблуждавайте...
  • 16 Ели

    12 0 Отговор
    Ооо, госпожа Сталинка?

    Ашколсун, Евалла!
  • 17 гост

    13 0 Отговор
    Не ме кефи , не знам защо ?
  • 18 2676

    12 0 Отговор
    И в ЕС по високите етажи явно е пълна помия. Какъв фаворит е след като е единственият кандидат заради който смениха правилата? Преди време в БГ смениха закон за да може човек без висше образование да стане министър. - Помните ли сладкаря- министър на спорта?
  • 19 Я виж

    11 0 Отговор
    Какъв фаворит бе.Всички знаем,че тя ще е пионката на стола ,а шефа и Сорос неофициалният външен министър на САЩ на много президенти е истинският шеф кукловод.Какъв избор след като всички закони се премахват за да седне нарочената пионка на този стол.Сорос командва САЩ и следователно всичко в обръча от организации и фондове.Какво ни баламосват,че избора е демократичен след като променят закони в последната секунда за да може предварително избраният да бъде формално избран.
  • 20 135

    12 0 Отговор
    Следващия път когато се прехласвате по Кристалинка не е зле да споменете поне едно нейно действие, което тя е извършила за доброто на България.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 jorj

    3 9 Отговор
    Много простаци, много нещо, много чугунени картуни, много кому паплач IQ =-&,много злоба и жажда да се унищожават инакомислещите и свободни хора!!!!!
  • 23 Колко сме послушни

    0 0 Отговор
    "Който дава парите - той поръчва музиката", а явно баба Сталинка добре знае как да слуша и изпълнява. Гледах едно интервю по българска телевизия и ми направи впечатление, че шикалкави. Първо вярно каза, че след "количествените облекчения" и понижаване на лихвите и на ЕЦБ и на ФЕД , а от там и на всички централни банки от Еврозоната и не само се стигна до увеличаване на дълга и правителствен и частен и ако сега се вдигнели отрицателните вече лихви, то този дълг ще доведе до нова криза. После обаче каза, че след вдигане на лихвите щяло да има отлив от акции и да се редуцира пазарът на акции за сметка на забележете "ценни книжа" !!!!! Аз все си мислех, че и акциите са ценни книжа, но явно се оказва че съм се лъгал! Добре все пак вероятно е имала в предвид държавни ценни книжа, както и да е, но все пак къде ще се вдигат лихвите след като се очаква ФЕД да ги намалят за втори път през септември от 2% с четвърт пункт ,а новият шеф на ЕЦБ заплаши същи да извърши намаление от база -0,40 в момента и какво ли ще се случи след като вече на платформата на ЕЦБ се продават европейски дългови книжа под номинал. Нещо се пообъркаха и понятитята и нещата като цяло и дано поне да е вярно, че идващата рецесия няма да е като предходната криза по мащаб!