Last news in Fakti

7 Септември, 2019 15:27 4 701 38

САЩ показаха силата на балистичните си ракети

  • сащ-
  • тест-
  • ракети

Проведени са тестове край Южна Калифорния

САЩ показаха силата на балистичните си ракети - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

САЩ са провели тестове на балистични ракети, съобщи FOX News.

Проведени са били четири тестови изстрелвания на балистични ракети. Тестовете са били проведени от подводницата „Небраска“ на ВМС на САЩ.

Тествани са били ракети Trident II D5. Това е станало край Южна Калифорния.

Проведени са маневри за проверка на характеристиките на стратегическите системи. От американското министерство на отбраната посочиха, че тестовете не са отговор на последните международни събития.

Посочва се, че задържането на противници в морето си остава основна задача за американската отбрана.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опикан рублераст

    18 22 Отговор
    Ей ся жа са оплача на чичко путин
  • 2 Напикана соросня

    30 10 Отговор
    Страшни са нашите с антиките от времето на Студената Война!

    Коментиран от #17

  • 3 VENOM

    40 10 Отговор
    Ако искат,, Юрий Долгоруки "субмарина да им пусне 2-3 Булави да го тестват в Небраска
  • 4 Антиелектрика

    10 17 Отговор
    Слава на свети Илон Мъск!
  • 5 VENOM

    30 9 Отговор
    На руснаците са им е през,, карабината " тези опити!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Бесен Язовец

    17 4 Отговор
    И аз снощи тествах мойта ракета, параметрите са дъбест и на далече хвърям, е не чак до Небраска!
  • 8 Абе лъжат бе

    25 7 Отговор
    Никви тестове не правят, а изстрелват стари брангии, на които им наближава срока на годност и иначе ше трябва да дават пари да унищожават.
  • 9 Бай хой

    3 6 Отговор
    Росе подводницата Небраска га паркира у пилето ра? На тва му са вика технология. Хелоуин субмарина да плющи балистични ракети от къра че и да ги пуска наклонено. Директно цели комара в окото. Евакарка бате.

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ха Ха🙈

    9 4 Отговор
    Ей сега ще се “развихрят “ Борката и Румито и заедно с крал Дончо ще направят на “кайма “ руските “агресори” !
  • 12 ПЕНКО

    10 5 Отговор
    ТЕСТВАНЕТО НА РАКЕТИ НЕ ПРЕЧУКВА ЛИ АТМОСВЕРАТА НА ЗЕМЯТА ...ДЕЙ КОРЕЯ.ДЕЙ РУСИЯ .ДЕЙ ЧИНЕЗ.- БРИТАН.ФРАНС И ИНДОНЕЗ... - ПРИБАВЕТЕ И САМОЛЕТИТЕ ОТ ВСЯКАКЪВ КАЛИБАР И НЕ МИСЛЕТЕ ЗА АВТОМОБИЛНАТА ПРОМИШЛЕНОСТ И ГРАДСКИТЕ ТРАНСПОРТИ ...ДА СПРЕМ ЖИВОТИНСКИЯ ТОР ДА ГНИЕ -ЗАЩОТО УВЕЛИЧАВА ГЛОБАЛНОТО ............!!!!!!!!!????????
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ПЕНКО

    2 9 Отговор
    РУСИЯ Е В СПЕЦИАЛНА КРИЗА С ИЗМЕРЕНИЯ : " ТЕНИС МЕДВЕДЕВ И КОСМИЧИСКИЙ РОБОТИК " !!!!!!!!!!!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Blackthorn

    9 6 Отговор
    Ха! Мишките тръгнали да плащат котката! :D
  • 17 Алфа Вълкът

    10 11 Отговор

    До коментар #2 от "Напикана соросня":

    Те точно с такива антики унищожиха ВВС на Асад в Сирия и С400 не ги засече. С400 е повече разузнавателен радар отколкото ПВО система.

    Коментиран от #18, #20

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Замислен

    19 4 Отговор
    И като как така САЩ могат да си тестват ракети през ден, а на Ким му е забранено? Къде е справедливостта?
  • 20 Алфа Катеричок

    5 6 Отговор

    До коментар #17 от "Алфа Вълкът":

    Не лъжи аудиторията да не ти падат кестени на фалшивата китара!!!
  • 21 Алфа Вълкът

    6 7 Отговор

    До коментар #18 от "Пръдленце":

    Да бе, като ви разковаха имаше само С200 дори. Ама когато се пъчехте със С400 в Сирия удобно забравихте! Мармалад, мармалад ви направи перуката!

    Коментиран от #22, #23

  • 22 Пръдленце

    8 4 Отговор

    До коментар #21 от "Алфа Вълкът":

    Ааа така ли? верно ли? Аааа а? Ехехеехехеееее амерските ракети в Сирия руснаците ако пожелаят могат да ги ловят кеп за пеперуди!
  • 23 Алфа Вълкът

    8 11 Отговор

    До коментар #21 от "Алфа Вълкът":

    ТОМАХОУК vs C400 58:0 краен резултат.
    Щеше да е 59, ама една ракета била дефектна. Намерете бе, намерете в нета базите на Асад на какво приличат. В Русия свалихме 26 ракети, а другите не попаднали в целта! Божеее леш, леш, на мармалад бяха базите на Асад!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ****

    4 2 Отговор
    И след тестовете,оджата се развика,че някой уцелил минарето.
  • 26 генерал Матис

    8 9 Отговор
    От 60 изсреляни една е дефектирала, а 59 -вътре . Унищожени са 5 ЗРК батареи , 10 самолета и 5 са повредени , 10 склада с муниции са унищожени - летището Шейрат е неизползваемо -от тогава не е ползвано .
    На 4тия ден на генерал Конашенков му дойде дар слово и започна да съчинява. Но беше вече твърде късно - руски екипи бяха заснели щетите по летището и руски специалисти се бяха произнесли защо са свалили грънци.

    Коментиран от #27

  • 27 одъртял комсомолец

    10 8 Отговор

    До коментар #26 от "генерал Матис":

    Два кораба в крайбрежните води на Израел! При първият залп са изстреляни 39 Томахавки! Всички до една падат във водите на Средиземно море. Дори не достигат брега. За да не се стигне до скандал и краварите за едната чест да са принудени да обявят война, ракетите от втория залп са пуснати да достигнат територията на Сирия, след което повечето са дезориентирани и падат в пустинята, а 5-6 достигат въпросното летище, където нанасят материални щети оценени на $15000!Следва 1 година нова подготовка. Атаката този път е осъществена от няколко направления. Използвана е най- новата версия на Томахавките. Ядец! Резултата се оказва същият! Организираш атака струваща като минимум $200млн, за да събориш част от съоръжение струващо не повече от млн. Разбраха, че работата този път така няма да стане и си обраха крушите. И в Авганистан и в Ирак и в Югослсвия, инвазията беше предшествана от масирани атаки с Томахавки. Факта, че не последва инвазия в Сирия, показва, че двете атаки през 17-та и през 18-та година са били пълен провал. Със 100 бойни самолета на място, руснаците буквално ги посраха! Иначе за какво ще си стрелят Трайдънтите от 70-те години. Дуго не им остана.

    Коментиран от #29

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 генерал Матис

    8 4 Отговор

    До коментар #27 от "одъртял комсомолец":

    Московский комсомолец - това къде го чете да ти се смеем защото и една вярна дума няма И една . Корабите не са били в израелски води , а в неутрални - на 130 км от о. Кипър . Били са охранявани и от въздух и под вода .

    Trident II D5 не е от 70те години ,а от 90те . Може ли Русия да неутрализира такава рекета ? Абсурд В терминална фаза се движи със скорост над 8000 м/с ; За сведение С 500 го тестваха с мишена с 2000 км/ч. Къде отиваш ти ?

    Коментиран от #32

  • 30 гларус

    2 1 Отговор
    Готов съм някоя мамашка да ми свали ракетата с ядрено гориво
  • 31 Грух

    3 5 Отговор
    Фак ФАЩ, вива Русия !
  • 32 Браво бе тролчо

    6 6 Отговор

    До коментар #29 от "генерал Матис":

    „В терминална фаза се движи със скорост над 8000 м/с” значи краварчетата имали хиперзвукови ракетки; 8000м/с= 28800км/ч руските ракети ряпа да ядат с тяхните 8000км/ч. Ся остава само да светнеш в обора че имат такава ракета и няма смисъл да я разработват. Може да ти дадат награда.

    Коментиран от #33

  • 33 генерал Матис

    7 1 Отговор

    До коментар #32 от "Браво бе тролчо":

    Кaквo рaзбирaш ти oт рaкeти ? Мaй нищo . Вcякa бaлиcтичнa рaкeтa нaвлизa в aтмocфeрaтa c хипeр звукoвa cкoрocт. Нo тoвa нe ги прaви хипeр звукoви , зaщoтo зa хипeр звукoвитe имa изиcквaнe дa имaт пoнe 90 км. хoризoнтaлeн пoлeт при cкoрocт нaд 5 Мaх. A бaлиcтичнитe нямaт тaкъв пoлeт тe ce движaт само пo бaлиcтичнa трeaктoрия - Зa Кинжaл гoвoря . Aмa oт Тeлeкaнaл Звeздa кaквo щe нaучиш ? Но човек вярва в това ,което му се иска ,дори и то драстично да се отклонява от реалността
  • 34 Емил Рангелов

    3 5 Отговор
    Никога не спори с радиоточки,особено ако са русофилски!Те на факти не верват,а само на техната си извратена пропаганда!Ф22 ките бият както си искат ,Ф 35 също и изобщо не им пука от.руско ПВО в сирия,а така извръткаха сирийското пво С300 ,та свалиха руски самолет!Съвременната електронна радиолокационна диверсия не е по силите на примитивните военни технологии!

    Коментиран от #36

  • 35 Така завършиха атаките,пълно фиаско

    6 2 Отговор
    Сега обаче от руското Министерство на отбраната решиха да изкарат доказателства за своите твърдения. Те дадоха официална пресконференция, на която пред журналисти показаха фрагменти от свалените ракети.

    "Ясно се виждат елементи от американските ракети "Томахоук", изстреляни от техните кораби, както и ракетите СКАЛП/"Сторм Шадоу", произведени в Англия и Франция, и използвани от техните бомбардировачи", обяви на брифинга експертът от Министерството на отбрана на Русия Сергей Бензогих.
    По думите му има ясни доказателства, серийни номера и т.н., които показват, че изложените фрагменти са именно от тези ракети.

    По думите му в атаката на 14 април САЩ, Великобритания и Франция са изстреляли общо 105 ракети. Само 22 са достигнали целите си.

    Ракетите са били свалени от противовъздушната отбрана на Сирия, която използвала руски системи С-200, С-125, "Оса", "Квадрат", "Бук" и "Стрела".

    Отделно сирийската армия е предоставила на Русия две крилати ракети "Томахоук", които се приземили след радиолокационно "заглушаване", без да се взривят. Те са транспортирани в Москва на 18 април и сега са на разположение на руските специалисти.

    Коментиран от #37

  • 36 Мария

    5 3 Отговор

    До коментар #34 от "Емил Рангелов":

    Кви Фки бе облъчен,тия отдавна си биха шута от там,в момента само някой стар израелски изтребител стреляш от Ливан или Средиземно море,това е реалността,а в момента с присъствието на няколко Су57 в Сирия е пълна тишина,евреите даже не смеят да дишат,хихи
  • 37 Генерал Матис

    3 3 Отговор

    До коментар #35 от "Така завършиха атаките,пълно фиаско":

    Да ,на тая пресконференция бяха показани фрагменти ,които остават от ракетите и при успешен взрив ,а именно вентилатори от турбореактивния двигател . А пък ,че 2 ракети Томахоук не се били взривили и щели да бъдат транспортирани в Русия -това пък предизвика още по голям смях . Изобщо като си решил да лъжеш по добре ползвай консултанти експерти за съветници , иначе ти се смеят по света .
  • 38 пво

    3 1 Отговор
    Американските поне излитат а руските се взривяват веднага след изтрелването