Last news in Fakti

9 Септември, 2019 11:40 1 440 3

Нов кандидат за поста на Тръмп

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • марк санфорд

Марк Санфорд издигна кандидатурата си за номинацията на републиканците

Нов кандидат за поста на Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Марк Санфорд издигна кандидатурата си за президент на САЩ, съобщи Би Би Си.

Той ще е кандидат за президентската номинация на Републиканската партия. Това ще рече, че действащият президент на САЩ Доналд Тръмп ще има трима конкуренти за номинацията.

Санфорд е изпълнявал длъжността на губернатор на Южна Калифорния. Той е известен като един от критиците на президента в самата партия.

„Тук съм, за да ви кажа, че издигам кандидатурата си за президент. Мисля, че трябва да говорим за това какво е да си републиканец, защото не съм сигурен, че партията върви по правилния път“, заяви Санфорд.

Той критикува политиката на Тръмп спрямо държавния дълг и икономиката на страната. Санфорд беше критичен към президента още по време на предизборната кампания на предходните избори.

За номинацията на Републиканската партия вече се кандидатираха бившия губернатор на Масачузец Бил Уелд и бившия конгресмен и радиоводещ Джо Уалш. Според експерти Тръмп си остава големият фаворит за номинацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 плевен

    1 0 Отговор
    То ще стане като "Мерцедес и всички останали..."
  • 2 Циник

    1 1 Отговор
    Крайно време е да им сложат истинско шинпанзе за президент и съвсем да станат за смях.
  • 3 Санчо Панса

    2 1 Отговор
    Не е важно колко са, а дали са сериозни опонентите на Тръмп. Така като гледам това е просто добре измислен сценарий за да има опозиция в партията. Така или иначе Доналд Тръмп ще спечели втори мандат.