31 Юли, 2019 12:50 832 4

САЩ трябва да разчитат на повече дипломация

  • сащ-
  • президент-
  • бърни сандърс

Бърни Сандърс призова за повече диалог

САЩ трябва да разчитат на повече дипломация - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

САЩ трябва да разчитат повече на дипломация, от колкото на сила. Това заяви кандидатът за президентската номинация на Демократическата партия Бърни Сандърс, цитиран от CNN.

Той говори по време на телевизионните дебати между кандидатите за номинацията на Демократическата партия. Дебатите се проведоха в Детройт.

„Ние сме от 18 години в Афганистан и от 17 години в Ирак. Похарчихме $ 5 трлн. за борба с тероризма, а сега вероятно има повече терористи от началото на кампанията. Трябва да се водим от дипломацията и да прекратяваме конфликти чрез преговори.

Като президент на САЩ ще отида в ООН не за да критикувам, а за да обединя страните от Близкия Изток. В света е важно да преодолеем различията си и да започнем да говорим.

Трябва да демилитаризираме нашата външна политика и да поддържаме контакт с други страни. С диалог ще разрешим и въпроса с климата“, заяви Сандърс.

Той се изказа критично за срещите на президента Доналд Тръмп със севренокорейския лидер Ким Чен Ун. Според Сандърс ролята на световен жандарм вече не е интересна за САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ердоган

    9 1 Отговор
    сандърс президент , сандърс президент
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор
    СВЕТЬТ СЕ РЬКОНОДИ ОТ ПСИХОПАТИ
  • 3 Centurion

    7 0 Отговор
    Е как да разчитат,след като дипломацията им се изразява изключително в подмолна дейнос ,а демокрацията им в разруха смърт и Сълзи!!!
  • 4 емо

    2 0 Отговор
    Трудно е човек да повярва,че тези престъпници мислят проблемите да решат по мирен път.