12 Септември, 2019 18:34 6 432 72

България е част от план срещу руския газ

  • българия-
  • николай малинов-
  • русия

Дали задържането на Малинов не е част от действия на Европа

България е част от план срещу руския газ - 1
Снимка: Shutterstock

Обвиненията в шпионаж срещу председателя на движение „Русофили“ Николай Малинов може да се свързани с опита за натиск върху новите руски енергийни проекти. Това пише в свой анализ за телевизия „Царъград“ руския анализатор Камран Гасанов.

Телевизията е собственост на руския олигарх Константин Малофеев. Смята се, че той е човекът, на който Малинов предлага закупуването на ключови български активи.

Анализа разсъждава върху натиска, който Западът се опитва да укаже на „Газпром“. Причината е спирането на транзита на газ през Украйна от следващата година.

Посочва се, че Малинов е бил задържан в същия ден, в който Европа взима решение в полза на Полша и Украйна. При обтягане на отношенията между България и Русия бързо може да се припомни случилото се с проекта „Южен поток“.

Страната спря неговото изпълнение на своя територия, като сега това може да се случи и с „Турски поток“.

Смята се, че по втората линия ще минават количества газ, които могат да компенсират транзита през Украйна. За това и в Киев го смятат за по-застрашителен от „Северен поток -2“.

Според експерти САЩ могат да предложат алтернатива за транзит на газ към България. Така той ще тръгне към Румъния, Молдова и Украйна. В момента САЩ увеличават обемите на втечнен газ за Турция и Гърция, като те само ще продължат се повишават.

Това са и плановете за отговор на руския монопол в региона.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ивайло

    133 28 Отговор
    Нали вече спряхме руския газопровод и го подарихме на Ердоган. Милиони даваха руснаците за дето газопровода минава през България, само транзитни такси, отделно по - евтин газ. Сега трябвада се молим на турците за газ и то по-скъп. Така наредиха от Сащ и Бойко веднага изпълни. В нормалните държави това се нарича национално предателство

    Коментиран от #4, #50, #66

  • 2 гост

    19 56 Отговор
    Е ,не ! Няма такава логика!Малинов,решението на Европа,Полша ,Украйна,с една дума,голяма боза в главата на този "разбирач"Камран Гасанов.
  • 3 Госあ

    91 16 Отговор
    Абсолютно безумие е с танкери да бъде внасян газ от да не пиша какво майчина, вместо да се ползва тръбопровод. Освен цената, какво правим с опазването на околната среда, бе господа неандерталци ?
  • 4 гост

    27 81 Отговор

    До коментар #1 от "Ивайло":

    Боже ,милиони даваха руснаците,но газопроводът да бъде техен и само техен,а транзитните такси щяхме да ги събираме след има ,няма 25 години,за цените нямаше оферта.А дотогава я камилата,я камиларя.

    Коментиран от #8, #11, #16, #53

  • 5 Хрониките на Евразия

    27 69 Отговор
    Напълно нормална реакция на ЕС и България !
    Когато си превърнал една стока в средство за шантаж , изнудване и политически натиск , трябва и да очакваш съответни мерки .

    Коментиран от #9, #14

  • 6 Обикновен човек

    18 36 Отговор
    Браво на факти най накрая открихте топлата вода!!Но би трябвало да напишете още че Путин е награждавал Малинов с два ордена през2012 и през май тази година!Те са си приятели преди вие да вземете дипломите си за журналистика!!!
  • 7 Хрониките на Евразия

    18 63 Отговор
    И да ви светна , единият със забрана да посещава България , Константин Малофеев е собственик на медията , с имперски и евразийски фашистки наклон " Царгърад " както и на Поглед инфо и други антибългарски медийни парцали , пишещи на български , без да са българи !
    В дълбоки , мътни , вонящи води ще трябва да се потопи българската прокуратура , за да изкара цялата антибългарска мръсотия !

    Коментиран от #13, #15

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Изненадахме

    52 7 Отговор

    До коментар #5 от "Хрониките на Евразия":

    ги руснаците за пореден път, като се прецакахме нас самите.
  • 10 Циганин

    70 7 Отговор
    Както винаги великите сили играят своята игра, а България остава разделена в двата лагера и от това страда само и единствено българският народ. На този свят няма по-недълновидно и плиткоумно същество от българският управник.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 гост

    9 56 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Дойче Веле е медия от ранга на СНН и е уважавана и призната в цял свят !! Да не говорим , че е сто пъти по-обективна от руските парцали , които в повечето бели държави са забранени и това отдавна трябваше да стане и в България !!

    Коментиран от #39

  • 18 onq s konq

    15 43 Отговор

    До коментар #8 от "Румяна Костова":

    Тооочно така-Транзитните такси дето щеше да ни плаща Русия щяхме да ги видим СЛЕД 25Г според КОРЕКТНИ ИЗЧИСЛЕНИЯ НА СПЕЦИАЛИСТИ,защото ДОТОГАВА Руснаците щяха ДА СИ ГИ "ПРИХВАЩАТ" за ФАНТАСТИЧНО НАДУТАТА ОТ ТЯХ ЦЕНА за построяването на "Патока".Обяснявам повторно:Руснаците щяха да плащат още от Първата година ежегодно такси,но "НА ХАРТИЯ",защото на няколко пъти ОТ АЛЧНОСТ И НЕИЗМЕРИМО ЧУВСТВО ЗА ПРЕВЪЗХОДСТВО над "простите и неблагодарни Българи" АКТУАЛИЗИРАХА ЦЕНАТА.След което ЕС се ядоса и ги цапардоса:)

    Коментиран от #27, #70

  • 19 ВЪЗРАСТЕН

    14 47 Отговор
    ПО ДОБРЕ ДА НЯМА РУСКИ ГАЗ , НО И РУСКИТЕ БОКЛУЦИ НЕ СА НИ НУЖНИ!
  • 20 Хрониките на Евразия

    14 33 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Всеки който доброволно е застанал на страната на чужда държава против България и провежда антибългарска хибридна война , разчитайки на най - простата и необразована част от нашето общество , то самият той вече не се счита за българин !
    И всяка несполука на България , като ниски заплати , имиграция , катастрофи , го изпълват с гордост .

    Коментиран от #22, #71

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Тръмп

    10 38 Отговор
    Путин е лош търговец,който налага силово продукцията си,а не Пазарно!!!:):):)Неговите правила спират в Турция и Украйна,а опита за заобикаляне е автогол!!!:):):)Западняците не са по-глупави от един Офицер!!!:):):)В Съветска Русия е пълно с Офицери на Голямата шахматна дъска,но нямат Цар и Царица или двете основни фигури в Играта!!!:):):)

    Коментиран от #65

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 От далеч

    37 8 Отговор

    До коментар #18 от "onq s konq":

    Лъжеш. Самия Бойко Борисов каза, че са ни прецакали като са ни забранили южен поток, а Германия гледайки си интереса прави северен поток 2. Аз вярвам на г-н Борисов и съм сигурен, че не лъже изричайки тези думи. Отделно ако беше толкова нерентабилно да минава тръба през дадена държавата, Украйна нямаше със зъби и нокти да се бори руския газ да минава през нея.

    Коментиран от #35, #36

  • 28 ДАААА

    13 33 Отговор
    Русия ни отрови с ЧЕРНОБИЛ , но едно извинявайте не каза , а хората бяха с такива надежди спрямо СССР, към нас тази държава се отнесе точно , КАТО ГОСПОДАР КЪМ РОБА СИ , ами какво очаквате тогава руски окупатори , ИНТЕЛИГЕНТНИ БЪЛГАРИ С ПРАВО НЕНАВИЖДАТ РУСИЯ, елементарните българи си ги манипулира , една престъпна и предателска партия БСП,която ако беше създадена и работила в полза на народа нямаше да се прекръства няколко пъти, но няма как да те разбере НЕОБРАЗОВАН ЧОВЕК !

    Коментиран от #32

  • 29 Барчо

    37 6 Отговор
    След има няма стотина години баба ще разказва на внучето си приказка, която ще започва така: Имало едно време едно царство-господарство по тия земи, България. Там живеели едни от най-големите глупци ..... Най-умните били едни братя, които се казвали Тримата глупаци и понеже били най, най, управлявали царството, което погубили и всички се разпилели по широкия свят....
  • 30 Точно това

    34 6 Отговор

    До коментар #12 от "Румяна Костова":

    коментираха днес по една от руските телевизии,и всички бяха съгласни,че политиката в Европа се води и подчинява единствено на долните и мръсни кравари,целящи слаба и подконтролна Европа. Лошото е,че за пореден път ще духаме таратора без да клатим красатвиците. И да нас никой не ни брои.
  • 31 Разбирач

    6 33 Отговор
    Ами чудесно!Дай Боже да се отървем от зависимостта от ватенките.

    Коментиран от #41, #55

  • 32 Барчо

    34 7 Отговор

    До коментар #28 от "ДАААА":

    Чернобилската ядрена централа я гръмнаха самите украинци след като решиха да си правят самостоятелно един изключително безсмислен и глупав експеримент. Обаче като приказваш за Чернобил, би ли си направил справка колко ядрени енергоблока работят в момента в Украйна и колко мегавата са общо?????? Мноооого ще се учудиш от резултата.

    Коментиран от #34, #37

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ДАААА

    2 14 Отговор

    До коментар #32 от "Барчо":

    МНООООГО СИ ХИЧ !
  • 35 Дгд

    7 1 Отговор

    До коментар #27 от "От далеч":

    Не лъже а лижи
  • 36 onq s konq

    1 21 Отговор

    До коментар #27 от "От далеч":

    Проблемът на повечето от вас тука е,че НЕ РАЗБИРАТЕ ШЕГИТЕ НА БОРИСОВ.Нооо...,трагедията си е лично ваша:)

    Коментиран от #38, #47

  • 37 Borislav Popov

    5 21 Отговор

    До коментар #32 от "Барчо":

    А бе, каскет, нали ти тук до оня ден пелтечеше, че нямало било украинска нация и те уж всичките били руснаци, а сега пък, друга песен запя, украинците били гръмнали Чернобил. Страшни фурнаджийски лопати сте това проруските тролове ейййй, така я извъртъте, че тез вашти казмуристанци, все света вода ненапита са значи еййй...)

    Коментиран от #40, #54

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Объркал си се.

    23 3 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    И то много. Дойче веле е медията на фалшивите и манипулирани новини и отдавна е компрометорана.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Наблюдател

    3 18 Отговор
    Oчaквaнo и нaпълнo в cтилa нa руcкитe хибридки ceгa щe бъдeм зaляти c някoлкo/тази е може би десетата/ дeceтки вeрcии eднa oт другa пo нeвeрoятни и прoтивoрeчaщи cи пo тaкa нaрeчeният "шпиoнcки cкaндaл". Цeлтa e дa ce дeзoриeнтирa oбщecтвeнoтo мнeниe и дa ce минимилизирaт щeтитe зa руcкитe aгeнти и Руcия. Cпoмнeтe cи кaк ce дeйcтвaшe вeднaгa cлeд oтрaвянeтo нa Cкрипaл и cлeд cвaлянeтo нa мaлaйзийcкият Бoинг.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Бай хой

    13 4 Отговор
    Деня в който Европа взема решения вполза на Полша и Украйна против България. Пояснявам. Европа иска руски газ и по северните потоци и през Украйна и Полша. Почему порязва точно България. Само България ли не се нуждае от транзитни такси и газ? Само българските управляващи ли са предатели?

    Коментиран от #48

  • 45 Хрониките на Евразия

    3 17 Отговор
    Тези които се правят на русофили , са същите които се правят на православни , без да знаят и една молитва , или пък да не нарушат поне една Боже заповед .
    Не кради , не убивай , не си създавай кумири ..
    Днес в Санкт Петербург се проведе кръстен поход в чест на мюсюлманина Александър Невски ..
    Нито една молитва , или покаяние не видях .
    Само възгласи - "Христос воскресе "..
    Какво русофилство , или православие търсим при тези деградати ?
    Каквото им православието , такова им е и русофилството ..Сбъркана работа ..
  • 46 Слави Славов

    19 3 Отговор
    Цирка е голям и ако логично го следваме,възниква въпроса-ПРЕДАТЕЛИ ЛИ СА ББ,ЦЦ И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ УПРАВЛЯВАЩИ,КОИТО ПРЕДАДОХА И ПРОДАДОХА бЪЛГАРИЯ НА АМЕРИКАНЦИТЕ И ЗАПАДА И КОГА ЗА ТЕЗИ ДЕЙСТВИЯ ЩЕ ИМ СЕ ПОТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ?ТЕЗИ НАШИ УПРАВНИЦИ СЪС ГЛУПОСТТА И АЛЧНОСТТА СИ УСПЯХА ДА НИ ВКАРАТ В ТАКИВА ГНУСОТИИ,ОТ КОИТО МОЖЕ И ДА НЕ СЕ ИЗМЪКНЕМ ВЕЧЕ И НАРОДА ЩЕ ПЛАЩА С КРЪВ ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ НЕКАДЪРНОТО ИМ УПРАВЛЕНИЕ!Ще ми се да не вярвам,но последствията от управлението на Герб са катастрофални и народа е заспал и безразличен,та нашето физическо оцеляване като народ и държава изглежда невъзможно!Жална България!

    Коментиран от #59

  • 47 Бай хой

    15 2 Отговор

    До коментар #36 от "onq s konq":

    Ташак, ташак ама на гол задник си е живо еване. А че на теб ти харесва е друг въпрос.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Матей

    23 3 Отговор
    Американците са майстори на мръснишките комбинации,и в този случай показаха долния си нрав като инспирираха този скандал,надяват се на многопосочни въздействия.Едно от тях е допълнително разваляне на отношенията между Русия и България и спиране на газоподаването както и другия стокообмен.Тогава те ще се явят като спасители,продавайки ни прескъп газ и др. стоки, българския народ ще бъде усилено агитиран как руснаците ни наложили ембарго и искат да ни измъчват с глад и студ.
  • 50 Нео

    5 19 Отговор

    До коментар #1 от "Ивайло":

    Драги ми Ивайло, не зная на колко години си и с какво образование, но само путински трол може да напише такива глупости. Ти чувал ли си, че само сиренето в капана е безплатно. Никакво милиони не са ни давали руснаците, никога и по никакъв случай от преди времето на перестройката. Южен поток бе икономически най-неизгодният голям проект за България и определено най-корупционния.

    Коментиран от #72

  • 51 споко ва

    5 0 Отговор
    Тайпи ша построе газов хъб и завод за LPG на средиземно мори и от него да александрополrс со 100 мили!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Бай хой

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Съзнаваш ли как сам си противоречиш или си от герП? Обърка се като коте в калчища.
  • 54 Барчо

    9 3 Отговор

    До коментар #37 от "Borislav Popov":

    Бъркаш се нещо. Никога не съм казвал, че украинци, дагестанци и т.н. са руснаци. Писал съм, че в Крим над 90% са руснаци и аз само цитирам статистичеки данни, които са достъпни за всички желаещ да ги прочетат. А от какъв народ се състои населението на Украйна, може също да си направиш бърза справка в уикепедията.

    Коментиран от #68

  • 55 Пако

    6 2 Отговор

    До коментар #31 от "Разбирач":

    А дано,да дава господ да се оттървем не
    само от ватенките а и от всички помияри
    в парламента,правителството,съда,полицията
    а и от глупците като теб.....
  • 56 Чичо Сам

    1 9 Отговор
    Абе руски Говеда... Сто пъти ви казах че няма да има нито Северен, нито Турски поток...
  • 57 Кочината на Злото издъхва в зловоние

    3 7 Отговор
    Държат се, като умопомрачени изроди, после се чудят що са им разпрани задниците. Ееей, приключени сте. Сега ще има секс в тунела. Хем ще го лапате , хем и отзад ще ви влиза. Бой, глад, мизерия и санкции поне още 20 години и ще лазите по корем за милост.
  • 58 Истината

    8 0 Отговор
    Танкер с американски втечнен природен газ LNG - 45 000 м3. Год. потребление в България - 3 000 000 000 м3. ИЗВОД: Един танкер е достатъчен за 65(шестдесет и пет) минути!!!

    Коментиран от #67

  • 59 Гошко

    2 0 Отговор

    До коментар #46 от "Слави Славов":

    10 + за съжаление си прав.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Росенчо

    1 1 Отговор
    Указват се правописни грешки, натискът се Оказва...вземи го научи тоз български правопис
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Киряк Стефчов

    1 1 Отговор
    руския анализатор Камран Гасанов
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Блу

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ивайло":

    НЕ Е ВЯРНО, че руснаците са щели да ни продават по-евтин газ, ако Южен поток бе построен!
    Не е вярно и, че са ни давали някакви кой знае какви милиони, за да им транзктираме газа през България: онова, което предлагаха бе да го построим с кредит, който да изплащаме 25 години, с евентуалните транзитни такси - т.е, България реални пари от транзита нямаше да види поне 25 години. А след това..... най - вероятно, след 25 години, Газпром няма да има достатъчно газ, за да изнася такива количества. А и на кого му пука за след 25 години?
  • 67 Хрониките на Евразия

    0 1 Отговор

    До коментар #58 от "Истината":

    Абе вие понятие си нямате от втечнен газ и танкери !
    Умножи 45000 куб М по 650 и ще получиш колко газ превозва един танкер и колко танкера са нужни на България !

    Коментиран от #69

  • 68 Komapak

    0 1 Отговор

    До коментар #54 от "Барчо":

    Цитираният ти източник се пише от хора като мен и теб. Научните факти и статистика рядко са достоверни. Реално истината в уикипедия е около 80-85%
  • 69 Komapak

    1 0 Отговор

    До коментар #67 от "Хрониките на Евразия":

    Направих го. Излезнах малко над 1000.т.е. по 3 на ден. Не знам да имаме терминал, който може да обработва такова количество.
  • 70 Стига лъга бе

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "onq s konq":

    Стига лъга бе , смрадльо ... условията преди МакКейн да спре газа бяха прости и ясни : 1. /460 милиона транзитни такс годишно,
    2./ цена 275 долара на хиляда кубометра газ .,
    3./ 50 % от собствеността на газопреносната мрежа през наша територия за България.
    При интервюто си Путин отбеляза, че биха ни предоставили и 100% от собствеността ,но има проитвопоставяне от ЕС/ разбирай Германия/, тъй като според тях, ние сме ненадежни във връзка с поддръжката на газопреносната мрежа.

    За сведение Белорусия, която е дружеска на Русия държава получава газа на цена 120 долара за 1000 кубометра.
    А вие искате да ги плюете, да серете на историята им, да им съзздавате проблеми и да получите отстъпки ... нЕма как да стане.

    А щатския газ ако почнем да го купуваме ще е на три пъти по -висока цена и то само в началото ...после ще раждаме гърбави таралежчета.
    Ако някой не вярва нека види сделката с Ф -16 , дето ги платихме на тройна цена , а тях още ги няма.
  • 71 Как хубаво

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Хрониките на Евразия":

    Как хубаво се самоописа троле фашингтонски.
  • 72 И сега следва

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "Нео":

    И сега следва да ни кажеш, след като Южен Поток е бил най -неизгодният голям, енергиен проект за нас , какъв проект по -изгоден от него ни предложиха нашите партньори от ЕС и САЩ ?

    Ма не си ли чувал за такъв ? Странно никой не е чувал ...

    ПС. Вносът от Полша на щатски газ , на тройна цена не ми се вялва да е по -изгоден, особено що се отнася и до това ,че няма да получаваме транзитни такси.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания