Last news in Fakti

24 Септември, 2019 18:10 1 264 2

Опозицията иска оставката на Джонсън

  • великобритания-
  • парламент-
  • джереми корбин

За това призова Джереми Корбин

Опозицията иска оставката на Джонсън - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Няколко британски партии обявиха, че очакват британският премиер Борис Джонсън да подаде оставка, съобщи Гардиън.

Днес Върховният съд на Великобритания определи решението за разпускане на британския парламент като незаконно. Очаква се той да заработи отново утре.

Джонсън разпусна парламента за няколко седмици. Според опозицията така той цели да предотврати затрудняване на евентуално излизане на Великобритания от ЕС без споразумение.

„Ще се обърна към председателя на парламента и ще го призова незабавно да възобнови заседанията. Решението на съда показва презрението на премиера към парламента. Той трябва да преразгледа позицията си. Може би е време за промяна на поста“, заяви лидерът на Лейбъристите Джереми Корбин.

Говорителят на Шотландската национална партия също призова за оттеглянето на Джонсън. Премиерът от своя страна заяви, че приема решението на съда.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    4 0 Отговор
    Аз съм един нещастен трол който виси по цял ден в нета защото съм твърде жалък за да ми обърне някой внимание навън. Доста съм ограничен и не знам какво друго да пиша освен за каскети и русия.
  • 2 Ахахах

    1 2 Отговор
    Чорлаватабгугутка да се маха! Да отива при шефа си с жълтата перука в сащ
Новини по държави: