6 Октомври, 2019 11:02 1 256 5

Румъния ще има ново правителство

  • румъния-
  • правителство-
  • клаус йоханис

Президентът Клаус Йоханис подготвя новия кабинет

Румъния ще има ново правителство - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Румъния ще има ново правителство през следващата седмица. Това обяви румънският президент Клаус Йоханис, цитиран от Romania Insider.

Президентът говори по време на заседание на Националната либерална партия. Правителството на Виорика Дънчила и социалдемократите в момента оглавява страната.

То обаче е изправено пред вот на недоверие. Вотът ще се проведе на 10-ти октомври. Към момента изглежда, че опозицията е събрала достатъчно подкрепа за сваляне на правителството.

Вотът на недоверие беше внесен в парламента с подкрепата на 237 депутати. За неговото приемане са нужни 233 народни представители.

Все пак това се счита за малка преднина. Има възможност правителството да си осигури нужните няколко гласа за оставане на кабинета.

Евентуалният фаворит за нов премиер е лидерът на либералната партия Людовик Орбан. Според Йоханис правителството ще е на власт само до следващите избори.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    5 2 Отговор
    И сега цената на качамака на световната борса ще се вдигне. Тези дойаъщто не спрът да обслужват америте няма да прокопсат като тук!!! Сороснята направи Балканите на блато.
  • 2 Усмивката

    3 2 Отговор
    Пак изоставаме по пътя към Европа

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 цигането от София

    1 0 Отговор
    Румънците са по демократични от Българите , при тях има политици в затвора ,,, а в България няма никакви политици в затвора ,срам и позор , 21 век в демократична България е открадена цяла Банка с 5-6 милиарда пари , няма виновни ,,
Новини по държави: