6 Октомври, 2019 16:32 5 270 18

Русия пуска "Турски поток", ако България е готова

  • русия-
  • турски поток-
  • българия

Доставките на газ може да започнат до края на годината

Русия пуска "Турски поток", ако България е готова - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия е готова да започне доставките по двете разклонения на „Турски поток“ до края на годината. Това заяви заместник – началника на отдела за външна икономическа дейност на „Газпром“ Дмитрий Хандога, цитиран от RT.

По-голямата част от работата по проекта в Турция е завършена. Работата по европейските доставки ще бъде засилена.

Хандога заяви, че второто разклонение зависи от готовността на българската страна. България трябва да подсигури доставките за европейските държави.

„Ние ще бъдем готови да ги снабдяваме с газ. Ако българите са готови да получат газ, ние ще им осигурим доставки“, заяви Хандога.

Руският президент Владимир Путин отново подчерта, че няма политически мотив в проектите „Турски поток“ и „Северен поток – 2“. Върховният съд в България вече даде зелена светлина на проекта.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе то е хубаво

    50 4 Отговор
    Да си верен кьопек на задогеанският бял господар и да му пазиш интересите ама и на студено не се стои в кучешката колибка...

    Коментиран от #14

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Не ви щем тъбата ватенки

    17 46 Отговор
    Айде заобикаляйти на не ви щем газа. Ши взимаме ефтин американски с кораби. И кат втори вирант ше ядем боб и ше пъдим в газовиот хъб сволач. И ета му казвами диферсифъкация.
  • 4 Галъп

    9 6 Отговор

    До коментар #2 от "Факти от фактите на Сорос":

    от мен + защото си абсолютно прав
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гневен

    48 8 Отговор
    Изпуснахме питомното-Ю.Поток,сега ще гоним дивото...Ще правим кефа на Ердоган,като ще зависим от неговото настроение и мнение...Ама пуста стойка Г пред Вашингтон-- така ще е....

    Коментиран от #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Барчо

    42 5 Отговор
    Аферим, машалла, евалла на Тиквата и тиквоците. Доживяхме да плащаме на турците такси за тръба, вместо да вземаме такса.

    Коментиран от #10

  • 9 Гост

    14 39 Отговор

    До коментар #6 от "Гневен":

    Точно обратното!
    При Южен поток бяхме изцяло надупени на Путин.
    Сега трабите са си наши и по тях ще тече каквото ние си решим.
    Турция е само транзитна страна,каквито в момента са Румъния,Молдова и Украйна. Не знам за какви настроения на Ердоган говориш при положение,че той е безгласна буква.
    Ама какво ли ти обяснявам като пак си омазал цялата статия с тролските си коментари!

    Коментиран от #12

  • 10 Пираня

    40 3 Отговор

    До коментар #8 от "Барчо":

    Неможахте да разберете, че Турция е на светлинни години пред нас в отношения на сделки в свой интерес. Турски поток, Фолксваген, покупката на С400.........
  • 11 балкански поток

    12 1 Отговор
    А да диверсифицираме към византийците, може ли, а? Или те са научени да не дават пари, а само да вземат, а? И те как тогава на нас ще ни пробутват "диверсифицирана" газ от ВИЗАНТИЙСКИ ПОТОК, а ние няма да можем от БАЛКАНСКИ ПОТОК или ЩЕ ГО МОЖЕМ, А? СЪР ПУМПАЛЕО, КАТО ХОДИШ ПРИ ТЯХ, А НАС НИ ЗАОБИКАЛЯШ, Я КАЖИ КАК Я МИСЛИШ, БЛАГОДЕТЕЛЮ НАШ, ДЕТО И ТИ САМО ВЗЕМАТЕ ОТ НАС, ДАЖЕ БАЗИТЕ НЕ СИ ПЛАЩАТЕ ИЛИ НЕ Е ТАКА, А? ИЛИ ДА ГОВОРИМ ЗА ПЛАДНЕШКОТО ОБИРДЖИЙСТВО С НЕБЕСНИТЕ КАЛЯСКИ ОТ НОВОБРАНСКАТА НА ФЮРЕРА, А? Е ТОВА Е, ВИЗАНТИЕЦ ДА СИ И С НЕИСТИНАЛА КОРАБНА ВРЪЗКА ОТ ВСВ - ГОЛЯМА ДАЛАВЕРА ЩЕ ДА Е БИЛО!
  • 12 Хихихи

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Виждаш ли на какво може да направи употребата на LCD!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 "Абе...." - примитивният путинистки тъпа

    3 9 Отговор

    До коментар #1 от "Абе то е хубаво":

    Приходите от транзитните такси няма да покрият разходите на България и след 20 г.,тоест Русия продължава да ни ограбва с неизгодни договори с подкрепата на подкупните ни управници. Които се съгласяват да купуваме руския газ на по-висока цена отколкото Германия.
  • 15 руско русоробство

    2 6 Отговор
    Където видите руско участие в даден проект бъдете сигурни че ще берете ядове
  • 16 сащ е тумора на планетата

    3 1 Отговор
    да де ама нашите сородсоидни мишоци още се ослушват какво ще им наредят господарите от Козяк, от васална България нищо не зависи
  • 17 вуйчо Ваньо

    1 1 Отговор
    Ето сега е моментът да се направим на интересни, няма да правим тръбите да видим какво ще стане?
  • 18 И пак

    1 0 Отговор
    кажете,че Русия не ни обича.Гърците толкова много драпаха да мине през тях,но Путин отсече ,,презБългария ще минава"
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания