9 Октомври, 2019 07:41 3 217 3

Брекзит до другата седмица? Едва ли!

  • брекзит-
  • борис джонсън-
  • великобритания-
  • ирландия

В британската позиция продължава да има сериозни противоречия

Брекзит до другата седмица? Едва ли! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ще бъде много трудно да бъде постигнато споразумение за Брекзит до другата седмица, тъй като в британската позиция продължава да има сериозни противоречия.

Това заяви вчера след телефонен разговор с британския си колега Борис Джонсън ирландският премиер Лио Варадкар, цитиран от Ройтерс.

"Аз лично със сигурност ще работя до последния възможен момент за осигуряване на споразумение, но не на всяка цена. Честно казано, смятам, че ще бъде много трудно да бъде постигнато споразумение до другата седмица", каза Варадкар пред ирландската телевизия.

"Това, което Обединеното кралство направи, е по същество отказ от споразумението, което добросъвестно договаряхме с правителството на премиера Мей в продължение на две години", добави той.

По думите му сега Лондон сякаш връща на масата половината от това споразумение и представя това като отстъпка, а всъщност според ирландския премиер то не е.

Варадкар добави, че това са "две сериозни противоречия.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жозефино

    0 1 Отговор
    Бай-бай
  • 2 РеферендумБабаИм

    4 0 Отговор
    Каква демокрацията, какъв референдум ... народа каза едно, тея се опитват да го протакат едно столетие, за да изнудват другите държави :) Е голяма демокрация, няма що ... народа има думата, ама после нескопосаните ще сменят 100 правителства и ще точат държавата им за да изпълнят едно искане. Ами айде тогава да има всяка година и тук референдум - да видим тогава политиците дали са тук за да служат ... или са само за други цели.

    Коментиран от #3

  • 3 РЗС

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "РеферендумБабаИм":

    Баче, организаторите на брекзит обещаха на народа преди референдума лесен и бърз изход от Ес, след това държавата щяла да цъфне и да върже, всички да имат много пара, убави млади жени и бързи коли. Затова народа гласува така, а тя каква стана, усетиха в парламента, че нещата ще отиват на бой и бойкотират правителството. В крайна сметка народа ще го такова.
Новини по държави: