Last news in Fakti

10 Октомври, 2019 10:13 1 167 4

Джо Байдън иска импийчмънт за Тръмп

  • джо байдън-
  • импийчмънт-
  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • президент

Президентът да бъде свален заради скандала с Киев

Джо Байдън иска импийчмънт за Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Претендентът за номинацията на демократите за президентските избори в САЩ догодина Джо Байдън за първи път призова за импийчмънт на държавния глава Доналд Тръмп заради скандала около Украйна, предаде Ройтерс.

Байдън, който е участник в драмата, досега се въздържаше от подобен открит призив. Но по време на обиколка в рамките на кампанията си, в Ню Хемпшир, бившият вицепрезидент заяви: „Със своите думи и действия президентът Тръмп сам се подведе под отговорност. С възпрепятстване на правосъдието, отказ да отговори на разследването на Конгрес, той вече произнесе присъдата си. Той наруши своята клетва, предаде нацията си и извърши дискредитиращи действия“.

Коментарът му бе по повод разразилия се скандал около разговор на Тръмп с украинския му колега Володимир Зеленски, в който американският лидер поискал Киев да проучи сина на Байдън Хънтър, докато е бил в борда на украинска енергийна компания. В реакция Тръмп веднага отговори на Джо Байдън, като подчерта, че не е извършвал нищо нередно, предаде БНР.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Давид

    13 0 Отговор
    Мачка ги дон Тръмп . Той мрази педофили и сатанисти . Скоро май ще прати тексаските рейнджъри да избушат бохемската гора от тази болест .
  • 2 село

    13 0 Отговор
    Крадецът вика: Дръжте крадеца!
  • 3 Име

    5 0 Отговор
    Аз искам да разследват как синчето на абйдън е източило 2 милиарда долара от украинската газопреносна компания и как бащата го е покрил от прокурорите.
  • 4 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    КОЛКО ПО-ПО БИ ЗВУЧАЛО - ДЖАК -...ДЖАК БАЙДЪН /НАПРАВО УБИЙСТВЕНО / ... А ДЖО СИ Е МЕКУШАВО И КАТО ЛЕКО РАЗСТРОЙСТВО !!!!!!!!!