Last news in Fakti

18 Октомври, 2019 13:55 1 650 4

Япония изпраща военни в Ормузкия проток

  • япония-
  • флот-
  • ормузкия проток

Страната действа индивидуално

Япония изпраща военни в Ормузкия проток - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Японското правителство обяви, че е изпратило представители на силите за самоотбрана в района на Ормузкия проток, съобщи РИА Новости.

От там обявиха, че това е индивидуално решение. Японските представители няма да са част от оглавяваната от САЩ коалиция.

„Премиерът Шиндзо Абе нареди този въпрос да бъде разгледан по време на заседанието на Съвета за национална сигурност. Мирът и стабилността в Близкия Изток са важни за международната общност, както и за нашата страна“, заяви генералният секретар на японския кабинет на министрите Йошихиде Суга.

САЩ оглавяват група за патрули в Ормузкия проток, след като ирански представители задържаха чуждестранни търговски кораби. Това стана след задържането на ирански танкер край Гибралтар.

В коалицията влизат няколко държави. На този етап Япония иска само да събира информация в региона.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Blackthorn

    10 2 Отговор
    "От там обявиха, че това е индивидуално решение." - гузен негонен бяга!
  • 2 Перс

    16 6 Отговор
    Следва и Иран да изпрати няколко военни кораба близо до Япония да събират информация.Тези жълтите кога ще престанат да бъдат патерица на дебелите голям страх значи
  • 3 И тия започнаха

    12 3 Отговор
    да се самоотбраняват на хиляди километри от страната си.
  • 4 Бай хой

    14 5 Отговор
    Съдба. Бяха сателит на фашистка германия. Сейчас са сателит на сащ. Нищо ново под слънцето.
Новини по държави: