Last news in Fakti

19 Октомври, 2019 16:05 4 213 13

Бедствие в Русия (СНИМКИ)

  • бедствие-
  • загинали-
  • злато-
  • русия-
  • снимки-
  • дига

Путин е разпоредил да се помогне на засегнатите

Бедствие в Русия (СНИМКИ) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Най-малко 15 души са загинали след скъсването на дига и наводняването на селище за ръчен добив на злато в Красноярския край на Русия, съобщи Ройтерс.

Обилните валежи са отслабили дигата и водата я е пробила, помитайки няколко постройки на миньори в селище на около 160 км южно от Красноярск. По думите на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков руският президент Владимир Путин е разпоредил да бъдат взети всички необходими мерки в помощ на засегнатите, да се установят причините за нещастието и да се предотвратят последици за околните населени райони, информира Интерфакс.

Русия е един от най-големите производители на злато, като почти целият ѝ добив е промишлен. Съвсем малки количества се добиват ръчно, като дейността е организирана от малки фирми, които са официално регистрирани и се предполага, че се съобразяват с разпоредбите за безопасност и здраве.

Представители на Красноярския край посочиха в съобщение, че водата частично е наводнила две общежития в селището, където живеят 74 души, като 13 от тях все още са в неизвестност. Миньорите са от частната сибирска компания Сибзолото, която обединява няколко миньорски екипа.

Бедствие в Русия (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС/ EPA

Бедствие в Русия (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС/ EPA

Бедствие в Русия (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС/ EPA


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    20 12 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Миньорите са от частната сибирска компания Сибзолото, която обединява няколко миньорски екипа.)
    Само да светна тукашната каскетня, че земните народните богатства в Русия, отдаааавна вече не принъдлежат на народа, а са разделени на разни частни компанийки, които са особенно приближени до Цар Путен. А народа блъска като грешен дявол за обогатяването на особенно приближените до царя, чифуто-олигарси, които пък от своя страна и пукната пара не дават за същия този народ. Кой луд. частник ще тръгне да харчи пари за безопасноста на коепостните мужици, никой, алчния частник, мисли само как да се нагуши, колкото си може по вече, а за работниците му е през оная работа.

    Коментиран от #9, #13

  • 2 Супер

    1 3 Отговор
    Русия пусна послание към целия свят-#ЖИТЬ гледай на YouTube....
  • 3 onq s konq

    7 4 Отговор
    ГАРАНТИРАНО ОТ ПУТИН!
  • 4 Бесен Язовец

    9 6 Отговор
    Обърнете внимание другари, колко е чистичко и подредено селището където са живеели миньорите , като имате предвид , че тези хора са копаели злато , а не кюмюр . Слава на Путен, Расия впериоооод !!

    Коментиран от #6

  • 5 Атила българина!!!

    2 10 Отговор
    Стига сте ръсили глупости!Българите са доказано семитски народ.Професори и академици от най-елитните университети доказаха,че българите са роднини с евреите,турците и иранците.Само кръглите идиоти не виждат,колко много си приличаме с турците и евреите.Турците се били претопили в славянското море.....да бе,как не,турците които са били няколко милиона и са превзели целият балкански полуостров,цяла североизточна Африка и целият близък изток бил се претопили в морето славяни....Още от 100-200 години най-добрите учени са го доказали,че турците, българите и евреите са роднини.Това е така,защото турците не са тюрки,а потомци на древните българи (Селджук е бил от рода дуло и се е заселил в Анадола).

    Коментиран от #8

  • 6 българин

    4 7 Отговор

    До коментар #4 от "Бесен Язовец":

    На получовеците (рашките) повече не им трябва - антифриз, одеколон, онова за банята ... и за празник водка самагон.
  • 7 Йозеф

    1 4 Отговор
    Пияни ватници са правили дига. Сделано в СССР...
  • 8 Опит

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Атила българина!!!":

    Македонец е бил! А македонците копали, толкова дълбоко в търсене на корените си, че стигнали до Луната, затова са единствената дьржава с метро до Луната от където си правят селфита със Земята на заден фон! Едните летят, за да стигнат дотам, македонците слизат, за да се върнат от там... тааа, Нерон е дискотека!
  • 9 Наблюдател

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Борислав ли си идиот ли си все ми е тая но като коментираш погледни първо как е положението тука и кой обработва нашето злато и при какви условия. Русия не ги мисли те ще се оправят и без твоета загриженост!

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 1944

    2 0 Отговор
    тва селище прилича на цигански катун. няма да е в великата расия май а?
  • 13 соросоидни кърлежи

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    а теб какво засяга...или нерес шорос плаща за всяка пръдня от устата ти...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания