Last news in Fakti

21 Октомври, 2019 19:21 1 368 1

Разплитат убийството на словашкия журналист

  • ян куциак-
  • словакия-
  • журналист-
  • убийство-
  • съд

Убийството доведе до масови протести

Разплитат убийството на словашкия журналист - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Словашките власти повдигнаха обвинения на четирима души за убийството на разследващия журналист Ян Куциак и годеницата му Мартина Кушнирова. Делото предизвика големи протести срещу корупцията на високо ниво и принуди тогавашния премиер Робърт Фицо да подаде оставка.

Говорителят на държавната прокуратура каза в изявление, че обвиненията, повдигнати през 2018 г. за разстрела на журналиста и годеницата му, се отнасят за предумишлено убийство.

Основният заподозрян е Мариан Кочнер, политически свързан предприемач, който е бил ключов обект в публикациите на Куциак за корупция в централноевропейската държава и прокурорите смятат, че е поръчал убийството.

Кочнер отрече всякакви неправомерни действия чрез адвоката си. 27-годишният Куциак и Кушнирова бяха застреляни в къщата им близо до столицата Братислава през февруари миналата година. Трима от обвинените през 2018 г., включително Кочнер, се признаха за невинни, четвърти е признал, че е застрелял Куциак, а пети - за съдействие при убийството. Убийството предизвика масови протести.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гешев

    6 0 Отговор
    Словаците има доста да се учат от нас! 168 показни убийства, по времето на гл. Секретар на МВР! Който слушкал и козирувал! Ни лук ял, ни лук мирисал!
Новини по държави: