Last news in Fakti

21 Юни, 2012 08:35 2 624 6

Бившият премиер на Румъния Нъстасе с опит за самоубийство

  • адриян нъстасе-
  • румъния-
  • адриан нъстасе-
  • корупция
Бившият премиер на Румъния Нъстасе с опит за самоубийство - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

 

Бившият премиер на Румъния Адриян Нъстасе се е опитал да се самоубие няколко часа след произнасянето на присъда за корупция срещу него, съобщиха от главната прокуратура на Румъния в комюнике.

"Прокурорът беше информиран от полицията за опит за самоубийство на Адриян Нъстасе", се уточнява в текста, цитиран от АФП. Според медицински източници Нъстасе е изстрелял куршум в гърлото си, когато полицаите са дошли в дома му. Той е транспортиран в столична болница.

Бившият румънски премиер Адриан Нъстасе беше осъден окончателно на две години затвор при строг режим за корупция, съобщи в сряда късно следобед Върховният съд на Румъния. Присъдата идва седмици преди обявяването на доклада на Брюксел по случай 5-годишнина от членството на Букурещ в ЕС.

"Съдът потвърждава присъдата от две години затвор при строг режим", заяви съдия Марчела Раду, която прочете присъдата. Нъстасе, който беше премиер на социалдемократическото правителство между 2000 г. и 2004 г., е обвинен, че е отклонил през 2004 г. към предизборния си щаб около 1,5 милиона евро, предоставени от компании и бизнесмени, поканени да участват в симпозиум.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 pacoran

    1 0 Отговор
    da i tam i tuka komunistite sa s ednakuv statut kradci i prestupnici samo 4e tam gi usujdat a tuka ne e tva e razlikata ina4e celata BSP i DPS 6e sa u pandelata
  • 2 Сис

    0 0 Отговор
    E как сегашните да осъдят бившите, като следващите ще осъдят сегашните. Просто "гарван гарвана око не вади" така е в България! Все безчестни, неморални и с престъпно мислене хора се навират в политиката.
  • 3 кик

    0 0 Отговор
    е а дано някои от тукашните измекяри да си посегне
  • 4 aha

    0 0 Отговор
    i pri nas ima 1 hidroinjener,no samo majkata mu jena se gramna :D toi pistolet ne hva6ta samo 4a6a s 12 godi6no ;)
  • 5 монти

    0 0 Отговор
    То и да се самоубиеш "успешно" не е проста работа ,
    изискват се известни познания . Има услуга наречена-
    асистирано самоубииство / различно от евтаназията/.
  • 6 ххх

    0 0 Отговор
    Не се сещам едно име от Бг политиката което да ми липсва ако реши да ни лиши от услугите си.
Новини по държави: