Last news in Fakti

20 Юни, 2012 21:04 998 0

Две години затвор за бивш румънски премиер

  • румънски премиер-
  • адриан нъстасе-
  • корупция-
  • затвор
Две години затвор за бивш румънски премиер - 1
Адриан Нъстасе

Румънският върховен съд днес осъди окончателно бившия премиер Адриан Нъстасе на две години затвор за корупция, съобщи румънската агенция Agerpres.

Върховният съд потвърждава предишно решение от съда, което се обжалваше от Нъстасе. Според това решение бившият премиер е отговорен за незаконно набиране на средства за президентската си кампания. Нъстасе обяснява, че делото е политически мотивирано.

Обвинението твърди, че компании и държавни агенции са били принудени да плащат такса за участие в конференция през 2004 г. и че събраните парите, след това са използва от Адриан Нъстасе за неуспешната за него кампания за президентските избори през тази година.


Социалистът Нъстасе, който бе премиер от 2000 до 2004 г. година е вторият бивш премиер на Румъния, който ще лежи в затвора, след като комунистът Константин Даскалеску през 1991 година бе осъден на доживотен затвор за убийство, извършено по време на режима на Николае Чаушеску.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: