Last news in Fakti

23 Октомври, 2019 17:42 806 6

До края на годината решават за мониторинга над България

  • мониторинг-
  • ек-
  • ес-
  • българия-
  • вера йоурова

България е постигнала задоволителен напредък

До края на годината решават за мониторинга над България - 1
Снимка: Shutterstock

Еврокомисарят по правосъдието Вера Йоурова изрази очакването решението за прекратяване на наблюдението над България по механизма за сътрудничество и проверка да бъде взето до края на годината. Европейската комисия вчера изрази готовност за прекратяване на наблюдението и откри съгласувателната процедура със Съвета на ЕС и Европейския парламент.

Оценяваме обстановката в България обективно и отчитаме задоволителен напредък, каза Йоурова. Все още остава работа за вършене. Ще продължим наблюдението над българските усилия в областта на правосъдието и борбата с корупцията с помощта на общата оценка за върховенството на закона в ЕС, добави тя.

Йоурова поясни, че по-рано тази година е заявила, че списъкът със задачите пред България преди отпадането на наблюдението е много дълъг, а времето е много кратко. Изразих обаче надежда, че българските власти ще ускорят работата и ще покажат трайно намерение да покрият изискванията, уточни еврокомисарят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    1 0 Отговор
    Много ми е напрегнато за това важно решение едвам ще устискам до тогава
  • 2 Ебаси простотията

    4 0 Отговор
    Какъв мониторинг? Следяли са дали се спазват правата на крадците, убийците и вандалите ли? Щот всичкото Зло под мониторинга на ЕС цъфнаха и вързаха!
  • 3 Nostradamus

    4 0 Отговор
    Борисоф е издйствал от брюкселското пианде юнкерчо да му помогне предизборно с малко шменти-капели.
  • 4 Тръбачи

    2 0 Отговор
    Нали се "трби", че вече е премахнат. Защо сега, до края на годината.Коя?
    Какво ни топли.
  • 5 Е,що им

    1 0 Отговор
    развалиха кефа на наще отговорни фактори?На различните нива.Тъкмо бяха се уляли да ни обясняват как убаво се управлява страната,какви грандиозни успехи имаме в борбата с корупцията,как законите са еднакви за всички и т. н.Сега-края на годината.А кво стана с ОЛАФ?Те как ги виждат нещата у нас.Всичко е почтено и законо,така ли?
  • 6 Оптимист

    1 0 Отговор
    Сега вече спират далаверите и всичко става прозрачно иначе няма еврофондове.От следващата година ще видите много от шефовете на гербераскитеда се навъртат до контейнерите за боклук.Ще става и по лошо ,като в Испания например където след 15 години връщаха европари заради доказани далавери