Last news in Fakti

26 Октомври, 2019 18:35 2 900 3

Потоп отнесе Япония

  • япония-
  • тайфун-
  • хагибис

Най-малко осем души загинаха заради проливните дъждове в префектура Чиба

Потоп отнесе Япония - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Най-малко осем души са загинали, а още двама са в неизвестност в префектура Чиба източно от Токио поради проливните дъждове, които обхванаха централната и североизточната част на Япония, съобщи ТАСС.

В Чиба в петък за половин ден падна месечната норма на валежите, което доведе до преливане на реки и активиране на свлачища. Големи щети са нанесени на оризища и други селскостопански култури. Под вода са няколко гари и пътища. Около 4700 домове са без вода.

Дъждовете нарушиха и транспорта между летище Нарита и Токио. В резултат около 4800 души са прекарали нощта на терминалите, защото не са могли да се доберат до столицата.

Ситуацията се усложнява и заради това, че Чиба и други райони на Източна Япония преди две седмици бяха ударени от тайфуна Хагибис, който също предизвика наводнения и свлачища. Тогава загинаха 86 души, а осем все още са в неизвестност.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Амвросий от изгубения манастир

    14 1 Отговор
    Пак колете невинни делфини за развлечение. Гледах един клип и се ужасих. Целият залив беше почервенял от кръвта на делфините. Природата отвръща на удара. И това е само началото. Цялата Япония ще потъне един ден.

    Коментиран от #2

  • 2 Ал та фанах Атаопънах

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "Амвросий от изгубения манастир":

    Наистина майката природа май ги наказва. Япония не са си признали изродщините дето са ги свършили в Корея и Китай. Тези хора които набиваха бебета на щикове според японският закон не били престъпници. После се чудят, защо земетресения и урагани.

    Коментиран от #3

  • 3 5454

    7 8 Отговор

    До коментар #2 от "Ал та фанах Атаопънах":

    На природата й стана мъчно разбираш ли и си каза "Чакай да накажа Япония" хахахаха.Къде ви намират такива индивиди незнам..Чак и да не се чудели защо ставали земетресения..Ами защото се намират на такова географско място,което е буквално ръб на разлом бе клоун неграмотен.Този географски район си е такъв,независимо дали Япония ще я има или няма.Там земетресенията са честно срещани,както и последващите ги наводнения и цунамита.
Новини по държави: