Last news in Fakti

5 Ноември, 2019 07:52 1 169 3

Британският парламент има нов арбитър

  • линдзи хойл-
  • великобритания-
  • ес-
  • арбитър-
  • парламент

Избраха председател на британската Камара на общините

Британският парламент има нов арбитър - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Депутатът от опозиционната Лейбъристка партия Линдзи Хойл бе избран за председател на британската Камара на общините, предаде Нова телевизия. Той ще поеме ролята на арбитър в следващия състав на парламента след изборите на 12 декември и по време на излизането на страната от ЕС.

Хойл, който от 2010 г. досега беше заместник-председател на камарата, бе избран след четири тура с тайно гласуване. Досегашният председател на Камарата на общините Джон Бъркоу бе обвиняван, че нарушава установените практики и че толерира депутатите, които искат да осуетят плановете на правителството за Брекзит.

Други обаче го възхваляваха заради засилването на ролята на парламента, за да противостои на изпълнителната власт. "Аз ще бъда неутрален. Аз ще бъда прозрачен", каза 62-годишният Хойл след обявяването на резултата от избора. Той подчерта, че Камарата на общините ще се промени, но ще се промени към добро.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    1 1 Отговор
    Който и да сложат все тая ,изкелефенчените ше си останат такива ,дъртата бабушкера решава
  • 2 Boxer 3.0

    5 0 Отговор
    Демек имат нов падар!
    Минал ли е през родопската пастирска школа?
    Ако не може да надвика самолетен двигател, няма шанс в техния парламент!
    Ордър!
    Ооордеееееееер!!
    Ооордааааааааааааааааарррр!!!
  • 3 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ПО ПРИНЦИП -НЕ ТРЯБВА ДА Е ЧЛЕН НА КАКВОТО И ДА БИЛО !!!!
Новини по държави: