Last news in Fakti

8 Ноември, 2019 13:20 2 932 40

Русия: Създадоха НАТО за конфронтация

  • нато-
  • русия-
  • конфронтация-
  • дмитрий песков-
  • мозъчна смърт-
  • еманюел макрон

Москва отговори на думите на Макрон

Русия: Създадоха НАТО за конфронтация - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

НАТО е алианс, който беше създаден за конфронтация. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от „Известия“.

Коментарът му беше направен в отговор на изявлението на френския президент Еманюел Макрон, който заяви, че НАТО е в „мозъчна смърт“. Думите му предизвикаха остра реакция в западния свят, включително в Берлин. Канцлерът Ангела Меркел заяви, че не е съгласна с Макрон.

„Многократно сме заявявали, че НАТО е алианс, създаден за конфронтация. Заради това Русия не е склонна да преувеличава ролята на НАТО в обезпечаването на стабилност и сигурност в Европа“, заяви говорителят на Кремъл.

„Дали алиансът НАТО е жив или мъртъв, които части от тялото му са в кома – не е за нас да решаваме, не сме патолози“, каза Песков. Посланието на Макрон бе, че Европа се нуждае да започне да мисли и да действа не само като икономическа организация, чийто основен проект е маркетингова експанзия, но и като стратегическа сила.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    35 11 Отговор
    СЛАВА РОССИИ! :)

    Коментиран от #27

  • 2 НЕКОЙ

    13 37 Отговор
    А Варшавският договор за какво беше създаден?

    Коментиран от #4, #6, #35

  • 3 Бесен Язовец

    15 30 Отговор
    Тоя от снимката да не е пациент в Карлуково?

    Коментиран от #5

  • 4 Ал та фанах Атаопънах

    36 7 Отговор

    До коментар #2 от "НЕКОЙ":

    Варшавският договор е създаден в отговор на НАТО 4 години по-късно. И уж имаше договорка че НАТО ще бъде разпуснато след Варшавският договор, познайте какво? НАТО още го има, и са обявили война на повече държави от Варшавският договор.

    Коментиран от #11

  • 5 Стършел

    16 6 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    И без твоя снимка знаем че си техен клиент.
  • 6 Бачо Киро

    34 4 Отговор

    До коментар #2 от "НЕКОЙ":

    Е къде е Варшавският договор? 90та нали руснаците си закриха базите и изтеглиха войските, а нато обеща да не експандира. Кой не изпълни обещаното? Добави и идиота Горбачов и пияницата Елцин и готово....

    Коментиран от #9, #29

  • 7 Borislav Popov

    12 21 Отговор
    На този секретар, кой му дал думата бе, от чие име говори ? Първородния му син има бизнес и живее във вражеската Америка, младата му жена също има там бизнес и по голямата част от годината живее в Ню Йорк, ала той седнал срещу НАТО да реве, двуличника му с двуличник.

    Коментиран от #10

  • 8 ТОЧКАТА

    23 3 Отговор
    НАТО?няма акъл тази организация.....Прахосмукачка за пари....
  • 9 гост

    5 6 Отговор

    До коментар #6 от "Бачо Киро":

    Публикувано във факти.бг:'' Добави и идиота Горбачов и пияницата Елцин'' и готово..Ами с тази констатация правилно си отговорил на всички въпроси...кратко и ясно. Бе аз много пъти съм казвал че ''Света се крепи от глупаците'' ама полека -лека ще дойдете на моя...мухахахахаг
  • 10 гост

    10 3 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Добре че щатите не ни вдигат визите, че сичкото каскет тука ще се изнесе със скоростта на диви шопари в презокеанска посока...и ще настане едан тишина....и няма да има с кого да се дърлим...

    Коментиран от #13

  • 11 Бесен Язовец

    5 11 Отговор

    До коментар #4 от "Ал та фанах Атаопънах":

    Остана сега само да ни разкажеш, как руснаците ипаха макятата и на Варшавски договор и на СИВ и че щом те са се разпаднали, НАТО не е било длъжно и то да се разпадне.
  • 12 НЕКОЙ

    18 2 Отговор
    Уважаеми участници, откакто Свят светува има войни и противопоставяне. Едните без другите не могат. Най-много пари се печелят от войни и слухове за военни действия.
  • 13 Borislav Popov

    9 11 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Така е колега, те тукашните каскети хабер си нямат колко руски граждани са емигрирали през последните 15-20 години в Западна Европа и в САЩ ! Само през 2017 година 377 000 руснаци са напуснали Русия завинаги, а през 2018 и 2019 година това число се е увеличило. Но, за каскетнята тези факти не са важни, за тях е важно, да ближат всеки ден тук, рускити дупита и да възхваляват величието на единствения и неповторим Цар Путин ! Последние семь лет число тех, кто уезжает из России, растет с каждым годом. Только в 2017 году страну покинули более 377 тыс. человек, подсчитали в Росстате, и это рекордный показатель. На деле эмигрантов может быть больше...)

    Коментиран от #16, #18, #37

  • 14 матушката

    9 5 Отговор
    Ватнишка откачалка.
  • 15 Бай Бай

    6 22 Отговор
    Благодарение на НАТО живеем в един мирен свят и се чувстваме сигурни. А благодарение на такива като теб Песков, НАТО трябва да продължи да съществува.
  • 16 Дддддддд

    15 3 Отговор

    До коментар #13 от "Borislav Popov":

    Да Бориславо-емигрирали са много руснаци-безспорно и то в САЩ...-по времето на Елцин.Но забележи едно-дори и на Брайдьн Биич кьдето всичко е"окупирано" от руснаците-на всички руски празници са заедно и дори и Георгиевата Лента я раздават на хората.Та те си остават руснаци-дори и в САЩ..-а много от младите се врьщат в РФ за да правят бизнес.И това не е льжа.Да не говорим,че в последно време се увеличи мигрирането на американци зад пределите на САЩ-и какво,трябва ли да плюем американците? Толко си пьрвичен и елементарен,че не ми се дискутира повече.Запомни едно-това което беше Русия преди 20-30 години няма нищо общо сьс сегашното реали там.А хора тьрсещи по-добрият живот зад граница винаги ще има-дори японците отиват да живеят в други страни.А по данни на ООН Русия е на второ място по емигранти след САЩ-та нещата не са само-черни или бели г-н дженди

    Коментиран от #21

  • 17 В е л и к и я

    7 1 Отговор
    Без създаването на тези два блока няма как да функционира с най големи печалби ВПК в най големите държави в тях ... щото задължават по малките да купуват оръжие от тях на къквато цена им скимне да сложат ... ! Без блоковете конкуренцията щеше да е много голяма между производителите и цените щяха да са поне на половина ...!
  • 18 Ддддд

    9 2 Отговор

    До коментар #13 от "Borislav Popov":

    Ти за 10 години изкара,че 3,7 мил руснаци са заминали бе-а се получава че за 30 г (след падането на комунизма) са заминали над 10 милиона руснаци..-усещаш ли се какви глупости пишеш Бориславо? И как тогава имат прираст на население като основно бягали младите хора??? Айде посмали манго-докарваш го вече до шизоф..ения

    Коментиран от #23, #26

  • 19 Анти милиционер

    3 3 Отговор
    На запад няма да го цитират, понеже нямат медии в кенефа.
  • 20 анонимен

    6 1 Отговор
    СЛАВА НА РУСИЯ!
  • 21 Borislav Popov

    2 5 Отговор

    До коментар #16 от "Дддддддд":

    Ми добре де, каво ми се пъчиш сега тук ? Нашите сънародници, да не би като емигрират на запад и в Америка, в един миг да са станали западняци или американци ?? Българите , които живеят зад граница, не са станали по малко българи, отколкото руснаците са си останали, там руснаци, ясно ли ти е !? Те,, българите също така продължават и там да си почитат българските празници и обичаи, пеят народни песни, играят български хора и т.н. Не се опитвай тук, пак да изкарваш, че руснаците били такива и онакива, патриоти, а ние българите, като напуснем страната, веднага забравяме род и родина ! Защото не това е важното и не това искам да кажа аз !! Въпросът е защо, гражданите на такава голяма и богата страна , като Русия емигритрат в такова голямо количествр на запад ? Ти знаеш ли ?
  • 22 Тръмп е русофил

    15 2 Отговор
    НАТО е в кома, а държавният дълг на САЩ е 23 трилиона долара. Тръмп си върши работата чудесно, ще докара америката до колапс, браво! Слава на Руската федерация, да живеят русофилите!

    Коментиран от #38

  • 23 Borislav Popov

    3 6 Отговор

    До коментар #18 от "Ддддд":

    Даже и не подозираш, колко правилно разсъждаваш, Дддддудинке ! Да, да, да, именно, над 10 милиона руски граждани са напуснали Русия за последните 15-20 години ! Ако не вярваш Дудинке, провери имаш си интернет, имаш си Гугъл, действай, търси, дерзай ! Аз тук не въднъж съм давал инфо и линкове съм пускал за това, заради такива невярващи и незнаещи, като теб и ми е омръзнало тук да ме трият, за дето доказвам правотоата си !

    Коментиран от #28

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 България е във НАТО и ЕС

    6 9 Отговор
    Слава слава на великите САЩ че ни освободиха от руския ботуш че още да сме с рубашки каскети и москвичи
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Дддддддддд

    4 3 Отговор

    До коментар #23 от "Borislav Popov":

    Офчииииси дори няма континент с такава голяма миграция бе Бориславо-та камо ли дьржава.Не се излагай като катунар-или пьк защо"като"...

    Коментиран от #32, #33

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 az#ЛибераленКрах

    4 3 Отговор
    НАТО беше създадено като инструмент за ликвидирането на СССР. След двата неуспешни опита да ликвидира руската държавност със свалянето на царя първо и впоследствие чрез Хитлер, западът създаде НАТО като таран срещу Москва. Слава богу, само бързото сдобиване със собствена атомна бомба от СССР спаси света от още един пагубен конфликт след ВСВ.
  • 31 jorj

    4 2 Отговор
    Чисто и просто - РУСКИ ПРОСТАК!!!!!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Borislav Popov

    0 2 Отговор

    До коментар #28 от "Дддддддддд":

    Какво стана бе, Офчиииисииии, къде се ската ?? Като видите зора, каскетите, веднага се криете из дупките си !
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Гошо

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "НЕКОЙ":

    НАТО -4 април 1949 Варшавски догвор -14 май 1955
    Сам дали ще можеш да си направиш изводите или да ти помогна

    Коментиран от #36

  • 36 Другия с коня

    0 3 Отговор

    До коментар #35 от "Гошо":

    Гошо,след 1945 година половин Европа е окупирана от Червената армия...Да продължавам ли или сам ще се сетиш защо е създаден НАТО....Било е въпрос на месеци Сталин да окупира и другата половина от Европа и Комунизма да победи в целия Свят.....
  • 37 Браво

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Borislav Popov":

    Готино ли е да си пишеш сам със себе си ?А “колега” ?
    Слава на подмазвачите !
  • 38 Te пък САЩ щото

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Тръмп е русофил":

    ще се избият да го връщат
  • 39 ТАСС

    2 0 Отговор
    И това, за окупирането на Европа, е пълна глупост.
    Не забравяй,че зоните за влияние бяха договорени по-рано!
  • 40 Коко

    1 0 Отговор
    До Борислав Попов,много ми е интересно откъде ги изсмукваш тия" подробности" за говорителя на президента Песков?Жената,децата...Хайде без свободни съчинения!Баламите свършиха...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания