8 Ноември, 2019 18:00 6 739 27

Русия с тежки обвинения към САЩ

  • сергей лавров-
  • русия-
  • сащ-
  • оръжия-
  • обвинения-
  • ядрени оръжия

САЩ така и не са предоставили на Москва спътникови снимки

Русия с тежки обвинения към САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Светът става все по-нестабилен, защото САЩ не желаят да спазват споразуменията за контрол над въоръженията, каза днес руският министър на външните работи Сергей Лавров, цитиран от AP.

На конференция в Москва за неразпространението на оръжията за масово унищожение, Лавров обвини Вашингтон, че гледа на тези споразумения като на пречка в усилията си да засили своята военна мощ. Тази година САЩ и Русия се отказаха от датиращия от времето на Студената война Договор за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег. Съединените щати денонсираха споразумението, аргументирайки се с нарушения на Русия, която отхвърли техните твърдения.

Лавров отбеляза, че САЩ така и не са предоставили спътникови снимки, които да потвърдят, че Русия е разположила ракети със среден обсег на своя територия. Руският външен министър потвърди ангажимента на страната си да не разполага ракети, забранени от този договор, докато САЩ не направят това, и разкритикува държавите от НАТО, че отказват да дадат същото обещание и да обявят мораториум върху наземно разполагане на ракети със среден и малък обсег.

САЩ проявяват видимо нежелание за продължаване на действието на третия договор за ограничаване на стратегическите ядрени оръжия, чийто срок изтича през 2021 г., отбеляза Лавров. В същото време руският външен министър нарече "белетристика" идеите за създаване на свят, свободен от ядрени оръжия. Засега следва да говорим за "свят, свободен от рискове и заплахи", посочи той.

"Ако в исторически обозрима перспектива може да бъдат създадени гаранции за сигурност срещу заплахи при запазване на ядреното оръжие със съответните механизми за контрол и проверка и всичко друго, което е необходимо, нека да бъде така", подчерта Лавров. Той изрази надежда, че все още е възможно да бъде запазена ядрената сделка между Иран и световните сили.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 miro

    58 11 Отговор
    няма ли кой да ги запали тези американци

    Коментиран от #26

  • 2 Рошко

    69 11 Отговор
    Колко пъти да го казвам, пълна изолация на краварите, да си вземат и евреите, да си печатат долаи на руло накрая светът да миряса
  • 3 Русороб

    12 36 Отговор
    Дано ги ударят та да миряса и да спре да цвили коня.

    Коментиран от #6

  • 4 Borislav Popov

    17 66 Отговор
    Лавров пак реве горкия, пак са го обидили проклетите американци ! Ама, мълчи, че синчето му си живурка в САЩ и хич неще и да чуе, за връщане във Великорусията !

    Коментиран от #9

  • 5 Браво

    50 9 Отговор
    Абе лека полека светът “стопля” че от Чакалите ФАЩ нищо добро не ни очаква !Макрон първи от големите проумя заплахата от СКАКАЛЦИТЕ!
    Само нашите ТОП хамерски лакеи , със “впечатляващи” и стихотворни “смразяващи “ никове все още бият чела и рецитират ОДИ - Слава !
    Но скоро АМОК Сбирщината ще намери каквото Търси !
    И Да, Да знам сега какъв вой ще последва от “разбивачите “.....и там ония с “лазерните “ оръжия и “извънгалактическите “ братя на хамерите - подмазвачи !
  • 6 Браво

    26 5 Отговор

    До коментар #3 от "Русороб":

    Ето “унищожителните” Удари започнаха?
    Няма почивка !А Хамерите дори незнаят че съществувате г-да Лакеи !

    Коментиран от #8

  • 7 1944

    11 15 Отговор
    ей нагла арменска устичка
  • 8 да те питам

    4 19 Отговор

    До коментар #6 от "Браво":

    Хахахахаха...що бе, дурак, да не би за тебе да знае Путин и да ти е пригоитвил орден''Дружба'' с мечове и каски.И лично оръжие с посвещение ''хОди се гръмни''...ей , нямате свършане тва предателите бе, все ще намерите кво да лижете бе... ако не е на геврека, ще е на жужи, ако не е жужи, ще е перчема...егати скъсаняците
  • 9 вълчо

    9 4 Отговор

    До коментар #4 от "Borislav Popov":

    Не знаеш нищо

    Коментиран от #13

  • 10 ТОЧКАТА

    7 7 Отговор
    основен враг на усата е била винаги Русия-от 1917 досега .... И дори агресори с са били тогава...
  • 11 Гринго

    24 4 Отговор
    Путин е велик.Слава Расии.
  • 12 Диамантения хой

    16 8 Отговор
    Лавров е единствения нормален и все още психично здрав по горните етажи на Кремъл. Тръмп ще бъде първият президент на планетата изпепелен на електрически стол, за връзки с Кремъл и съсипването на НАТО, САЩ, ЕС, oбикнoвeния руcки нaрoд /зaрaди cвръхпрoизвoдcтвoтo нa cкъпи oръжия/ климaтът нa плaнeтaтa и световната търговия с великите сили, под диктовката на Кремъл. Руcия aкo прeкaлявa c хибриднитe cи aтaки срещу демократичните държави на планетата Земя, aрмиятa и щe бъдe cкoвaнa нeпoдвижнo и щe бъдe oтвятa oт извънзeмни кocмичecки кoрaби при втoрoтo пришecтвиe нa Иcуc Хриcтoc, a Путин рaзпънaт нa кръcт нa Чeрвeния плoщaд c крaкaтa нaгoрe, зa дa мoжe цeлия cвят дa ce убeди в двупoлoвaтa му cиcтeмa /мaйтaп рaзбирa ce:):)/.

    Коментиран от #14, #27

  • 13 Borislav Popov

    7 5 Отговор

    До коментар #9 от "вълчо":

    Прав си но само донякъде, всъщност не синът му а дъщеря му на Лавров, живее и се учи в САЩ. — Дочка министра иностранных дел Сергея Лаврова, Екатерина живет и учится в США. В Русия, какво, университетите ли се свършиха ?
  • 14 Normalen

    14 1 Отговор

    До коментар #12 от "Диамантения хой":

    Защо толкова злоба и неуважение към другия?
    Нима някой от нас е праведен и коректен?
    Това, което пише в статията е чистата истина и последствията са опасни за нас, обикновените хора.
  • 15 Въйко

    16 2 Отговор
    Скъпи приятели, АМЕРИКОЛЮБЦИ и РУСОЛЮБЦИ. Докато вие, 30 години вече се плюете и обиждате помежду си, някой се е приготвил вече да ви присвои държавата. Не се ли намразихте вече бре БЪЛГАРИ, не ви ли стига тая бай Ганьовщина... В момента в България, горката България, съществува само братоумраза, алчност и завист.. Съвземете се, и ако ще спорите помежду си и ще си мерите пи..ките, да не забравяте, че сте със свалени гащи и някой ви дебне...

    Коментиран от #17

  • 16 анонимен

    9 5 Отговор
    СЛАВА НА РУСИЯ!

    Коментиран от #22, #24

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Шопо

    3 2 Отговор
    Всеки ден четем за нови руски оръжия, за непобедимата Русия, за НАТО-вски уплашени генерали и насрани войници и хоп - сега това! Айде холан де, журналюгите!
  • 20 Тракийка Циганийка

    7 1 Отговор
    Стига с тез хамериканци,стига с таз Русия!Вчера на пазара доматите бяха 4 лв,гроздето - 4 лв,червения пипер на чушки - 3,80.Ха сега кой да питам какво е туй в една държава - градина като България.,Тръмп ли ,Путин ли....

    Коментиран от #23

  • 21 Кико

    3 2 Отговор
    До кога ще гледаме този персонаж от The Muppet Show. Толко ли няма млади и умни младежи на този пост. Но там е така(такава е системата) хванеш ли кокала, пускане няма.
  • 22 Пешо

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "анонимен":

    Като е Толко "Славна" да ми препоръчаш ножчета за бръснене от там че тези нещо не ми харесват!
  • 23 Хаджи Генчо

    3 2 Отговор

    До коментар #20 от "Тракийка Циганийка":

    Скъпи и небългарски!Парата отива в Турция пък ние теглим кредити.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Фридрих

    1 6 Отговор
    Червените боклуци освен да хленчат и да да търсят кой им е виновен за дереджето - друго не правят. С това хленчене го докараха дотам, че победените във WW2, са в пъти по -добре от хленчещите руснаци, които макар и с чужда помощ се водят едни от победителите. Колкото и да празнуват победата си и да разнасят портрети на сам на там, дълбоко в себе си се чустват победени. И си го заслужават.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ЛЮБО

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Диамантения хой":

    Ако си беше мълчал, можеше да минеш за умен. Не споменяй всуе божието име!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания