Last news in Fakti

13 Ноември, 2019 20:50 2 950 10

Първи ключови разкрития срещу Тръмп

  • украйна-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • импийчмънт-
  • изслушване-
  • уилям тейлър

Ще свалят ли от власт Тръмп?

Първи ключови разкрития срещу Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Във Вашингтон започнаха първите открити изслушвания на ключови свидетели по разследването за импийчмънт на президента Доналд Тръмп заради казуса с Украйна, предаде AFP.

Тръмп е обвинен, че се опитал да окаже натиск над Киев да разследва Хънтър Байдън – син на евентуалния му съперник на следващите президентските избори от Демократическата партия Джо Байдън. Хънтър е бил член на борда на украинска компания.

Американският шарже д‘афер в Украйна Уилям Тейлър (на снимката) заяви пред комисията по разузнаване в Камарата на представителите, че Тръмп е казал на високопоставен американски дипломат, че „го е грижа повече за разследването на Байдън“, отколкото за самата Украйна, предаде БНР. Тейлър каза, че член на неговия екип му казал миналия петък, че е чул през юли разговор на Тръмп с посланика на САЩ в ЕС Гордън Сондланд и го попитал какво мисли президентът за Украйна. Сондланд отговорил, че Тръмп е загрижен повече за разследването на Байдън, отколкото за страната.

Според Уилям Тейлър заплахата да бъде замразена важна военна помощ от САЩ за Украйна, докато не бъде разследван Байдън, е била направена с помощта на нередовен политически канал, „ръководен от Руди Джулиани“, адвокат на Тръмп. Дипломатът подчерта, че е уведомил администрацията за своята гледна точка, че „задържане на помощ в замяна на подкрепа за политическа кампания в САЩ би била лудост“. Междувременно от Белия дом заявиха, че Доналд Тръмп не следи изслушванията, които се предават по телевизията, защото предпочел да продължи с работата си.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен язовец

    6 3 Отговор
    Краварите се чудат как да отвличат вниманието на бедняците,
  • 2 Анонимен

    3 12 Отговор
    Тръмп няма да изкара мандата... Той сам ще се оттегли.... Така ми говорят звездите😀
  • 3 Хасан

    9 5 Отговор
    Долу ръцете от чичо Дони!
  • 4 Гошо

    11 2 Отговор
    "Тейлър каза, че член на неговия екип му казал миналия петък, че е чул през юли разговор на Тръмп с посланика на САЩ в ЕС Гордън Сондланд и го попитал какво мисли президентът за Украйна"
    Така де ,слепия казал на лгухия ,че видял куция да тича Страшини са това американците Тоя чул ,как оня рекъл Абе интриги да творят цена нямат
  • 5 АНДРЮ ДЖАКСЪН

    5 4 Отговор
    БАЙ ТРЪМП ИМ ЕМА ГАЙКАТА И ДЕМОКРАТИТЕ ПОЛУДЯХА СЕГА ЯДАТ ВАЕНА ДРОБЯТ ДРОБЯТ ЛАЙНЯНА ПОПАРА САМО БОЙ ЩЕ ГИ ЗМАЖЕ С ТРИУМФ САМО ЧАКАЙТЕ БАЙ ТРЪМП КАТО САМОСВАЛ ПРЯСНА ЛИВАДА ОТГОРЕ ИМ С УСМИВКА И ДОБРО САМОЧУВСТВИЕ!
  • 6 ???

    9 1 Отговор
    Преди три години намигнал на Хилъри:това сексуален намек ли е, или политическа интрига.
  • 7 АНДРЮ ДЖАКСЪН

    5 2 Отговор
    ЩО НЕ ВИКНАТ НА ДЖО БАЙДАН СИНА МУ БРАК МО ДА СВИДЕТЕЛСТВА ДА СИ КАЖЕ ДА ИМ ИЗМИЕМ ЛИЦАТА ЗА ОКРАЙНА ЗА ТОКА ОТ СРАМА НА ОБАНА МАЕМОНАТА ЗА ДРОНОВЕТЕ ВОЙНА ДА ИЗМЕТЕМ ДЕМОКРАТИТЕ НОБЕЛОВО НАГРАДИ ЗА МИР ЗА БОНБИ ОТ ДРОНОВЕ НА СВАТБИ ДОЛУ В ПЪКЪЛА ВИ ЧАКАТ ВСИЧКИТЕ ДЕТО СТЕ ИЗТРЕНБИЛИ КАТО ВЛЕЗЕ МАЕМОНАТА И ОНАЙЯ ДЪРТАТА КЛИМТОН С ЛЕКЦИИТЕ ЗА АФРИКАНСКИ ЛИДЕРИ 300 ЧЕРНИ ТОЧИЛКИ И КЛАДА КЛАДА ТАМ ВИ ЧАКАТ ПОД СТУДЕНИЯ КАМЪК МАМА ВИ МРЪСНА ДЕМОКРАТСКА ЧИЧО ТРЪМП ХЛАДЕН БДИ И СЛУША, ТОЙ ЩЕ ВИ ПРАТИ КЪДЕТО ВИ Е МЯСТОТО!!!
  • 8 стоян георгиев

    2 8 Отговор
    руската марионетка тръмп трябва да бъде свален и вкаран в затвора.дали е руска марионетка се вижда ясно от потдържането на руските опорки за украина.реално мантрата че баидън е подкрепил украина за пари реално е руска такава още от първото правителство след маидана.много е смешно обаче друго и то доказва отново руската намеса при тръмп и това е активноста на всеки възможен руски трол по темата.загрижените за хамериканската демокраиця путиновисти изведнъж забравиха кво са писали преди ден и със сменени никове са на барикадата.лесно се разпозанават от една страна са много загризнени за американската демокрация от друга страна смятат американците за расово непригодни!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Смяяях

    6 0 Отговор
    Голям цирк беше изслушването днес . Тейлър го завряха в кучия ... Питат го познавате ли " информатора " , " говорили ли сте с Джулиани ?" " Виждали ли сте е Тръмп наживо " ? И на всичките въпроси отговори с НЕ . Съответно съдията го заби " и защо сте главен свидетел тогава , след като нямате никакви доказателства? " След което се произнесоха , "че няма причина за импийчмънт " . Е такъв цирк не бях виждал...