Last news in Fakti

20 Ноември, 2019 08:08 3 043 11

Чужденците в германските затвори стават все повече

  • германия-
  • затвор-
  • чужденец

Полицията усилено търси още преводачи и млади попълнения от чуждестранен произход

Чужденците в германските затвори стават все повече - 1
Снимка: Shutterstock

Около една трета от всички към 50 000 затворници в Германия са чужденци, а в Берлин и Хамбург всеки втори арестант не е германец. Полицията усилено търси още преводачи и млади попълнения от чуждестранен произход.

В Берлин през март миналата година е имало 1327 затворници без германски паспорт - най-често с турско, полско, румънско, ливанско и българско гражданство. Поради това и нуждата от преводачи, работещи с хората зад решетките, става все по-голяма - за затворите на столичния град в момента работят 86 преводачи, а броят на часовете, в които са ангажирани, се увеличава. Междувременно се търсят и нестандартни решения - като например възможността за сътрудничество с т.нар. видео-преводачи от една частна австрийска фирма. Преводачите трябва да бъдат на разположение по 24 часа в денонощие и да могат да влизат във връзка със затворниците през интернет.

Паралелно се търсят полицаи от чуждестранен произход - за максимално адекватна реакция на регистрираната тенденция. Защото ако в Берлин броят на затворниците като цяло спада, чужденците сред тях стават все повече - от 35 процента през март 2013-а до точно 50 на сто миналата година.

В най-многолюдната германска провинция - Северен Рейн-Вестфалия, броят на задържаните чужденци е нараснал от 33 до 36 процента през последните четири години. Най-много от са арестантите от Турция, Мароко, Полша и Румъния, а общо чужденците-затворници са от 113 държави. Към февруари 2019 година 32-ма от тях са били задържани по подозрение за членство в терористична организация. В Бавария пък от 2012-а година насам процентът на затворниците без германско гражданство е нараснал от 31 до 45.

Ръст се забелязва не само в западните, но и в източните провинции на Федералната република: В Саксония, например, през 2016-а година в затворите са били регистрирани 601 чужденци. Две години по-късно те вече са 981.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Журналист

    16 1 Отговор
    По-правилно е да се каже, че германците в Германия стават все по-малко и са на път съвсем да изчезнат.
    Вилкомен, вилкомен- каза Меркел.
    Немците се оказаха по-големи будали и от нас. НАс ни излъгаха с просперитет и кока-кола, а на тях им обещаха големи, криви и рязани паламарки и те се хванаха.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Оня с рикията

    10 0 Отговор
    Па то у затворо им е по убаво отколкото дома.
  • 4 ха-ха-хаааа....

    8 0 Отговор
    Някой си избегал да не го изядат човекоядците и крокодилите,тея със затвор ще го плашат.
  • 5 Ал та фанах Атаопънах

    3 0 Отговор
    Прибират в затвора само който хванат, а те бая не си и правят труда да ги търсят. Те до някой етап ще спрат и да ги прибират, защото те и в затвора трябва да ги хранят понеже трябва да се държим "човечно" с убийците нали?
  • 6 Аааааа тъй нааааа

    6 2 Отговор
    Ще се усетят! Чакай да влязат албанците в Европа да видиш всеки втори затворник ще е шиптър! Макрон каза че Албания не е готова за Европа! Истината е че Европа няма необходимите затвори за да приеме Албания в лоното си!
  • 7 Pompev

    3 0 Отговор
    нормално,те стават повече и в самата държава
  • 8 1234

    3 0 Отговор
    То и в сащ е така, в България съшо, тук 80 пр не са българи но пък за сметка на това не влизат много и не се задържат там
  • 9 12345

    4 0 Отговор
    Съвсем нормално, след като чужденците стават все повече като население на Федералната република, то е логично и броят им в затворите да расте.
  • 10 777

    4 0 Отговор
    Пак ще дойде червената армия!!!
  • 11 чалма тв

    0 0 Отговор
    Това е нормално, турци са милиони и стават все повече, а идват и други мюслимано-африканци и цигани.Всички знаем с бг паспорт се разхожда всяка гад.
Новини по държави: