Чесънът удължава живота, защото съдържащите се в него фибри увеличават "добрите" бактерии, съобщи в. "Мирър".
Те изместват вредните бактерии, които допринасят за всякакви болести - от рак и деменция до затлъстяване и психични проблеми.
Микроорганизмите в тялото, като бактериите, имат 10 пъти повече клетки и 100 пъти ДНК от приемника. Затова е естествено те да са с важна роля за регулирането на всичко - от метаболизма до имунната система.
Учени от университета в Амстердам изследваха съдържанието на фибри в храните и установиха, че само цикорията съдържа повече от полезните олигозахариди от чесъна. Те са в изобилие също в праза, кромида, ангинарите, аспержите, пшеницата, овесените ядки и бананите.
Според проф. Ерик Класен от екипа менюто с повече зеленчуци и по-малко захар е най-добро за бактериите в червата.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Pompev
Коментиран от #4
11:07 20.11.2019
2 Еколог
11:08 20.11.2019
3 Цеко сифоня
11:10 20.11.2019
4 Pompev
До коментар #1 от "Pompev":
Като убива голям брой добри бактерии който се грижат за организма,има сравнително силен антибиотичен ефект!11:10 20.11.2019
5 ЧЕСЪНЧО
Коментиран от #6
11:19 20.11.2019
6 Borislav Popov
До коментар #5 от "ЧЕСЪНЧО":
По принцип, всяка една, що годе полезна храна, е афродизиак.Коментиран от #7
13:52 20.11.2019
7 Pompev
До коментар #6 от "Borislav Popov":
ехее Боре,ти кво праиш тука у чесъна бе,тука няма русофили14:55 20.11.2019
8 ехоо
15:25 20.11.2019
9 Този коментар е премахнат от модератор.