Last news in Fakti

20 Ноември, 2019 17:15 2 202 55

България: НАТО не е в мозъчна смърт

  • мозъчна смърт-
  • българия-
  • нато-
  • екатерина захариева

Това не означава, че нямаме някои различия, каза външният ни министър

България: НАТО не е в мозъчна смърт - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи Екатерина Захариева, която участва в срещата на външните министри на НАТО, не смята, че алиансът е в мозъчна смърт. Такова мнение изрази френският президент Еманюел Макрон.

"Не считам, че НАТО е в мозъчна смърт. Ако беше в такава, нямаше да сме тук. Всички сме тук. Това не означава, че нямаме някои различия. Важното послание е да бъдем обединени - това е моето желание и желанието на България", каза вицепремиерът преди началото на срещата в Брюксел.

Тя отбеляза, че тази година България достига отбранителни разходи от три процента от БВП. "Изпълняваме си плана за увеличаване на средствата за отбрана до 2024 г. така, както сме поели ангажимент 2014 г., всеки трябва да носи своята отговорност", добави Захариева. Вицепремиерът допълни, че българските отбранителни разходи не включват само купуването на нови изтребители, а и проекти за пехотата и военноморските сили.

Сигурността на Европа е пряко свързана с НАТО и САЩ, и това никой не отрича. Надявам се в края на срещата да успеем да излезем единни, както и досега сме успявали да бъдем, заяви вицепремиерът. По нейните думи съюзниците трябва да покажат, че въпреки различията, са обединени от общи ценности. Не си представям отбраната и сигурността на България без съюзничество в НАТО - политически съюз на споделени ценности, допълни Захариева.

Преди срещата на външните министри от НАТО в Брюксел Екатерина Захариева се срещна с колегата си Никола Димитров. "Пожелах му процесът по ратификация на членството на Република Северна Македония в НАТО да завърши възможно най-скоро. Обсъдихме и редица въпроси от двустранния дневен ред, както и съвместното председателство на Берлинския процес догодина, което ни предстои", посочи тя, цитирана от Министерство на външните работи.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мали мали

    43 1 Отговор
    Не само е в кома

    Коментиран от #9, #24, #26

  • 2 Прометей

    47 2 Отговор
    Тая глъма куртизанка -не може да си затвори устата и краката... май- ли бе или юни... ! :)
  • 3 Натовска

    40 2 Отговор
    Парантия
  • 4 злобар

    40 2 Отговор
    То и вие вече сте в летаргия и излизате от нея само да внесете или измислите някоя такса,данък за пълнене на бездънните ви джобове от гражданите.
  • 5 Шляхтиц

    48 3 Отговор
    Българските политици винаги са съюзявали България с губещата страна.

    Коментиран от #17, #25

  • 6 Тодор

    27 7 Отговор
    Като купим Ф-16,ще ги съживим !
  • 7 Лекар БГ

    43 1 Отговор
    Умницата ни тя!
    Не е в мозъчна смърт.В общо-телесна е.Само да погледне"прекрасните"натовски отношения Гърция-турция.
  • 8 Браво

    38 1 Отговор
    Топ ядрена държава , Стълб в НАТО - Франция: НАТО е в колабс!
    Леля Катето Захариева + Шпиц командата на Borkata Popov и рецитатора на фантасмагорични Оди за ракети и извънземни- Диамантен хУМ : Слава ,преклон , НАТО е “всемогъщо”!
    На КОГО да повярваме ...???
  • 9 Прометей

    25 1 Отговор

    До коментар #1 от "мали мали":

    Тая престъпа въоражена шайка говедари и пирати - нарекли се ''нато'' - скоро дойчовците ще ги подгонят да си ходят при говедата - въпрос на време е - и ... ев-гейския -еврейски союз и той ще яде хурката от ''северно африканските им колонии, който са избивали като животни....!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Последния софиянец

    25 1 Отговор
    Катето да не се плаши от мозъчната смърт на НАТО. Няма как да при хване понеже женицата няма мозък.
  • 12 Диамантения хой

    37 36 Отговор
    Не се страхувай братко българино, родолюбецо...!!! Нато не е в мозъчна смърт и никога няма да бъде!! Този слух беше пуснат от руският шпионин Макрон, който даже е русофил, но много скоро ще му намерят цаката френските националисти, но не тези "националисти" на руската шпионка Льопен, а истинските френски нацисти. За почитателите на трета световна война ще ви открехна такава няма да има. Точно това е целта на ядрените триади -подводници, самолети, ракети с ядрени оръжия да изключат такъв сценарий. Една от целите на тоталния ракетен обръч около Русия е да започне свръх производство на високо технологични скъпи оръжия и да се задъха икономически, а това ще го усетиме по глада там и хората на площада...Тя, Русия това го прави вече 75 години и един път се задъха и капитулира през 1985. Чакаме нова такава грешка...Сега се разполагат хипербързи Томахоук стелт ракети с водородни и неутронни глави на границата на Украйна и Русия, които на практика са там на 3-тата минута. Те сега трябва да изобретят в отговор нещо като ''С400 000'' която да бъде задействана на 2-та секунда, а на третата да прихване и унищожи ракетата....Е тук вече и извънземните технологии нямат такава опция....

    Коментиран от #27

  • 13 Borislav Popov

    5 26 Отговор
    България : Каскетнята е в мозъчна смърт !

    Коментиран от #28

  • 14 нона

    28 1 Отговор
    Da, НАТО не е в мозъчна смърт, но управниците в Бг. са...
  • 15 Реалност БГ

    19 1 Отговор
    Не знам дали нато е, ама България май е.
  • 16 ДОКТОР ХАоС

    19 0 Отговор
    ............ НАТО не е в мозъчна смърт.........ЩОМ БЕЗМОЗЪЧНИТЕ ПРАВЯТ ДИАГНОЗИ , .............СЕРИОЗНО СЕ ПРИТЕСНЯВАМ !!
  • 17 Прометей

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "Шляхтиц":

    Въ , (двупосочний ) , вярваш ли в това което написа....! А, Случайно да знаш :) Кои са трите държави- срещу които са воювали (най вече с курвенски номера) --така нареклите се ''велики държави - след 1949 -нарекло се нато...!....Хайде да ми ги кажеш... :)
  • 18 Nato

    12 1 Отговор
    Е смърт!
  • 19 В е л и к и я

    12 1 Отговор
    То преди да ни дойдат предварително закупените самолети , може да стане някоя ядрена война и всички да станем на въздух , и ква е файдата .. че дотогава ще стоим и гладни и на студено ... !
  • 20 Стига беее!

    17 0 Отговор
    То остави НАТО ами ние отдавна сме в отвъдното!Тази калинка ще копае първа окопи ако ни нападнат лошите!Да си в съюз е добре но да имаш ботикова "армия" мирише на тотал щета вервайте ми!При едно по едро геологично бедствие всяка държава ще си гледа пъпа тогаз да видим колко струват договорите и кой ще бега от видов ден!Това не е шопинг терапия!Колко ли струва тази "среща" на бюджета!Да сте чували за конферентна връзка бе полит туристи смотани!?
  • 21 набюдател

    9 0 Отговор
    абе тая нащта -голям доктор
    наясно е с диагнозите
  • 22 Жид Чифутов

    8 0 Отговор
    Сара, я кажи братята ти защо застрояват земите на арабите, ще ги накаже ли НАТО или " джуто" са по силни от НАТО, по добре да се обрежем и да станем ЧИФУТИ.
  • 23 Жид Чифутов

    7 0 Отговор
    Сара, я кажи братята ти защо застрояват земите на арабите, ще ги накаже ли НАТО или " джуто" са по силни от НАТО, по добре да се обрежем и да станем ЧИФУТИ.
  • 24 куку руку ку

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "мали мали":

    За жалост и България е в кома.
  • 25 Прометей

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Шляхтиц":

    :) Държавите са .. , Германия -България - със свои армий , първата световна и втората световна - Нашата армия- ,те са били тогава четири армии, са стигнали на брой през годините 1912-1918- 840.000войника. Германия - 1938-1945 -18.000000. войника--- А, Останалия цял свят с колониите на франките-говедарите-пиратите//- 10 пъти повече. И...Ямато, днес наречена ЯПОНИЯ - Сама, срещу наглата говедарско-еврейска сган....
  • 26 ХУ Ю

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "мали мали":

    ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ ВСЕЛЕНСКО МНОГО ОТОРЕНО И ТО ВОЕННИТЕ ВЪПРОСИ БЕ ,НЕ ДА ГИ ПИЕ А ДРАСТИЧНО ДА ОВЕЛИЧИ ПРИЕМА КАКТО КАТО ЧЕСТОТА ТАКА И КОЛИЧЕСТВЕНО И ТО СПЕШНО
  • 27 Диаманта лесно се троши.

    12 0 Отговор

    До коментар #12 от "Диамантения хой":

    Нато вече е и в сърдечна смърт. Вчера някакъв поляк писа, че САЩ силно се нуждае от голяма война. Това може да е само между две от следните сили:
    Китай,
    САЩ,
    ЕС,
    Русия.
    Русия и Китай се чувстват притискани и затова си сътрудничат. ЕС - Китай не става, далече са. Опита показва, че САЩ се включват само в края на войната на вече ясният победител. Не им е изгодно Русия да нападне ЕС, защото заради чл. 5 ще трябва да се намесят и да дават свидни жертви. Ще провокират ЕС да нападне Русия и тогава чл. 5 не важи. С Русия ще си поделят ЕС. Това вижда Макрон!
  • 28 Стоян

    11 1 Отговор

    До коментар #13 от "Borislav Popov":

    Слаб си с умствените възможности ! Не се напъвай излишно за да не се изпуснеш.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Д р Ох Боли

    13 0 Отговор
    Абсолютно е права - нали вече му правим изкуствено дишане с няколко милиарда за F 16 и фрегати
  • 31 Професор

    9 0 Отговор
    И всички членки на алианса да напуснат ние пак сами под мъдрото ръководство на нашия лидер Генерал Борисов ще продължаваме да бъдем верни и мощни членове на НАТО.
  • 32 Не е верно

    6 0 Отговор
    НАТО е в безмозъчна смарт.

    Коментиран от #33

  • 33 Прометей

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Не е верно":

    Шъ ги уредим гУведарчеата, - пиратчеата, след нова година да идват да пият тука ЗЕЛЕВА ЧОРБА, Да изтрезнеят малко... , ма персите- сега им викат Иранци, наши далечни брачеди ... , може и да ги излекуват по добре.... , отивайки в миналото- или в друго измерение.... , Копето иииии. Хоп, в миналото, имало говедари,НЯМА ГОВЕДАРИ...!
  • 34 Zoro

    2 7 Отговор
    NATO със сигурност не е в мозъчна смърт, в мозъчна смърт е. в българското правителство със сигорност, допускайки руски военни самолети да прелитат с оръжие над страната, да вилнеят руски олигарси и руски шпиони безнаказано в страната, да размахват пръст от Москва да не се пипат руските слуги в България иначе лоше се пише на страната и т.н. на това се казва безмозъчна смърт.г_жо Захариева
  • 35 НАТО е в Мозъчна СМЪРТ от 1989г.

    6 0 Отговор
    От 1949г. до 1989г. е в ПАРАЛИЗА, а от 1989г. в БУДНА КОМА.
  • 36 Те тая

    5 0 Отговор
    Те тая сама не разбира самата тя че е в смъртно дерсдже.
    Камо ли да коментира чуждата смърт.
    Е гати и подлогата.
    Ко ли шъ съ извърти ако утре дуине друг ветър.
    Сигурно ако падат парички пак ще да е с г.....а напред
  • 37 ГосТ

    2 0 Отговор
    Не си затваря устата обаче. Отвсякъде прозира, че тия калинки, пожарникари и физкултурници са изцяло продадени на сащ,а с тях и цялата държава, и изобщо не се водят по политиката на ЕС както прокламират. И понеже ЕС също се съобразяват с краварите, няма никакъв проблем ония да си правят каквото искат с нас.
  • 38 Истината

    7 0 Отговор
    НАТО създаден 1949г. ВАРШАВСКИЯТ ДОГОВОР създаден 1955г., закрит 1991г. НАТО е в ПАРАЛИЗА от 1955г. до 1991г., когато съществува ВАРШАВСКИЯТ ДОГОВОР, от 1991г. до 2013г. е в действие, т. с. УНИЩОЖАВА ДРУГИ ДЪРЖАВИ И КУЛТУРИ. От 2013г. е в БУДНА КОМА, когато ПУТИН КАЗА "СТОП С УНИЩОЖЕНИЕТО НА ДЪРЖАВИ И КУЛТУРИ". НАТО, ако е в действие СЕЕ СМЪРТ И УНИЩОЖЕНИЕ и ЩЕ УНИЩОЖИ ЧОВЕЧЕСТВОТО И ЗЕМЯТА. ТОВА Е ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕТО МУ УНИЩОЖЕНИЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО.
  • 39 Коко

    4 1 Отговор
    То освем НАТО целия ЕС е в кома явно Макрон вижда нещата от далеч и вие европейски подлоги се радвайте че Макрон спечели иначе досега тоя ЕС да се беше разстурил на парчета както и тая терористична организация НАТО
  • 40 Диагноза

    3 0 Отговор
    НАТО - диагнозата е немислима. Все едно да мериш температура на мъртвец. Но не на зомбирани - та са туня беда, след зла стеща.
  • 41 НАТО наследник на Римската империя

    2 3 Отговор
    Целта му е да унищожи другата световна сила ДРЕВНА БЪЛГАРИЯ, ВСИЧКО ИЗВЪН РИМСКАТА ИМПЕРИЯ Е ДРЕВНА БЪЛГАРИЯ. КОЕ Е ВСИЧКО, ВСИЧКОТО Е ДРЕВЕН ШУМЕР, ЕГИПЕД, ВАВИЛОН АСИРИЯ, ПЕРСИЯ. ВСИЧКО ТОВА Е ДРЕВНА БЪЛГАРИЯ.

    Коментиран от #52

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 слаботоков

    2 1 Отговор

    До коментар #42 от "слаботоков":

    Коева,как мислиш-Катето дали се е облизвала! ? Направо се изпотявам вече!!!
  • 44 слаботоков

    2 1 Отговор

    До коментар #42 от "слаботоков":

    Кочева,как мислиш-Катето дали се е облизвала! ? Направо се изпотявам вече!!!
  • 45 НАТО наследник на Римската империя

    4 1 Отговор
    Целта му е да унищожи другата световна сила ДРЕВНА БЪЛГАРИЯ, ВСИЧКО ИЗВЪН РИМСКАТА ИМПЕРИЯ Е ДРЕВНА БЪЛГАРИЯ. КОЕ Е ВСИЧКО, ВСИЧКОТО Е ДРЕВЕН ШУМЕР, ЕГИПЕД, ВАВИЛОН, АСИРИЯ, ПЕРСИЯ. ВСИЧКО ТОВА Е ДРЕВНА БЪЛГАРИЯ.

    Коментиран от #53

  • 46 Кой68

    1 0 Отговор
    Цирей.........
  • 47 раптър

    3 1 Отговор
    Този огромен нос. стойка за очила, пак се обажда неподготвен!!!
  • 48 Абе ,

    4 0 Отговор
    Боко къде ги намира тези миндили ?

    Коментиран от #50

  • 49 Ачо

    3 0 Отговор
    Вие всички сте в мозъчна смърт, Екатерино. Но какво пък, съберете се, ядене, пиене, купон, стадото натовчета плаща и блее. Не е зле.
  • 50 karamel

    3 0 Отговор

    До коментар #48 от "Абе ,":

    в синагогата там е пълно с такива с големи носове

    Коментиран от #55

  • 51 ф16 начертан от60те

    2 0 Отговор
    С технологично изостаналите но оскъпени брутално ф16 модели от 60 тодини които ще получим след10години ако слушкаме и изпълняваме прищявките на хамерика доста е закъсняла диагнозата.
  • 52 Прометей

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "НАТО наследник на Римската империя":

    Със определението за ролята на България, с всетовен мащаб и познанието което тя носи и раздава ,съм напълно съгласен..! Но, престъпната клика-нато- е инструмент в ръцете на ООН , Тъй както (власт и сила ) са били инструменти в ръцете на Зевс, чийто бюст - единствено се ''мъдри'' във фоайето на сградата на (другата престъпна клика- нарекла се ООН ) ... . А , кой е Зевс...! ?? БЪРХОВНИЯТ-БЕЗСМЪРТЕН БОГ , изнасилил майка си -сестра си......, извършил камари злини на боговете и хората, включително- убил баща си, КРОНОС.....!
  • 53 Прометей

    2 0 Отговор

    До коментар #45 от "НАТО наследник на Римската империя":

    ....А..... , наследникът на римската империя, трябваше да бъде ''третият райх'' - но, Еврейчета + гейчета = на Ев -гейчета.... , Така си създадоха (Ев -гейският -еврейски финансов клуб ) и го кръстиха (ЕС ).....!
  • 54 Чук

    1 0 Отговор
    Точно па така кукумявка от снимката че каже кой да кара влака...поне е културно облечена а не с шарена рокличка както обикновено демонстрира безвкусица
  • 55 Ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "karamel":

    Цукерман зела, че станала Захариева...много забавно
Новини по държави: