Last news in Fakti

21 Ноември, 2019 08:30 2 193 2

Психичноболен убил сина на германския президент

  • фриц фон вайцзекер-
  • рихард фон вайцзекер-
  • син-
  • германия-
  • президент-
  • убийство

Нападателят е на 57 години

Психичноболен убил сина на германския президент - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Германската прокуратура иска предполагаемият убиец на Фриц фон Вайцзекер да бъде вкаран в психиатрична болница, докато тече разследването, предаде DPA.

59-годишният Фон Вайцзекер, син на Рихард фон Вайцзекер, който бе президент от 1984 г. до 1994 г., бе намушкан с нож във вторник, докато е изнасял публична лекция в болницата в Берлин, където работи.

Нападателят, чиято самоличност не е установена, е на 57 години и е от западната провинция Райнланд-Пфалц. Мотивът за убийството е неизвестен. Прокуратурата говори за "изострена психична болест". Тежко бе ранен при нападението и 33-годишен полицай, който не е бил на служба, но се е притекъл на помощ на жертвата. Полицията съобщи, че той е бил опериран и е без опасност за живота.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куку руку ку

    8 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Нападателят, чиято самоличност не е установена, е на 57 години и е от западната провинция Райнланд-Пфалц."
    Хем неустановена личност, хем му знаят личните данни...
  • 2 ЗАЩО

    2 0 Отговор
    Един психично болен може да убива,а не може да бъде убит?
    Педераска работа.
    Ако се отнесат с него така както той със синс на президента,повярвайте ми скоро няма да има изцепки със психично болни в Европа.
    Има тарикати и закони за балъци.
Новини по държави: