21 Ноември, 2019 14:24 6 626 39

Ето кога тръгва „Северен поток-2“

  • северен поток-2-
  • северен поток-
  • газопровод-
  • русия-
  • германия-
  • дмитрий козак

Остават броени месеци

Ето кога тръгва „Северен поток-2“ - 1
Снимка: Shutterstock

Газопроводът „Северен поток-2“ ще заработи в средата на 2020 година. Това заяви руският вицепремиер Дмитрий Козак, предаде ТАСС.

„В средата на следващата година“, заяви той в отговор на въпрос кога ще заработи тръбата. Той обаче не уточни кога точно ще стане това.

Министърът на енергетиката на Русия Александър Новак по-рано съобщи, че доставките на газ по „Северен поток-2“ може да започнат идните месеци, дори преди края на 2019 година. Към днешна дата газопроводът от Русия до Германия през Балтийско море е построен на над 80%.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Енчо

    36 3 Отговор
    То и ние на 80% построихме демокрацията и 80% от населението са чалгари и утайка, а другите станахме хъшове в чужбина...
  • 2 Факт

    32 3 Отговор
    В началото на следващата година.Това е реалито-независимо дали сорос-джендарите го харесват или не.

    Коментиран от #3

  • 3 Borislav Popov

    10 35 Отговор

    До коментар #2 от "Факт":

    Аз сега не мога да разбера за, кое по вече ти е радостно, за това, че ЕС, ще има много газ или за това че чифуто-олигарсите от Газпром, ще станат още по богати ?? Всъщност реалито е такова, че до вчера вие путиноидите плашехте тук наред, че Русия щяла да врътне кранчето и Европата щяла била да замръзне. А се оказа, че Русия даже и не е мислела да врътва на европейците кранчето, напротив, тя даже напълни ЕС с газ и пита искате ли още газопроводи да ви построим !?

    Коментиран от #6, #8, #9, #11

  • 4 3max

    1 16 Отговор
    Факт е фактите на ферментира ли мозъци, от редактори на факти, до дискусионни редкощастиеви или дриснийте на драскачите с пълната некомпетентност на ферментиралуте мозъци. Факт е найстина че мозъците са ви ферментира ли. Не мисля че Пути и със сламка не би ги изпил6536

    Коментиран от #5, #10

  • 5 Бай хой

    14 1 Отговор

    До коментар #4 от "3max":

    Злобльо грешен код от картинката. Ще ти се пръсне жлъчката от яд.
  • 6 Да си знаеш пипи

    21 4 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Затова че вие джендитата пускате пяна от шизоидна злоба-това е най-голямият кеф-ясно?

    Коментиран от #15

  • 7 ножът е дървен господа

    25 1 Отговор
    Тръбата през Украйна е вече за скрап. Украинците ще купуват втечнен краварски газ от Ямал ! Пък нека пак да им е зле на Руснаците !

    Коментиран от #17

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 слушай какво пее петела

    19 2 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Ти както винаги нищо и никога не можеш да разбереш. Дедо сорос от борсата за безработни ли ви взема ? Такива дето никой други не ги иска !
    Ма пак добре - намалява се безработицата.

    Коментиран от #14

  • 10 Пако

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "3max":

    Какво е това - наЙстина бе неграмотний????
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 гост

    2 10 Отговор

    До коментар #11 от "ODB":

    Верно ли , хахахаххах !!! Сигурно затова и предлага газ на 25% ПОД пазарната цена , щото ще и врътне кранчето , хахаххаха !!! А до месец ще има и нов договор и газа за България , Гърция и Турция ще идва ПАК ПРЕЗ УКРАЙНА , даже когато тръгне "Турски поток" !!! Та за кво викаш е тая тръба ???? Хахаххаха !!!
  • 13 Матей

    16 1 Отговор
    Руските газопроводи обходиха Украйна,скоро ги пускат в употреба и на Украйна може да и спрат газта.Дори могат да ги усмирят по този начин,да спрат обстрелите на Донбас или остават на студено,може да отправят и по-радикални искания,да речем да изгонят американците от Украйна,но те не бързат да пресилват нещата.И това ще стане с течение на времето,бавно,но славно.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 12345

    16 0 Отговор
    Мдааа. Украйнския газов рекет е на път да бъде отрязан. Турски поток тръгва до края на годината. Северен 2 след 6-7 месеца.
  • 17 гост

    0 17 Отговор

    До коментар #7 от "ножът е дървен господа":

    Първо газта от Ямал не е "краварска" , а френско -китайска !!!! Защото това са МАЖОРИТАРНИТЕ СОБСТВЕНИЦИ и на завода и на ГАЗА , след като вожда им го подари , като ги освободи от ВСИЧКИ ДАНЪЦИ !!! Така че Раша там има 0 (нула) % и от него не получава нито копейка , та по-добре въобще не споменавай за него , щото това е най-големия резил на Путя !! Така че на кой ще го продават вас дружинката путиноиди не ви грее , ама хич !! Така че на руснаците (обикновените) им е много зле !!! А относно тръбата през Украйна не само , че няма да я видиш на скраб , а количеството транзит ще се УВЕЛИЧИ !!! Стой и гледай и си приготви повечко успокоителни , да не вземеш да се гътнеш !!!!

    Коментиран от #19, #20, #21, #26

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Дълъг гост кисел грозд

    11 1 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Ти приятелю,май бъркаш Путин с вашия
    Винету(еднокнижника).....
    Да се смее ли човек,да плаче ли?????
    Абе,ти да не би да си живял на друга планета
    дасега та пишеш тези глупости?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Бай хой

    13 1 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Айнщайн а заводите за втечнен газ колко струват? Май баят копейки. И ги плащат китайци и французи. Газта си е руска и се продава на входа на завода. До изплащане на съоръжението. Китайци и французои печелят от добавена стойност. А Путин осигури инфраструктора, технологии и предприятия за милиарди без да си мръдне пръста. Има ли разлика с тиквун който плати самолети от преди петдесет години на десеторна цена? Или с похарчените милиарди за хъбове и връзки за горива които ще са значително по-скъпи?

    Коментиран от #22

  • 22 Байо

    2 2 Отговор

    До коментар #21 от "Бай хой":

    китайците и французите притежават около 30% от "Ямал LNG"

    Коментиран от #24, #30

  • 23 Бай хой

    7 1 Отговор

    До коментар #15 от "Borislav Popov":

    Съско кранчето може да го врътне този който има кранче. Руснаците вече имат няколко. И изобщо няма да питат посерковците кога да го врътката. Явно имаш някакви психични отклонения понеже питаш другите за глупостите които сам съчиняваш. Всички говорим за откриването и пускането на кранчето. Ти ревеше че нямало да стане и че Европа нямала нужда от руски газ. Сейчас питаш нас защо не го боли спряли? Аланкоолу нали господарите ви от сащ искат това.
  • 24 Бай хой

    8 2 Отговор

    До коментар #22 от "Байо":

    Притежават на Марко петия крак. Имат квоти или процент както ти искаш си го наричаха от производството за определено време или обем до изплащане на инвестицията. Разбира се че трябва и да спечелят. Никой не работи на загуба. Китайците работят за собствени нужди а французите продават част от квотата понеже са на ядрена енергия. Сащисаните се опитват дапечелвт на гърба на другите но май вече получават ритници в зурлата. Номерата им минават само при такива като секспартньора на симитлийския кмет.

    Коментиран от #25

  • 25 Байо

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "Бай хой":

    не искам да споря с теб.Чети...
    Акционери в ОАО „Ямал СПГ+ са ПАО „Новатек“ с 50,1 %, Total – 20 %, CNPC – 20 %, Фонд „пътят на коприната“ - 9,9 %.
    единствената ми грешка е 51% за Новатек, китайците притежават 29,9 и французите 20...
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 гост

    0 5 Отговор

    До коментар #20 от "Тъпан":

    Една от причините за успеха на терминалите за втечнен газ (LNG) „Ямал“ е, че международният консорциум, съставен от руската „Новатех“, френската „Тотал“ и две китайски компании, получава газа БЕЗПЛАТНО , защото правителството казва: „Не искаме да плащате данъка за добив на природни богатства и данък за експертите, готови сме да ви дадем 12 години данъчна ваканция за останалите данъци“. Така че газът им е безплатен. Това, което е под земята, принадлежи на руския народ и на Русия, но щом бъде извадено, принадлежи на китайците, французите и на компанията „Новатех“, а тя също не е руска – дялове в нея има и „Тотал“, и четири други чужди компании.
    Защо руското правителство се е съгласило да постъпи така? Първо, инициаторите на терминалите за втечнен газ (LNG) „Ямал“ успяват да убедят правителството, че „Ямал“ е част от по-голяма картина. Те казали: „Ще изградим няколко терминала за втечнен газ (LNG) на брега на Арктика и това ще помогне на правителството да възстанови контрола си върху арктическите морета и тамошните огромни територии. Ние ще изградим хъбове за претоварване в Мурманск и Камчатка и ще продължим да се разширяваме, защото „Газпром“ не успя да постигне това, военните – също.“ В момента имаме промоутъри на втечнения газ (LNG), които карат руското правителство да си мисли, че те са политическият господар на региона. Доста съм критикувал „Новатех“, но с пълното освобождаване от данъци, тя е много успешно търговско предприятие. Те вече заместват Г
  • 28 гост

    0 3 Отговор

    До коментар #20 от "Тъпан":

    Доста съм критикувал „Новатех“, но с ПЪЛНОТО ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ ДАНЪЦИ , тя е много успешно търговско предприятие. Те вече заместват Газпром в някои от сделките в Европа. Първоначално казаха на г-н Путин, че ще доставят втечнен газ (LNG) на Китай. По време на телевизионно предаване Путин ги попита, как смятат да правят тези доставки, като се има предвид, че северният път е отворен само два месеца в годината. Отговорът беше, че това не е проблем, че са поръчали ледоразбивачи, ледоустойчиви танкери и т.н. Сега продават всичкия си газ в Европа , но от това в бюджета не постъпва нищо !!!
    Михаил Крутихин 2019 г
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 гост

    0 4 Отговор

    До коментар #22 от "Байо":

    Притежават 20% Тотал и 30 % китайците , но и французите и китайците имат почти същите дялове и от въпросната Новатек , така че практическли са мажоритарни собственици !

    Коментиран от #31

  • 31 Бай хой

    7 1 Отговор

    До коментар #30 от "гост":

    Ама ти май не понимаеш че без газ това ПРЕДПРИЯТИЕ Ямал ли е намалял ли е не струва нищо. Нула. Малоумниците се препират. Хората вършат общ бизнес. Китайци, Французои и Руснаци. Партньори са а не конкуренти както ни заблуждават сороспиите. Имат ли взаимна изгода предприятието ще върви. Вземе ли някой да дърпа чергата като гербавите или като усраинците предприятието ще се провали. Простаците вадят от девет кладенеца вода за да плюят. Излагате се.

    Коментиран от #33

  • 32 Луди хора

    7 1 Отговор
    А бе тоя поток не беше ли по добре да минава през България.Щяхме и ние да припечелим нещичко.А сега пак на дърва и въглища.Ще има още мнооого да си сечем горите.Важното е да има далаверий.
  • 33 гост

    0 4 Отговор

    До коментар #31 от "Бай хой":

    Абе има някой дето "не понимае" или по-точно зорлем се прави на луд , ама хайде !! Десет пъти повторих , газа е ПОДАРЕН на консорциума Ямал , който вече в няколко коментара ти написаха чия собственост е !!! Този консорциум има концесионен договор за добив , същия като на Дънди прешъс , дето ревете та се късате , за срок до "откупуване на инвестицията " !!! И уж за да не бъде тоя срок базкраен е НАПЪЛНО ОСВОБОДЕН от данъци , включително за добития газ , който ВСИЧКИ други компании , включително Газпром плащат !! И всичко това , за да могат дружките на Путя , които участват като ФИЗИЧЕСКИ лица в Новатек , да си получат комисионните , а бюджета да го духа !!!! И тъй като консорциума отчита норми на печалба от 2-2,5% (!!!!!) , с тенденция за намаление (!!!!) , простата сметка показва , че това ще продължи между 40 и 50 години , докогато находищата ще са отдавна изчерпани !!! Тоест може да се наложи Раша и да плати някакви неустойки на французите и китайците , защото не са могли да си избият парите , хахахаххахахха !!!!

    Коментиран от #34

  • 34 Бай хой

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "гост":

    Саше сашееей саше. Много ти са плитки интеижките. Значи хем газа е подарен хем и неустоики. Чувстваш ли как си се омазал в блянове. За едната страна само лошото а ьа другата само аванта. Някакво дете ли си или само ума ти е хлапашки. Хората развиват онщ бизнес. Той е възможен докато ползите са и за двете страни. Ааако някой направи простотия като например украинците с газопровода ще се случи същото. Откъде ти мина през мозъчето за подарен газ. Наистина злобата ви заслепява и помътнява разсъдъка.
  • 35 Бай хой

    5 1 Отговор
    Хамериканците купуват от Русия по 6 милиона барела нефт дневно. И си плащат. И хич не им дреме че тук едни оръвля и чакат Русия да фалира. Позволяват си само интриги защото са купувачи и търсят изгодни цени. Колкото клиентите на Русия са помалко толкова повече и по евтини горива за тях. А те ще продават собственото си скъпо производство на васалите. Понял?
  • 36 боко тиквата

    0 1 Отговор
    Аз спрях три руски проекта .Германците са по прости от мене .Аз съм не само дебелогъз .Аз съм и умен
  • 37 Рич форестьр

    2 0 Отговор
    Америка злобее и иска да спре северен поток,
    Европа усети амерка че ги използва
    Дания и германия са за северен поток!
    Тези страни заслужават респект
    Чуват се приказки че дори европа иска да се откасне от америка америка е изсипала ария каделине по европа и командва чрез страх винаги
  • 38 ФЕН НА БОЙКО

    1 2 Отговор
    ГЛУПАЦИ АМЕРИКА ПАЗИ ЕВРОПА ОТ РУСИЯ6267
  • 39 ГЛАВАНАК

    0 0 Отговор
    Северен поток-2“ТРЬГВА, КОГАТО ТРЬГНЕ ТУРСКИ = НИКОГА
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания