Last news in Fakti

30 Октомври, 2019 17:09 3 380 20

Дания каза "да" на "Северен поток-2"

  • газпром-
  • северен поток-
  • дания-
  • балтийско море-
  • алексей милер

Копенхаген одобри преминаването на руския газопровод през датски води

Дания каза "да" на "Северен поток-2" - 1
Снимка: Shutterstock

Датската агенция по енергетика издаде разрешително на проектната компания "Норд стрийм-2" (Nord Stream 2 AG) за преминаването на руския газопровод "Северен поток-2" през континенталния шелф на Дания югоизточно от остров Борнхолм в Балтийско море, предаде Ройтерс.

Според агенцията този маршрут е най-безопасният и съответства на екологичните норми.

Разрешението на Датската агенция за енергетика обаче може да бъде оспорено в близките четири седмици. Това заяви ръководителят на пресслужбата на енергийната агенция Туре Фалбе-Хансен.

По думите му, по тази причина проектната компания "Норд стрийм-2" засега не може незабавно да започне полагането на тръбите.

В подадената през април заявка бяха предложени два алтернативни маршрута от 164 и 147 километра. Датските власти одобриха по-краткия от тях, тъй като го определиха като по-безопасен и съответства на екологичните норми.

В момента "Северен поток-2" е построен на над 80 процента. По-рано ръководителят на "Газпром" Алексей Милер посочи, че за изграждане на участъка през датски води ще бъдат необходими около пет седмици след получаването на разрешителното. Пускането в експлоатация на съоръжението е планирано за края на 2019 година.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ториното

    27 3 Отговор
    мнооо ясно
  • 2 коки

    52 4 Отговор
    оле,оле оле очакваме коментар от Украйна и от едни соросоидчета,които припяваха ,че Северен поток 2 няма да има

    Коментиран от #4

  • 3 Гост

    28 4 Отговор
    Масовите само убйства вече започват в САЩ!
  • 4 гост

    5 39 Отговор

    До коментар #2 от "коки":

    Само дето си пропуснал новината от миналата седмица , че Дания даде ПЪРВО разрешение за тръбата от Норвегия за Полша и пресича и двата "потока" !! Нали се сещаш , че ако Раша беше се опитала да я спре и потока нямаше да има разрешение ?? А след решението на европейския съд , че могат да ползват само 50% от Опал , за какъв точно к...р им е тоя поток , като двата общо ще могат да работят с 50% от капацитета на ЕДИНИЯ ??? Тъй да си имаме тръбички , че "строителите" дружки на вожда чакат подаръци за нова година ?? Хахах !!

    Коментиран от #5, #6, #9

  • 5 Бай хой

    29 4 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Много си объркан. Оплете се като пате в калчища. Норвежкия газопровод не е конкуренция нс руския. Много е скъп добива. Активира се само когато цените са достатъчно високи. А и обемите са символични.
  • 6 сикиш

    33 3 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Русия тръгне ли, никой не може да я спре. Консумацията на газ в Европа годишно расте с над 10%. Вече се говори за СП3. Изобщо не си в час. В Холандия закриват Грьонинген по рано от планираното поради изчерпване. В Норвегия добива пада. В Германия след 15 г спират АЕЦ. Ти ми говориш за празни тръбички. Наплискай се със студена вода, за да видиш действителността, а не да сънуваш соросоидни сънища. И в Сирия бяхте много курназ, ама видяхте какво стана. Оставихте пълни чиниите с манджи и избягахте. В сравнение със заместника му, Путин ще ви изглежда като детско другарче, мръсни соросоидни разбойници. Русия никой не може да я спре.

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 00000014

    18 3 Отговор
    Ръкопляскаш на бандити, крадци и мошеници ли? То е ясно - откъде съвест и достойнство в козяшки трол? А Германия си знае интереса, че и Дания - не забравя кой и е съсед.
  • 9 Раша

    19 2 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Северни поток 2 няма да влиза в Опал.И недей да даваш акьл и сьвети от бьлгарска провинция!

    Коментиран от #15

  • 10 Гнида

    16 1 Отговор
    Само нашите политици отказаха ! Що ли ?
  • 11 Къде е оня малоумен баламурник

    18 1 Отговор
    Който преди два дена се кълнеше, че Дания никога няма да позволи?
  • 12 Аууууууу

    15 1 Отговор
    Соросоидна тишина тук...хаахаааахаааааххааааааааааааа
  • 13 ТОЧКАТА

    12 1 Отговор
    край с украйна!!!!!!Ооооо,да,вече се сбиха!Голям кеф...
  • 14 12345

    14 0 Отговор
    Тъпи датчани. Какво ще правят сега нашите приятели от Украйна? Лошо, много лошо. А ние от яд изгонихме руски дипломат. Явно това е била цената на победата на изборите.
  • 15 гост

    4 5 Отговор

    До коментар #9 от "Раша":

    Ооо , нима ?? И къде ще "влезе" според теб , като никой не изгражда друг в Германия ?? Да не говорим , че тя трябва да изгради още 3 (ТРИ) като Опал , за да може с 50% от всеки тях да приеме 100% от двата руски !!! Тая сметчица не успяхте ли да я направите в клуба "путиноиди" , хахаххах !!!
  • 16 Датчаните

    9 0 Отговор
    не са просто и продажно племе а Кралицата им не е заметнала полата и виснала краката като нашенските дупедавци.
  • 17 От Пирдоп

    12 0 Отговор
    Май няма нищо ,,гнило в Дания" за разлика от Нас! А колко са ,,тъпи" датчаните попитайте слИВО Индежев!
  • 18 kjl

    7 0 Отговор
    Поредния ритник по краварския задник. Май вече никой не се свини да си завре мръсната обувка там къдет целуваха до преди няколко месеца.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 България ЕС Нато

    4 0 Отговор
    Като свалят гащите следващото действие е ясно След това ама Русия това Русия онова
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания