Last news in Fakti

28 Ноември, 2019 14:49 1 515 5

Зимата осуети плановете на американците

  • ден на благодарността-
  • сащ-
  • буря-
  • зима-
  • планове-
  • пътуване

Лошото време в Съединените щати затруднява трафика

Зимата осуети плановете на американците - 1
Снимка: Shutterstock

Зимни бури осуетиха плановете за пътуване на много американци. Традиционно по случай Деня на благодарността се образуват задръствания по магистралите, а летищата са натоварени, тъй като американците пътуват при своите семейства и приятели за празника.

Лошото време в Съединените щати затруднява и без това натоварения трафик в Деня на благодарността. Метеорологичните служби предупреждават за опасност от наводнения. По данни на американската автомобилна асоциация 55 милиона души ще изминат повече от 50 мили, за да отидат при близките си.

Международното летище в Лос Анджелис съветва за вътрешните полети пасажерите да явяват поне 3 часа по-рано. Някои обаче се оплакват, че чакат твърде дълго. Десетки полети вече бяха отменени, предаде БНТ.

По традиция менюто на празника включва пуйка и тиквен пай. В много градове се провеждат паради, а един от най-известните е в Ню Йорк. Според изчисленията американците ще изядат 46 милиона пуйки по време на семейните празненства. Пуйка беше изпратена и за астронавтите на Международната космическа станция.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    10 1 Отговор
    Ми то така като не им дреме за климата, защо на климата да му дреме за тях? Нали американският начин на живот не подлежал на преговори? Затова карат камиони като всекидневни коли.

    Коментиран от #5

  • 2 ПЕНКО

    13 0 Отговор
    ТОВА Е ДЕНЯТ В КОЙТО- БРИТО-ФРАНКО -ИРЛАНДЦИТЕ КАЗВАТ : " БЛАГОДАРИМ ТИ "БОЖЕ" , ЧЕ НИ ПОЗВОЛИ ДА ИЗБИЕМ 120-130 МИЛИОНА ИНДИАНЦИ И ДА ЗАМЗЕМЕМ ЗЕМЯТА ИМ- И ДА Я НАПЪЛНИМ С РОБИ ОТ АФРИКА ---ЗА 200 И КОСУР ГОДИНИ " !!!!!!!!!!!!
  • 3 ПЕНКО

    7 0 Отговор
    ТОВА Е ДЕНЯТ В КОЙТО- БРИТО-ФРАНКО -ИРЛАНДЦИТЕ КАЗВАТ : " БЛАГОДАРИМ ТИ "БОЖЕ" , ЧЕ НИ ПОЗВОЛИ ДА ИЗБИЕМ 120-130 МИЛИОНА ИНДИАНЦИ И ДА ЗАМЗЕМЕМ ЗЕМЯТА ИМ- И ДА Я НАПЪЛНИМ С РОБИ ОТ АФРИКА ---ЗА 200 И КОСУР ГОДИНИ " !!!!!!!!!!!!
  • 4 куку руку ку

    3 0 Отговор
    Бог си знае работата!
  • 5 Иве

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ал та фанах Атаопънах":

    Ми то кое така като си имат нормална зима всяка година.