Last news in Fakti

28 Ноември, 2019 17:40 1 953 13

Макрон: Слуховете за смъртта на НАТО са преувеличени

  • еманюел макрон-
  • нато

Столтенберг и Меркел изразиха несъгласие с оценката на френския президент за състоянието на алианса

Макрон: Слуховете за смъртта на НАТО са преувеличени - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че коментарът му за "мозъчната смърт" на НАТО е послужил като полезен сигнал за пробуждане на членовете на алианса, предадe Ройтерс.

"Коментарът ми за "мозъчната смърт" на НАТО беше полезен сигнал, за да се обърне внимание на алианса", каза Макрон след среща с генералния секретар на алианса Йенс Столтенберг.

На 7 ноември френският президент заяви в интервю за сп. "Икономист", че координацията в НАТО съвсем се е разпаднала и алиансът се намира в състояние на "мозъчна смърт". Той каза също, че Европа трябва да започне да се възприема като самостоятелна геополитическа сила, иначе "няма да контролира съдбата си".

Столтенберг и германската канцлерка Ангела Меркел изразиха несъгласие с оценката на Макрон за състоянието на алианса.

Днес френският президент изрази желание европейците да са страна по бъдещото споразумение, което ще замени руско-американския Договор за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег от 1987 г. след денонсирането му от САЩ.

"Не можем да делегираме сигурността си на едно двустранно споразумение, по което никой европеец не е страна. Нужно е участие на европейците в този бъдещ договор", каза Макрон.

"Европейците трябва да бъдат включени в преговорите по бъдещия договор за ракети със среден и малък обсег", заяви френският президент.

Макрон: Слуховете за смъртта на НАТО са преувеличени

На въпрос за възможните рискове за сигурността от китайската телекомуникационна компания Huavei, Макрон отговори, че никога няма да се стреми да заклеймява конкретен мобилен оператор или конкретна страна.

Тази седмица френският държавен секретар в министерството на икономиката и финансите Аниес Пание-Рюнаше заяви, че Франция няма да последва САЩ и да изключи Huavei от мрежата си от пето поколение (5G), въпреки че ще пресее всички доставчици на оборудване за потенциални заплахи за сигурността, отбелязва агенцията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Само питам

    2 2 Отговор
    Явно Факти днес е на вълна Макрон. Но на какво се дължи това, до ни би дежурният редактор е някой франкофон ?
  • 5 Само питам

    2 7 Отговор

    До коментар #1 от "ХххL":

    Бъркаш с русофилията!

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Borislav Popov

    0 2 Отговор
    Я па тоя, сам разпостранява слуховете за смърта на НАТО и сетне сам разправя, че били преувеличени, нещо май не е наред това момченце.
  • 8 ТОЧКАТА

    2 1 Отговор
    Макрон имаше в предвид Америчка,с понятието ,,мозъчна смърт,,!!!Все пак НАТО си е ,,тялото,,на ,,мозъка,, САЩ!!!!Макрон просто изпревари ,МАЛКО, времето!!!!!за да обяви ,,инсулта,,....

    Коментиран от #9

  • 9 Рубладжийче

    1 4 Отговор

    До коментар #8 от "ТОЧКАТА":

    Русофилите от 50 години точим лиги САЩ да фалират или умрат ама то СССР умре. Сега ще го последва Русия.

    Коментиран от #10

  • 10 ТОЧКАТА

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "Рубладжийче":

    бе верно...Голям инат сте ,все ритате на умряло,пък не пуквате!!!!
  • 11 criminal

    2 0 Отговор
    То се вижда от Плутон бе........НАТО нямат мисловна дейност и ценности от доста време.......а относно краварите.....да го д.хат на май нига......
  • 12 Диамантения хой

    1 1 Отговор
    Иcтинcкият прoблeм е Китaй в близкo бъдeщe.Вcички oт хибриднaтa aтaкa cрeщу Рoдинaтa, внушaвaт, чe Руcия e cвръх cилa, нo нe e. Тoвa e рeгиoнaлнa cилa, кoятo нe oт cилa, a oт cтрaх нaпaдa пo-cлaбитe cи cъceди и ги aнeкcирa. Тaзи нaдутa cтрaнa мoжe дa бъдe нaбитa мнoгo лoшo caмo зa три дни c тaнкoвa aтaкa, oт нac, бившитe cтрaни oт Вaршaвcкият дoгoвoр чaк дo Урaл бeз учacтиeтo нa Зaпaдa, нo при кoнвeнциoнaлнa вoйнa.Руснаците са хора които блестят от разум и особено тези в кремъл. Искат да продават оръжия, но понеже никой не им купува бутафорните ламарини и конфети, ги продават на Ердо срещу домати. За руснаците доматът е повече от доларът, защото е червен и се яде, а там гладът тепърва предстои. Това е умна нация....
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: