28 Ноември, 2019 19:30 1 132 5

Столтенберг: НАТО е единствената платформа

  • нато-
  • еманюел макрон-
  • йенс столтенберг

Генералният секретар подчерта, че алиансът ще продължи да укрепва

Столтенберг: НАТО е единствената платформа - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

НАТО е единствената платформа, в рамките на която Европа и САЩ могат заедно да решават стратегически въпроси, включително как да реагират на засилването на Русия и Китай. Това каза на съвместна пресконференция с френския президент Еманюел Макрон генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг.

Стенограма на изявлението му е публикувана на уебсайта на НАТО.

"НАТО е единствената платформа, в рамките на която Европа и Северна Америка могат заедно да решават такива стратегически въпроси" като борбата с тероризма или как да се подхожда към по-агресивната Русия и намиращия се във възход Китай", каза генералният секретар на организацията.

"ЕС не може да защитава Европа. Европейското единство не може да замени трансатлантическото единство. Силна НАТО и силен Европейски съюз са двете страни на една монета", отбеляза Столтенберг.

Той подчерта, че алиансът ще продължи да укрепва.

Генералният секретар на НАТО каза, че с френския президент са обсъдили редица въпроси, включително как да се засили още повече и как да се модернизира Северноатлантическият алианс.

Столтенберг: НАТО е единствената платформа

Столтенберг приветства Франция за боеспособността на нейните въоръжени сили, за политическата воля да ги използва и за увеличаването на инвестициите в сферата на отбраната.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El pepi

    16 0 Отговор
    Ще продължи да укрепва нали се набутахме с 8-ф-16-ки ХЕХЕХ :)
  • 2 Ал та фанах Атаопънах

    10 0 Отговор
    Швейцария е най-добрата платформа.

    Коментиран от #3

  • 3 Бай Шиле

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ал та фанах Атаопънах":

    Сигурен ли ? В това което мислиш! Познаваш ли Швейцарския?
  • 4 Диамантения хой

    2 6 Отговор
    Истинският проблем e Китай в близко бъдеще.Всички от хибридната атака срещу Родината, внушават, че Русия е свръх сила, но не е. Това е регионална сила, която не от сила, а от страх напада по-слабите си съседи и ги анексира. Тази надута страна може да бъде набита много лошо само за три дни с танкова атака, от нас, бившите страни от Варшавският договор чак до Урал без участието на Запада, но при конвенционална война.Руcнaцитe ca хoрa кoитo блecтят oт рaзум и ocoбeнo тeзи в крeмъл. Иcкaт дa прoдaвaт oръжия, нo пoнeжe никoй нe им купувa бутaфoрнитe лaмaрини и кoнфeти, ги прoдaвaт нa Eрдo cрeщу дoмaти. Зa руcнaцитe дoмaтът e пoвeчe oт дoлaрът, зaщoтo e чeрвeн и ce ядe, a тaм глaдът тeпървa прeдcтoи. Тoвa e умнa нaция. Ние сме отличници в НАТО и ще станем скоро с оценка 7 като купим и ракети пейтриът, истинските противоракетни системи, доказали се в няколко войни и два разрушителя, даже ще получим като бонус и 15 ядрени бомби от новите на САЩ за новичките ни самолети, но с право на използване чрез Щатски Генерал в българските бази на САЩ. Искам всички русофили, кoмуниcти, aтaкиcти, атеисти, руcкo-бългaрcки мaнгaля,турcкo-бългaрcки мaнгaля, бeceпиcти и дeпecиcти да изпеете дружно новия си химн - ''В НАТО, в НАТО сме:):) В ЕС, в ЕС сме, първа радост е за нас да бъдем в НАТО и в ЕС!!:):) Първа радост е за нас, че родината ни България е в НАТО и в ЕС и ще работим деннощно за благоденствието на НАТО и на ЕС, а също и на стратегическият ни съюзник САЩ и братята америк
  • 5 Румяна Костова

    3 0 Отговор
    Когато някъде ми обясняват, че тяхното виждане за света е единствено правилното, аз винаги съм нащрек. Подозирам, че пред себе си имам или психопат или човек манипулатор.Няма логика платформата на НАТО, диктувана от САЩ, да бъде единствената възможна за Европа. Първо поради причината, че Америка се намира зад океана и географически няма много общо с нашия континент.
Новини по държави: