1 Декември, 2019 19:42 1 707 2

Джонсън обяви действия срещу радикали

  • великобритания-
  • радикали-
  • борис джонсън

Преразглеждат присъдите на предсрочно освободени

Джонсън обяви действия срещу радикали - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Присъдите на 74 души, които са били осъдени за тероризъм и освободени предсрочно, ще бъдат преразгледани. Това заяви британският премиер Борис Джонсън, цитиран от Би Би Си.

Премиерът вече заяви, че във Великобритания ще предприеме действия за ограничаване на радикална активност. Решението е взето след нападението на „Лондон бридж“.

Опозицията разкритикува правителството, че съкращенията на бюджета са ограничили възможностите за реакция. Вече стана ясно, че нападателят Усман Хан е бил осъждан за тероризъм и преди.
Отговорност за атаката поеха от групировката ДАЕШ. В цялата страна вече има допълнително разположени полицаи.

„Отблъскващо е, че толкова опасни хора могат да бъдат освбодени от затвора. Аз се ангажирам, че хора, които са участвали в тежки престъпления, вече няма да бъдат освобождавани предсрочно“, заяви Джонсън.

По-рано стана ясно, че Хан е търсил възможности да се отдалечи от радикалните среди, но не е получил подкрепа. Джонсън вече обяви, че планира нови действия за ограничаване на такива действия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Борис жонсан попоф

    8 2 Отговор
    Нали щяхте да ги интегрирате сега пък се правите на расисти като взимате твърди мерки по кротко де не ви отива на либетастката ориентация. Значи в България кафявия елемент като изнасилва и коли старци, веднага законите либерастки го галят с перце, и това не е тероризъм. А при вас некакъв с нож наръгал двама и веднага мерки.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: