Last news in Fakti

2 Декември, 2019 18:00 3 712 28

Путин и Дзинпин откриха "Силата на Сибир"

  • русия-
  • силата на сибир-
  • газ

Двамата бяха свързани с видео връзка

Путин и Дзинпин откриха "Силата на Сибир" - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Руският президент Владимир Путин и китайският държавен глава Си Дзинпин участваха в церемония по пускането в експлоатация на проекта „Силата на Сибир“, съобщи ТАСС.

Церемонията трябваше да се състои на 20-ти декември, но работата беше приключена предсрочно. Газопроводът ще доставя газ за Китай и за вътрешния руски пазар.

Шефът на „Газпром“ Алексей Милер обяви официално, че работата е завършена и доставките могат да започнат. Това стана по време на видеоконференция, свързваща лидерите и на двете страни.

„Това е историческо събитие. Тук не говоря само за енергийния пазар, а и за всички нас“, заяви Путин.

Дзинпин призова за безопасно и екологоично използване на проекта. Планира се през него в период от 30 години да бъдат доставени 1 трлн. куб. метра газ по общия маршрут.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    76 5 Отговор
    Еми има политици като Путин и Си които работят за държавите си-а не като нашите тупани или евро-идиотите в Брюксел.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 гост

    4 33 Отговор
    „Газпром“ е предал като обезпечение „Северен поток 2“ на европейските компании, които са партньори по проекта за газопровода в Балтийско море за получените кредити. Руският холдинг е заложил акциите на оператора Nord Stream 2 AG. Това съобщава „Газпром“ в консолидирания междинен финансов отчет за деветте месеца на 2019 г.

    “Към 30 септември 2019 г. и 31 декември 2018 г. според споразумението, сключено в рамките на финансирането на проекта „Северен поток 2“ с Wintershall Netherlands Transport and Trading BV, OMV Gas Marketing Trading and Finance BV, Shell Exploration and Production (LXXI) BV, Angie Energy Management Holding Switzerland AG, Uniper Gas Transportation and Finance BV ", 100 % от акциите на Nird Stream 2 AG, принадлежащи на ПАО „Газпром“ са предадени в залог до пълното погасяване на обезпечителните задължения“, цитира изданието eadaily.com информацията от документите с отчета на руския газов концерн.
    Чакайте скоро същото и за сибирския , хахах !!

    Коментиран от #5

  • 4 Пако

    55 9 Отговор
    Не разбирам,как може да има хора,които да
    определят Русия като бедна държава с
    население живеещо в немотия,и Путин като
    Диктатор.Хайде да се замислим малко,
    колко газопровода излизат от тази страна,
    и какво количество газ ще минава през тях.
    И,как може някой да се опитва да ни убеждава
    че Русия е една страна със слабо развита
    икономика и едва ли не загиваща вече.
    Да си представим само колко,и какви
    природни богатства има тази страна.

    Коментиран от #20

  • 5 Хахото

    31 5 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    А бе гринго, не разбираш ли, че по този начин си осигуряват,безпрепятственото му пускане?

    Коментиран от #23

  • 6 1944

    6 39 Отговор
    мухахаха.... безаналогов проект за 400 милиарда долара а няма съвмесно рязане на лентички. ушанки мазни , икономистите отсега изчислиха колко са ви загубите от продажбата на газ на китай.

    Коментиран от #8

  • 7 Прав си

    28 0 Отговор
    щом няма рязане на лентички сигурно ще е на загуба. Кажи му Алексей Милер че се е прецакал, отвори му очите
  • 8 А стига бе

    34 2 Отговор

    До коментар #6 от "1944":

    Това да не е Тиквоча бе хахо-лентички да реже..А ти се извъди по-голям икономист от руските и китайските икономисти бре..

    Коментиран от #10

  • 9 ТОЧКАТА

    35 1 Отговор
    две ДЪРЖАВИ се разбират и правят ЗАЕДНО нещо от ВЗАИМНА ПОЛЗА и за двете......И няма хъб,програми,еврофондове,авансово плащане в долари и големи хвалби колко сме стабилни.....
  • 10 1944

    4 31 Отговор

    До коментар #8 от "А стига бе":

    пияниците ще продават газ на загуба. то политиката и икономиката в расията си приличат като котел и калифорния.

    Коментиран от #12

  • 11 Браво

    26 4 Отговор
    Бг хамерските Лакеи да “заповядат “! Да направят “икономически “ анализ , да изчислят “загубите “ , да обявят че такъв проект не съществува , да нарекат Русия и Китай джуджета с икономики по малки от на Малта.... след това с треперещи ръце да си сипят по една ракийка в студената стаичка и да кажат дотук добре , ама пак застанахме на грешната страна ...... СЛАВА ???
  • 12 Ачо

    23 3 Отговор

    До коментар #10 от "1944":

    Кефи се, нали ти ще купуваш самолети от америте на печалба.
  • 13 Гост

    21 2 Отговор
    Ми .... кефи ме бе! Каза преди госини, че ще направи газопровод до Китай и .... го направи! Просто държи на думата си! Гледам и сравнявам нашите плаши-путарници! Ми то министърчето на финансите вземи .... пухльо! Вземи мама-правосъдната. И тя такава ... че то и ББ погледни! Все отбор за обор! Всите! Просто не ми се сравнява какви ..... имаме!
    Бел. автора - пухльо е смесица от пу.... ьо и мухльо ( на място на точките сложете “т”)
  • 14 SAAB

    19 2 Отговор
    А главанако откри една празна тръба , която сите гербасъзи ще пълнят с газ след обилен обяд с боб ! :)
  • 15 Borislav Popov

    10 3 Отговор
    ГАЗА ПОТЕЧЕ КЪМ КИТАЙ И НЯМА СИЛА В ТРИТЕ ГАЛАКТИКИ КОЯТО ДА ГО СПРЕ!
  • 16 Китаец

    3 17 Отговор
    Силата на Сибир ще работи за величието на Китай. Скоро и Сибир ще стане част от Поднебесната империя. Слава на Китай! Слава на Си Дзинпин!

    Коментиран от #17, #21

  • 17 неграмотен

    15 2 Отговор

    До коментар #16 от "Китаец":

    Тва от Козяк сте много прозди!

    Коментиран от #18

  • 18 Китаец

    1 16 Отговор

    До коментар #17 от "неграмотен":

    Мръсната руска измет се има за много умна, но акъла и стига до толкова, колкото да шзриже поредния руски задник!
  • 19 Истината

    2 14 Отговор
    Е, че руската кочина е един суровинен придатък на Китай.
  • 20 Borislav Popov

    4 14 Отговор

    До коментар #4 от "Пако":

    Хайде сега Тако да ни светнеш, след като са толкова богати твоите руснаци, защо пенсиите им и заплатите са като във бедната България ??
  • 21 Африканска 35 см. тояга

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "Китаец":

    Я, Борето станал китаец ! Боре, не се ежи много, че тая вечер пак ще усетиш СИЛАТА на африканската тояга чак до черния дроб !

    Коментиран от #22

  • 22 Сексопатолог

    2 10 Отговор

    До коментар #21 от "Африканска 35 см. тояга":

    Гладният говори за храна, жадния за вода, моралният изрод говори за морал. А джендърите русофили говорят за африкански тояги.
  • 23 гост

    0 6 Отговор

    До коментар #5 от "Хахото":

    Абе гинко билоба , а ти не разбираш ли , че "пускането" не зависи от тия фирми , а от едно нещо наречено Европейска комисия , където Германия в малцинство и такива като Полша , Чехия , Словакия и прибалтийските републики имат същия глас ?? И която вече ЗАДЪЛЖИ Германия да намали капацитета на Северен поток 1 на 50% и Германия го изпълни на момента !!! Точно обратното , тия фирми искат обезпечение за парите си , защото вече СИЛНО се съмняват , много меко казано , че този поток ще тръгне , а и да тръгне , че ще може да си плаща кредитите с тия 50% , ако не и по-малко , щото скоро приемащ газопровод за другите 50 в Германия не се предвижда !!!
  • 24 ЧИЧО

    2 3 Отговор
    ТИЯ КОМУНИСТИ ОТ КИТАЙ И РУСИЯ СИ МЯСАТ ПО МАЛКИТЕ МУТРИЧКИ ДА СИ ОТВОРЯТ ГРАНИЦАТА И ДА ЯДАТ ГАЗ
  • 25 Пурист

    3 0 Отговор
    Си е фамилията на китайския лидер. А дори близките му едва ли говорят за него като за Дзинпин...
  • 26 Какво се случва

    6 1 Отговор
    Главанаците още не разбраха какво е "Силата на Сибир" . Да го поясним . Силата на Сибир е огромен руски натиск върху "стара Европа" Този проект се роди точно тогава когато Европа се намеси пряко в събитията на Украйна. И това беше отговора на Русия , тоест едни огромни количества суровини , ще променят своя път, от Запад към Изток , обричайки на суровинен глад , и дерайлиране на европейските икономики, и съответно икономическо избухване там където са насочени. Новината за този проект накара Меркел и Оланд да хукнат тогава "по чехли" за Москва , буквално за броени часове. Германия успя да се подсигури със "Северен Поток 2" и някак странно и тактично заеха хлъзгава дипломатическа позиция , от която една образована и възпитана американска дама да избухне с култовата реплика -" Европа да го .... "

    Коментиран от #28

  • 27 гост

    4 1 Отговор
    Когато стане някакъв инцидент свързан с Русия русофобите започват злостни коментари, колко зле са "ватенките""ушанките","каскетите,"рашките" и прочие.Гладни и бедни,пият почистващи препарати.Всъщност на руснаците им е през оная работа какво мислят русофобите.Като се почне от олигарсите,които притежават най-скъпите имения в САЩ и Великобритания,екзотични острови и даже села в Австрия и се стигне до средно ниво руснаци,които всяка година почиват в пет звездни хотели в Анталия,Тунис,Египет,Бали и т.н.Чърчил някога казъл,че няма вечни приятели,има вечни интереси.Та Путин точно си гледа интересите на Русия.Преглътна конфликтите с Турция и строи атомно централа,и Турски поток.Стокообменът расте с бързи темпове.Сега пускат и газопровод с Китай.Вече има зелена светлина за изграждане на северен поток 2 за западна Европа.На холите ще им врътнат кранчето ако не подпишат нови договори с по-висока цена. А ние ще чакаме газ от някъде,ама не се знае от къде.Американски,азърбейджански,таджикси,руски от Турция,от Гърция или Патагония.
  • 28 гост

    0 5 Отговор

    До коментар #26 от "Какво се случва":

    Аууу , не думай , "огромните " 25 млд куб щели да тръгнат към Китай и Европа с над 200 млд направо ще се уплаши , хахахаххахаххаха !!!!! На кого си мислиш , че ги разправяш тия врели некипели , бе путиноиде отчаян ???!!! Такъв пазар като Европа ушанките не са имали , нямат и няма да имат !!!! Само тоя нещастен газопровод струва над 60 млд евро и може да стигне максимум 38 млд куб , а ако трябва да построят още почти десет пъти по толкова , колкото има за Европа ???? И кой ще им го купи , като самите ушанки се надяват на 13-15% от китайския пазар и няма и толкова да стигнат , щото втечнения газ от САЩ , Австралия и Катар е два пъти по-евтин от ушанковския !!! Тръгнал да плаши гаргите , хахахаххахах !!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания