Last news in Fakti

4 Декември, 2019 18:32 1 504 5

ЕС няма да отделя достатъчно за отбрана

  • ес-
  • бюджет-
  • урсула фон дер лайен

Урсула фон дер Лайен призна за недостигащ бюджет

ЕС няма да отделя достатъчно за отбрана - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Председателят на Европейската комсия обяви, че трудно ще се постигне необходимия бюджет за отбрана на ЕС, съобщи Дойче Веле.

Американският президент Доналд Тръмп настоява европейските държави да изпълнят сключените споразумения. Договорите предвиждат отделянето на 2% от БВП за отбрана.

На този етап обаче няма изгледи да се достигне нужния бюджет в тази сфера. Според Урсула фон дер Лайен бюджетът няма да е достатъчен през следващите 7 години.

„Убедена съм, че на места НАТО отсъства и е важно ЕС да може да реагира, особено при кризи. ЕС има своите възможности в дипломацията. Ние трябва да продължим да укрепваме европейския отбранителен съюз. Може да има различия, но ЕС и САЩ са приятели“, заяви Фон дер Лайен.

Председателят на ЕК обяви, че е готова да обсъди търговските спорове със САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    14 0 Отговор
    И всички пари на света не могат да те защитят, при положение че границите ни са отворени и който си поиска влиза стига да каже че е бежанец?
  • 2 Ввв

    9 0 Отговор
    Чу ли бе риж орангутан,айде обратно в Кравария!!!
  • 3 цвък цвък 400

    2 13 Отговор
    Но затова пък проруските тролове в България ще отделят 90% от приходите си за F16, а останалите 10% ще ги отделят като купим и пейтриът.А догодина когато купим и 2 разрушителя ще отделят за.ниците на жените си.Проруските тролове наистина нямат никакви пари вече и ги изнасилваме срещу една вафла на ден. Предлагат ни се тук като проститутки и ни молят да изнасилваме и жените и децата им, но ние не сме педофили и изнасилваме само жените им срещу още една вафла на ден.Руската пропаганда в България почти няма пари /заради блокирани сметки от прокуратурата поради обвинения в шпионаж/ и си е наела тъпоумни африкански маймуни за тролове. Няма пари за руси, богати, умни, знаещи и скъпоплатени тролове и поради тази причина каузата на руската пропаганда в България, с която се опитва да провежда хибридна атака към страната ни е ''et maturam causam antequam nascantur morientium''....А на въпроса за САЩ, Китай и Русия и децата знаят че Тръмп е актьор, който само отклонява вниманието докато истинскте управляващи САЩ, а това е Пентагона, разполгат със скоростта на ''американски стахановци'' навсякаде около Русия и Китай новитe хипербързи, крилати, стелт томахоук ракети с неутронни и водородни глави....

    Коментиран от #5

  • 4 Инфо

    5 0 Отговор
    Имаме сериозни въпроси, които трябва да обсъдим с Турция, заяви днес Урсула фон дер Лайен. Тя обясни, че тези въпроси изискват откровена дискусия и че те засягат два аспекта. От една страна, зачитането на международното право, суверенитета и целостта на съседите на Турция, а от друга - миграционното споразумение между ЕС и Турция.
  • 5 Хари

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "цвък цвък 400":

    Не бях чувал евнуси да изнасилват пък било то и срещу заплащане панимаеш дженди
Новини по държави: