6 Декември, 2019 12:30 918 0

Малтийският орден помогна на бедстваща Албания

  • албания-
  • земетресение-
  • малтийски орден-
  • помощ-
  • доброволци

Земетресението уби десетки в Албания

Малтийският орден помогна на бедстваща Албания - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Суверенният Малтийски орден помогна на бедстващите в Албания след опустошителното земетресение, съобщиха от пресцентъра на религиозния орден.

Броят на загиналите надвиши 50 души, а ранените са стотици. Малтийският орден бе на мястото на трагедията, за да окаже помощ на хилядите граждани, останали без покрив. Близо 3500 души останаха без дом след силното земетресение, което беше усетено в няколко балкански държави.

Посланикът на ордена в Албания Стефано Палумбо заяви, че доброволци, лекари и медицински сестри са организирали разпределението на стоките от първа необходимост, а освен това са предложили психологическа помощ на засегнатите от труса в град Дуръс. В пристанищния град над 700 сгради бяха засегнати от земетресението или напълно разрушени.

Доброволците от Малтийския орден са помагали на нуждаещите се с вода, храна, аптечки и одеяла. Орденът бе в постоянен контакт с представители на Католическата църква, които са пристигнали в Албания за оказване на първа помощ. Най-старият рицарски орден в света поддържа контакт и с кабинета на премиера Еди Рама.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: