6 Юли, 2012 14:41 898 0

Меркел бележи ръст в рейтинга

  • ангела меркел-
  • рейтинг-
  • криза-
  • германия
Меркел бележи ръст в рейтинга - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Рейтингът на германският канцлер Ангела Меркел бележи върхово постижение за последните две години и половина. 58% от германците одобряват мерките на Меркел за справяне с кризата и твърдата й позиция по отношение на фискалната дисциплина в ЕС. Проучването, цитирано от „Блумбърг“, е направено по поръчка на обществената телевизия ARD.

Оказва се, че ролята на Меркел в прекрояването на европейките финансови правила й се отплаща солидно във вътрешен план. Въпреки това, повечето германци (85%) остават песимисти и се опасяват, че най-лошото от кризата тепърва предстои.

Меркел е най-популярният политик в Германия. 66% от сънародниците й смятат, че върши добра работа. За един месец тази оценка расте  с 8%.

Анкетата е проведена след ключовата среща за дълговата криза на ЕС, на която Меркел се съгласи на компромис за Италия и Испания.

Вторият най-одобряван немски политик е военният министър Томас де Майциере.

При тази ситуация, ако в момента имаше избори, Християндемократическият блок на Меркел би ги спечелил с 35% срещу 30% за социалдемократите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: