Last news in Fakti

17 Декември, 2019 10:22 1 551 2

Посланикът на България след взрива: Няма място за драматизъм

  • черна гора-
  • взрив-
  • посолство-
  • драма-
  • меглена плугчиева-
  • подгорица

Нанесените щети са незначителни, каза дипломатът

Посланикът на България след взрива: Няма място за драматизъм - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

"Няма място за драматизъм". Това заяви посланикът на България в Черна гора Меглена Плугчиева след новината от вчера за взрив пред българското посолство в Подгорица.

"Няма място за драматизъм. Нанесените щети са незначителни, леки", заяви пред БНТ българският дипломат, посочвайки, че версиите към момента не са публично оповестени. Очаква се повече информация за инцидента през следващите дни.

Прозорците в три кабинета на посолството са счупени, но това не пречи да продължим работа, каза още Меглена Плугчиева. Наемател на заведението, към което вероятно е била насочена атаката, е черногорска фирма, която има верига от такива заведения, допълни посланикът.

В случая най-важното е, че няма пострадали граждани и служители на посолството, допълни Плугчиева. Вчера Министерство на външните работи съобщи, че леки щети са нанесени на българското посолство в Подгорица, Черна гора, при експлозия в сградата, в която се помещава. Няма пострадали българи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 биге

    3 7 Отговор
    И там българи не търпят, българин да се наричам е жалко в Света.
  • 2 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    И тая Меглена се е скъсала от работа. Бе как Ви намират, да се трепете по посолства и консулства..... Вай горките.... Взривът не е по нашенци - споко. По -късно...може.....