Last news in Fakti

19 Декември, 2019 15:02 6 104 37

Никога няма да забравя Беслан, каза Путин

  • владимир путин-
  • путин-
  • русия-
  • беслан-
  • терористи-
  • атентати

Президентът разкри кои са били най-тежките моменти от неговото управление

Никога няма да забравя Беслан, каза Путин - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Най-тежките моменти във времето, в което съм на власт, са терористичните атентати. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на годишната си пресконференция.

На пресконференцията, в която участват близо 1900 журналисти, Путин бе попитан кои са най-трудните моменти на неговото управление. „Беслан. Никога няма да го забравя. Атентатът в Дубровка“, заяви категорично Путин, цитиран от „Российская Газета".

По думите му сега Русия е по-различна страна от годините, в които бяха извършени посочените кървави атаки. Путин каза, че това не е лично негово постижение, а на целия народ и на службите, които взимат повече мерки за гарантиране на сигурността.

След терористичните атентати в Театралния център на Дубровка (2002 год.) и Беслан (2004 год.) руските служби бяха обвинени, че носят голяма вина за големия брой убити. При атаката на чеченски терористи в Северна Осетия загиват над 300 заложници, взети на мушка при откриването на учебната година в местно училище.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El pepi

    57 14 Отговор
    Велика Русия! :)
  • 2 El pepi

    30 10 Отговор
    За втора сред най-силните страни е призната Русия. Челната тройка се завършва от Китай.

    Коментиран от #3, #6, #7, #35

  • 3 U.S. News

    36 6 Отговор

    До коментар #2 от "El pepi":

    Пепи тези Хамерикански класации са нагласени и са пропаганда краварска!
  • 4 Хрониките на Евразия

    10 45 Отговор
    Всички негови отговори бяха нагли лъжи ...
    А на въпроса - Защо събират пари със СМС за болни деца , 30 минути разтягаше локуми , как щели да намалят процентите за ипотеката на млади семейства ..

    Коментиран от #5, #17, #24

  • 5 Крадец на никове

    37 7 Отговор

    До коментар #4 от "Хрониките на Евразия":

    а тук НЕ събират ли пак пари със СМС-и ??? :(

    Коментиран от #15

  • 6 Шляхтиц

    32 9 Отговор

    До коментар #2 от "El pepi":

    ВЕЛИКА РУСИЯ Е ПЪРВА. От никого нищо не иска, само дава. Да се возиш на Шевроле и да носим костюм за 2000 долара МОЖЕ БИ НЕ Е НАЙ-ГОЛЯМОТО ЩАСТИЕ НА ТАЗИ ПЛАНЕТА.
  • 7 Анонимен

    29 5 Отговор

    До коментар #2 от "El pepi":

    Ако говориш за военна мощ, то Русия е първа, а икономически Китай , като Китай няма външен дълг и не харчи повече от колкото произвежда. САЩ използват долара, печатат долари без покритие и вдигат външния си дълг от години.
  • 8 РЗС

    12 12 Отговор
    Цъкам на свят във факти и на първа страница има 5 новини за Путин почти една след друга? Абе вие да не сте болни нещо?

    Коментиран от #9, #13, #36

  • 9 сульо

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "РЗС":

    6 има колега и още две за русия

    Коментиран от #10

  • 10 РЗС

    6 11 Отговор

    До коментар #9 от "сульо":

    Да, в мобилната версия ми показва 25 новини, от които 6 са за Путин и 3 за Русия, общо 9 от 25. То в Русия пускат ли толкова новини за страната и Путин, колкото факти? Бива пропаганда ама вие се оливате

    Коментиран от #11, #37

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Наблюдател

    10 4 Отговор
    Брaвo ФAКТИ!!! Вeчe шеста cтaтия c геният Путин в зaглaвиeтo! Прогнозирах, че до довечера ще ги нaпрaвитe и дeceт, но можете и да надминете десятката. Удaрихтe в зeмятa и руcкитe caйтoвe! Cлaвa Рoccии! Путину cлaвa! Мoлoдци !

    Коментиран от #14

  • 13 Браво

    9 5 Отговор

    До коментар #8 от "РЗС":

    Голям кеф соросоиде !!! Червата ти се обръщат, а !?! Догодина ще я пуснат онлайн, за кеф на цялото прогресивно човечество! Ха, ха ха !
  • 14 Соросня с пяна на уста

    12 10 Отговор

    До коментар #12 от "Наблюдател":

    Пръскаш ли се от ЯД? Лапай шнорхела на Путин и се потапяй, соросня!

    Коментиран от #18

  • 15 Borislav Popov

    2 6 Отговор

    До коментар #5 от "Крадец на никове":

    Събираме и тук, ала нали ние уж бяхме бедни, а русаците уж бяха богати а така излиза, че и руснаците са бедни.
  • 16 Психолог

    14 5 Отговор
    Няма по-мръсни, по-продажни и неблагодарни същества от БГ соросоидите, те са утайката на обществото!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Plovdiv

    1 1 Отговор
    Дубровка май беше през 2003 г...
  • 20 Borislav Popov

    6 10 Отговор
    А бе, то и аз няма да го забравя, никога Беслан, но това едва ли ще върне някога загиналите деца, повечето от които загинаха, заради прибързания щурм на руските специални части. Вярно, че и терористите бяха уничтожени, но нима смърта на 32 терориста, струва смърта на 333 мирни жители, повечето от които деца. Що не отиде Пути в Беслан и лично да се поклони пред паметника на загиналите ? Местните жители, още не са простили на руските власти, фаталната грешка при тогавашния необмислен щурм и те точно, никога няма да забравят, как са загинали децата им. Хората във Беслан са на мнение, че тогава трябваше да се преговаря с терористите и да се изпълнят, тяхните искания, ако бяха постъпили така руснаците, нямаше да загинат толкова много деца. Но тогава властите начело с Путен искаха да покажат колко са велики борци с тероризма и не ги беше много грижа, че заради тяхното величие, може да загинат мирни жители и деца. А сега вижте го, нямало той да забрави, ми как ще го забрави !?

    Коментиран от #22, #25

  • 21 жид

    3 17 Отговор
    Дано ви се повтори и потрети Беслан, долни ватници.

    Коментиран от #29

  • 22 РЗС

    4 10 Отговор

    До коментар #20 от "Borislav Popov":

    руснаците имат една черта, която никоя друга нация няма. Това е когато някой нападне Русия, да се пожертват неограничен брой руснаци, за да се покаже, че руския народ е без значение, а нападението е срещу самата държава. Това е с цел да се покаже, че руснаците не ги е страх от никой и от нищо, та ако трябва умрат всички руснаци до един(без управляващите) Това Сталин го доказа многократно във ВСВ, то си върви и до днес

    Коментиран от #23, #30

  • 23 Borislav Popov

    3 8 Отговор

    До коментар #22 от "РЗС":

    Дрън, дрън, ярина, и мали руснаците черта..) През 1995 г. във Будьоновск, чеченските терористи начеьо с Шамил Басаев взеха цяла болница, заедно с лекарите и болните, за заложници. Тогава, руския премиер Черномилдин, само на колене дето не падна пред терористите Изпълни им тогава всичките им искания и автобуси им даде да се изнесат и чеченските терорити, които бяха по руските затвори ги освободиха и пари някакви там и даваха, само и само да спрът чечеенците да убиват заложниците. Ако беше и тогава да щурмуват , както във Беслан, щеше да има много повече загинали, щото терористите бяха над 190 човека, а заложниците над 1600 !!
    Тогава на терористите, чисто просто им дадоха път да се изтеглят към
    Чечнята, а сетне почти всички или ги поизловиха или ги избиха, но никой не избягна наказание и загиналите заложници там бяха много по малко от Беслановските. Днес, в Будьоновск, всички го споменават Черномирдин (Бог да го прости) с добра дума, а във Беслан, за Путен не искат и да чуят, понеже той, заради собствените си принципи, пожертва децата на хората. Защото той тогава, можеше, също така да освободи терористите и сетне да ги изловят всичките и да ги изтрепят, така поне децата щяха да останат живи. Ама, ти да видиш, той Путен, не преговарял с терористите, комплексар !
  • 24 матерен фонд

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Хрониките на Евразия":

    А в европейска ,натовска , процъфтяваща България събират капачки.За намаляване на данъци , и сметки по кредити на млади семейства , даже няма да коментирам , да не изгонят от власт , някой наш колониален губернатор, неговите началници.
  • 25 на зла круша бързата кучка

    8 3 Отговор

    До коментар #20 от "Borislav Popov":

    Ае тъпанчев , голяма част от децата загинаха , защото бяха обезводнени , терористите ги държаха голи , и без вода , а ако този щурм беше закъснял още , нямаше да има кого да спасяват.

    Коментиран от #26

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 От други се учат

    8 3 Отговор

    До коментар #26 от "Borislav Popov":

    Ми не съм чул израелците така да процедират, както и всяка държава имаща проблем с тероризма. Американците даже свалиха един самолет пълен с хора , който трябваше да се вреже в Пентагона . При нападението над кулите. а после направиха цяла воина в Афганистан и още търсят там на Бин Ладен камилите.

    Коментиран от #28

  • 28 Borislav Popov

    2 3 Отговор

    До коментар #27 от "От други се учат":

    Американците го свалиха тогава, защото просто нямаха друг изход, понеже терориститте можеха тогава да насочат самолета в някой небостъргач и щяха да загинат двойно и тройно повече хора.
  • 29 Аааааа

    4 2 Отговор

    До коментар #21 от "жид":

    Нее убаво така бре папурчо.Нали знаеш,че който гроб копае други му първи пада в него.
  • 30 Аха

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "РЗС":

    Даже са горди,имат чест,жертват се за страната си и не отварят войни през 9 плани и в 10та.
  • 31 зюганов

    1 3 Отговор
    Крадливо еврейско жуже, да му мислят т.н. руснаци.
  • 32 Селянина

    6 3 Отговор
    Да живее СССР .А който мрази Соца , да го духа на Запада .Там са ценностите.Марихоана, Бяло,педераси,и глупаци.Заплата 1500$ наем 1200$ .
  • 33 про

    2 1 Отговор
    За глобал пеща,са виновни,хамериканосите,с кемтраила,и алчността им,те умишлено ,съсипват земята с монсанто,шистов газ. добив,изсичането на горите в Аманзонията,и ред др.причини.войните също
  • 34 Милосърдие по Руски

    1 2 Отговор
    А на тебе кой ще ти просто убийствата на деца жени болни и цивилни хора Убийствата на политици опозиционери на журналисти и бизнесмени
  • 35 Kcaniba

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "El pepi":

    Императора на държава номер 1.
    Велика Русия!!!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Румяна Костова

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "РЗС":

    В Русия политическите шоута се занимават предимно с Украйна. Тази едностранчивост обаче поне е весело саркастична. Но на някои хора вече омръзва. Ако не Ви интересува Путин, просто не четете тези статии. Аз с насмешка например подминавам новините на факти. бг кои звезди от Фермата ще ходят на секс туризъм. И не се нервирам. Но тази новина бе известно време в Топ четените. Във факти. бг има за всекиго по нещо и можете да си избирате според вкуса.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания