Last news in Fakti

20 Декември, 2019 08:43 5 379 37

Кой стреля в центъра на Москва?

  • русия-
  • кремъл-
  • стрелба-
  • владимир путин-
  • москва

По време на престрелката президентът Путин е бил в Кремъл на концерт

Кой стреля в центъра на Москва? - 1
Снимка: Shutterstock

Един човек загина и петима бяха ранени, след като неизвестен нападател откри огън с автоматично оръжие пред централата на Федералната служба за сигурност на улица „Голяма Лубянка“ в центъра на Москва. Нападателят беше ликвидиран на място.

Загиналият е сътрудник на Федералната служба за сигурност. Четирима от ранените също са служители на реда. Състоянието на двама от тях се оценява като много тежко. Пострадал е и цивилен гражданин.

Все още няма официална информация за самоличността на нападателя.

В интернет се появи любителски видеозапис, на който се вижда как полицаите го прострелват смъртоносно, докато презарежда оръжието си. Районът около сградата на Федералната служба за сигурност остава отцепен.

От пресслужбата на силовото ведомство съобщиха, че нападателят е действал самостоятелно и не е успял да проникне в сградата. По време на престрелката президентът Путин е бил в Кремъл на концерт по случай Деня на служителите в силите за сигурност.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жозеффф

    9 9 Отговор
    Бонд, Джеймс Бонд!
  • 2 РОСКО ПЛЕВЕЛА

    7 19 Отговор
    ХА ХА ХААА..
  • 3 Сливи за смет

    24 4 Отговор
    Няма начин да не са замесени Борислав Попов и СссереМ. Те са отговаряли за логистиката.
  • 4 Анти милиционер

    9 47 Отговор
    Многообразието на Сорос и запада. Жалко, че начело на Русия стои напълно невменяем милиционерски галош, който със сила приши Дагестан и Чечня към Русия. 90% от популацията е тотално невменяема - за статистиката на държавата, ако умеете да се храните самостоятелно и да се изхождате, значи сте вменяеми. Затова 90% от лумпен-пролетариата само това умее.
  • 5 Хрониките на Евразия

    14 33 Отговор
    Как да не е известно кой е нападателят :
    39 годишният жител на Московска област Евгений Манюров.
    Частен предприемач , на който ФСБ му е отнел бизнеса , като му е увеличил сумата за рекета .


    Учудващо е друго :
    В центъра на Москва , най - охраняваната зона - комплекса от здания на ФСБ , един стрелец с очила , няколко часа се е съпротивлявал на прехвалините руски служби за сигурност ..

    А представете си 100 човека с автомати и гранатомети кой ще ги спре , ако решат да завземат Кремъл ?
    При това ниво на бардак и корупция и некомпетентни путински спецслужби , това не е станало , защото на никой не е нужно да завзема Кремъл ..

    ..

    Коментиран от #7

  • 6 коментар

    7 25 Отговор
    В москва се стреля, убива се, а на путин изобщо не му пука!Е как да му пука като стрелбите в русия са си ежедневие!Бандитите ходят из русия, убиват, а той се прави на най-честния!То една урва ходила по улиците и викала:"Честна съм, урва съм" та путиновата работа същата!

    Коментиран от #8

  • 7 Kcanba

    14 3 Отговор

    До коментар #5 от "Хрониките на Евразия":

    няма случайни неща.
    няма случайни стрелци.
    Кенъди също бил убит от "стрелец единак", луд и случаен...
    Джон ленън и т.н. ....

    Коментиран от #18

  • 8 Бай хой

    17 1 Отговор

    До коментар #6 от "коментар":

    Рано, рано си огладнял. Поне яж нещо нормално. Стига с този мармалад един път яден. Би трябвало повече да те притесняват самоубийствата в България.

    Коментиран от #13, #36

  • 9 Borislav Popov

    3 10 Отговор
    Стрелеца е бил разорен от банките и отчаян от живота, бизнесмен от близкото Подмосковие, искал е да привлече вниманието на руските власти към своето безизходно положение. Защото е знаел, че приказния цар Путен, пак ще лъже на пресконференцията, че в Русия всичко е тип -топ и благосъстояниято на руските граждани, продължава да расте.

    Коментиран от #14, #16

  • 10 файчо

    1 5 Отговор
    Кой стреля в центъра на Москва? БАБА МИ.
  • 11 бисмарк

    13 1 Отговор
    Нали вие сте измекярската медия, вие кажете кой стреля в Москва какво ни питаете нас - кой стреля в Москва - д......... и мекерета та измислени
  • 12 до Хрониките на Еврази

    19 1 Отговор
    Не лъжи фашисте, никъкъв предприемач не е бил ,работил е като консултант в охранителни фирми.И сътрудникът на ФСС е убит докато го е преследвал.От снимките се вижда ,че стреля по входа и бяга и го убиват до една колона.Точно 10 минути от стрелбата.
    Да ти припомня ли Батаклан и преди месец в Парижката полиция прехвалените GIGIN ги гониха по две седмици из цяла Франция,че и в Белгия?! За американците пък изобщо да не говорим,двама румънци ги направиха на разногледи в Лос Анжелис.

    Коментиран от #21

  • 13 Хрониките на Евразия

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "Бай хой":

    Ям само мармалад веднъж яден вече! Много го обичам на между две филии, прилича на вид на шипков!
  • 14 Лизач на американски предни/задни части

    11 2 Отговор

    До коментар #9 от "Borislav Popov":

    Това с лъжите е патентовано от Боки

    Коментиран от #24

  • 15 ЪРП

    10 1 Отговор
    "Нападателят беше ликвидиран на място.

    Загиналият е сътрудник на Федералната служба за сигурност."
    ТАКА НАПИСАНО СЕ РАЗБИРА ,ЧЕ НАПАДАТЕЛЯТ Е БИЛ СЪТРУДНИК НА ФСС????
    ПРАВИЛНО ЛИ СХВАЩАМ ИЛИ ПОРЕДНАТА НЕКАДЪРНО НАПИСАНА СТАТИЙКА!?
  • 16 Бай Шиле

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Borislav Popov":

    Прочети 8-ми коментар ! Ако още си гладен, ще ти поръчам нещо съвсем топло за хапване!

    Коментиран от #17

  • 17 Borislav Popov

    0 7 Отговор

    До коментар #16 от "Бай Шиле":

    Не съм гладен, а ти ако си гладен, яж ми фуя !
  • 18 ЪРП

    9 1 Отговор

    До коментар #7 от "Kcanba":

    ПРЕДИ 7,8 ГОДИНИ ГЛЕДАХ ФИЛМ ПО "ДИСКАВЪРИ", КОИТО ЕДИНСТВЕНИ СЕ ОСМЕЛИХА ДА КАЖАТ ИСТИНАТА ЗА КЕНЕДИ!!!
    И ДАДОХА ,КАК СЛЕД ПЪРВИЯ ИЗСТРЕЛ В ГЪРБА МУ ОТ ОНАЗИ СГРАДА, ТОЧНО В СЛЕДВАЩАТА СЕКУНДА ОХРАНИТЕЛ ОТ СИКРЕТ СЪРВИЗ, КОЙТО СЕ НАМИРА В ЕСКОРТИРАЩАТА КОЛА ТОЧНО ПРЕД ПРЕЗИДЕНТА, СЕ ОБРЪЩА НАЗАД КЪМ ПРЕЗИДЕНТА С ГОЛЯМО АВТОМАТИЧНО ОРЪЖИЕ /КАРАБИНА/ И МУ ПРЪСКА МОЗЪКА ТОЧНО МЕЖДУ ОЧИТЕ!!!!!....РАЗБИРА СЕ ВЪВ ФИЛМА КАЗАХА ,ЧЕ ИЗСТРЕЛА БИЛ ПО "СЛУЧАЙНОСТ" МЕЖДУ ОЧИТЕ МУ!!!??!!!
    ФИЛМЪТ БЕШЕ ПО СЛУЧАЙ ГОДИШНИНА ОТ УБИЙСТВОТО МУ И САМО ДИСКАВЪРИ РАЗКРИХА ИСТИНАТА!!
  • 19 Бесен Язовец

    3 3 Отговор
    Много лошо са му пръснали черепната кутия още събират частите за удивление вътре не имало мозък, а само една бележка куха лейка!
  • 20 ТУК

    2 4 Отговор
    ДОСТА ИНДИВИДИ СИ МЕРЯТ ПРОСТОТИЯТА , ОБРЪЩАТЕ ЛИ ИМ ВНИМАНИЕ ЗАПОЧВАТ ДА СЕ ЧУВСТВАТ ВЕЛИКИ
  • 21 комар

    2 9 Отговор

    До коментар #12 от "до Хрониките на Еврази":

    В САЩ убийствата са два пъти по-малко отколкото в магучая!А в Франция и Белгия са 8-пъти по-малко.Има си официална статистика в Википедия при това на руски!(Список стран по уровню умышленных убийств)

    Коментиран от #23

  • 22 до хрониките на евразия

    11 2 Отговор
    Какъв Кремъл ве ,паляк?! На американците им паркирах цял Боинг в Пентагона ти за Кремъл бълнуваш!

    Коментиран от #32

  • 23 Соросоидно пу-тен-це

    7 3 Отговор

    До коментар #21 от "комар":

    Тоя списък само вие пробитете соросоиди го знаете! Само в западната чадт на гр. Чикаго щата Илинойс се случават по 1500 убийства от огнестрелно оръжия на година. Краварите са на първо място по убити полицаи в Света. ФБР издирва постояноо 60 сериени убийци по цялата територия на щатите!
  • 24 Borislav Popov

    2 6 Отговор

    До коментар #14 от "Лизач на американски предни/задни части":

    За вчерашното разтягане на локуми и лъжи от Путен. Въпрос от журналиста - Владимир Владимирович, колко ще бъде 2х2 ? Путен : Интересен въпрос, ще бъда кратък. Буквално, вчера посетих Руската академия на науките. Беседвах с много учени, в това число и с младежи, между другото, много грамотни младежи. Тааа, обсъдих с тях, дадения проблем и обсъдихме заедно и останалите икономически проблеми на страната ни. Те ми разказаха за своите проблеми и за своите бъдещи планове. Разбира се, преди всичко, те се вълнуват за проблемите на търсенето и предлагането, на определени стоки, остро стои въпроса с ипотечните заеми, но тези проблеми, могат да се решат и те дори ми обещаха, че ще ги решат. В най близко време, ние заедно с общи усилия ще ги решим, всички тези проблеми, в това число ще поработим и над темата по вашият въпрос. Благодаря за вниманието !
  • 25 до 21

    6 1 Отговор
    Не те знам какви статистики четеш,но е факт ,че най-много затворници има в САЩ. А за убийствата,само един перко в училище и ФАЩ настигат по убийства цяла Европа и РФ едновремено!

    Коментиран от #26

  • 26 антимурзилка

    1 5 Отговор

    До коментар #25 от "до 21":

    Натиснете в нета:" Список стран по уровню умышленных убийств ". И се наслаждаваите! Това е статистика а не руска пропаганда.
  • 27 до Борислав Попов

    5 0 Отговор
    Хихихи! Борето го мъчи математиката и физиката от край време!Седнало то да ми пише 2Х2. Я, ве "физик "такъв, кажи колко е 2+2х2? Боже ,точно ти и иматематика,че и Путин !?
  • 28 Каръл Маркс

    6 1 Отговор
    Показаха престрелката.Нападателят е убит,другото което ми направи впечатление е това че видях луксозни коли и чист район от Москва.Това дори не го бях виждал нито в Лондон нито пък в Париж.Коментарите тука във Факти бг.на някои кравари ме разочароваха с твърденията си за гладните руснаци.Еми то излиза че от нас Бг.няма по бедна ГАЛОШ страна в света.Вече и на Африканските страни ще им завиждаме.Язък за местонахождението на България и Политиката която водим..Сега разбирам защо бягат младите от Бг
  • 29 az#ЛибераленКрах

    7 1 Отговор
    Стрлял е бившият охранител Евгений Манюров, на 39 години от Подольск. Стрелец единак - любима схема на западните спец служби. Стрлбата става на Луканка около сградата на ФСБ, в деня на военния контраразузнавач, в деня на годишната пресконференция на президента Путин и в навечерието на деня на чекиста, т.е. празника на ФСБ, който се отбелязва днес. Случайност? Не мисля!

    Коментиран от #33

  • 30 Хрониките на Евразия

    0 5 Отговор
    Кой , кой ..
    Така , малки ежедневни московски дразги ..
    Един Герой на Русия убил друг Герой на Русия за обида , нанесена на трети Герой на Русия от четвърти Герой на Русия ….
    Пълен бардак , в най - охраняваната зона в Москва - Централата на КГБ / ФСБ ..
  • 31 Хрониките на Евразия

    1 4 Отговор
    От утре , Владимир Владимирович ще го съпровождат в тоалетната не 6 офицера от ФСС , а 12 ....
  • 32 Хрониките на Евразия

    1 3 Отговор

    До коментар #22 от "до хрониките на евразия":

    Спокойно бе Ушанков , този път престъплението не е извършено вожда ви !
    Той има абсолютно алиби , бил е на концерт .
  • 33 Империя на лъжата

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "az#ЛибераленКрах":

    Само не разбрах какво общо имат западните служби ?Това даже руснаците не са го казали ама на теб кукувицата в главата вече ти съобщи ,нали .

    А според майка му същия е говорил с някакви араби

    Коментиран от #35

  • 34 Хорейшио

    0 0 Отговор
    Името на стрелеца е Евгений Манюров .А баща му се казва Фатих Манюров.Те са мюсулмани.

    Евгений Манюров е потдържал контакти с някакви араби ,може би от Саудитска Арабия ,за сега не се знае точно. Някои казват ,че е бил охрана на посолството на СА -но от посолството са отрекли това.
  • 35 az#ЛибераленКрах

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Империя на лъжата":

    Това е послание към РФ. С този е предварително работено. Потенциал за осъществяване на подобни операции имат само спец. службите, т.е. държавни структури или определени кръгове в тях. Москва дразни изключително много определени глобални кръгове с действията си на международната сцена, като проваля плановете им. Не изключвам случилото се да е в отговор на срещата между Тръмп и Лавров и договореното на нея. Нищо повече официално няма да се коментира от страна на Москва по случая. Ще изчерпят темата с протоколното и вече до болка познато ни: "действия на стрелец единак, вероятно с психически отклонения". Посланието в Москва е прието и разбрано. Но едва ли силите, които го изпратиха ще успеят да постигнат целите си....
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Патил от Льонеберя

    1 0 Отговор
    Гледали са повечко холивудски филми ...и влезли в роля...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания