Last news in Fakti

29 Декември, 2019 18:20 8 129 54

Самолети на САЩ търсят руски подводници

  • русия-
  • сащ-
  • подводници-
  • самолети
Самолети на САЩ търсят руски подводници - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Патрулният противоподводен самолет „Посейдон“ от ВМС на САЩ извърши многочасови полети над районите на Северния Атлантически океан, където вероятно се провеждат големи руски учения с участието на подводници. Това следва от данните за мониторинг на западните авиационни ресурси, пише руският вестник “Независимая газета“ в материал, представен без редакторска намеса. Според доклади в оперативното наблюдение са участвали два американски военноморски самолета „Посейдон“. Самолет, излетял от въздушната база Лажес на Азорските острови, е летял в продължение на часове на юг от защитната линия за подводница в Северния Атлантически океан между Гренландия, Исландия и Обединеното кралство (GIUK), в която се намира SOSUS (Система за звукова локация).

В края на октомври норвежката телевизионна компания NRK, позовавайки се на източници във военното разузнаване, съобщи, че десет руски подводници, включително осем ядрени подводници, участват в операции в Северния Атлантически океан, целта на които е била да се тренира пробив на отбранителни линии на НАТО по линията GIUK и прикрит подход към източното крайбрежие на САЩ, отбелязва още аг. "Фокус". „В операцията участват до 10 руски подводници. Осем от тях са атомни. Задачата на част от подводниците е да стигнат до Атлантическия океан, доколкото е възможно, без да бъдат открити, съобщава телевизионният канал, като цитира информация от норвежко разузнаване.

„Голяма част от подводниците на Северния флот на Русия през последната седмица се опитаха незабелязано да напуснат базите си на полуостров Кола в Баренцово и Норвежко море“, твърди норвежката телевизионна компания NRK в края на октомври. Между другото, ако се вярва на официалните данни, днес Северният флот има около две дузини подводни кораби с атомна енергия и само пет дизелови подводници. Да си представим, че половината от тях са отишли в Атлантическия океан е повече от трудно.

Съдейки по маршрутите на полетите на ВМС на САЩ, руските подводници, напуснали базите на Северния флот на Русия, минавайки покрай тази линия, вече действат на юг. Преди това полетите на НАТО се извършваха главно над Норвежко море на север от системата на НАТО срещу подводниците в Северния Атлантически океан.

Полети на военни самолети на НАТО над учебната зона на руските подводници, започнали в края на октомври, се извършват почти ежедневно.

Освен ВМС на САЩ, в операцията участват патрулни самолети на норвежките, канадските и френските военновъздушни сили. За тази цел се използват въздушни бази „Кефлавик“ в Исландия, „Андьоя“ в Северна Норвегия, както и „Лажес“ на Азорските острови. „Русия иска да покаже, че са в състояние да се доближи до САЩ. Те искат да тестват способността на Запада да ги открие и да проверят ответната реакция ", според източници в разузнаването на Норвегия. Според тях експлоатацията на руските подводници, проектирана за 60 дни, е започнала в моретата Баренцово и Норвежко на 20 октомври.

Междувременно през октомври информиран източник съобщи на „Интерфакс“, че руските подводници са достигнали моретата Баренцово и Норвежко като част от планираното учение. "Руските военни провеждат планирани бойни оперативни тренировъчни дейности", каза източникът.

"В съобщението на норвежката телевизионна компания NRK има много измислици", заяви източникът тогава. Все още няма съобщения, че разузнавателните самолети на ВМС на САЩ, както и системата за наблюдение SOSUS, са открили руски подводници (два месеца след "пробива на Русия в Атлантика"). Или руснаците наистина умело се „маскират“ под вода, или от тях няма и помен в Атлантическия океан. И ако има там руски подводници, то те не са в такова количество.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    21 107 Отговор
    Ще ходят да зимуват при курск

    Коментиран от #2

  • 2 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    91 13 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Да не стане обратното някой да изчезне от картата, че тогава къде ще кацнат тези самолети не знам.
  • 3 НГВС соросня

    96 12 Отговор
    САЩ ще хванат руските подводници за перископа и ще им правят като вятъра!
  • 4 И намерихте ли бе ХМЕРИ АМЕРСКИ?

    53 10 Отговор
    .....

    Коментиран от #34

  • 5 Бесен язовец

    12 61 Отговор
    Могат да отидат до там - северната част на Атлантическия океан, но няма да могат да се върнат.

    Коментиран от #26

  • 6 1166

    31 4 Отговор
    А двете наши ,са в първите редици?!
  • 7 Ицо3242

    25 3 Отговор
    Те руските подводници летятм. Грешно търсят подводници у водата със самолети.
  • 8 Дядя Ваня

    58 6 Отговор
    Да проверят около статуята на свободата.Ну,пока.
  • 9 СССРкаскет

    9 55 Отговор
    Америте са търсили скрап по-скоро, че да го претопят и да си напраят тигани после. Руският скрап е подходящ, нали така каскети?

    Коментиран от #15, #16, #17

  • 10 Шляхтиц

    65 6 Отговор
    Параноята е сериозна диагноза. Интуицията на "всемогъщите" и "всеможещи" американци може би най-после им е припомнила мъдростта, че който нож вади, от нож умира. Сън не могат спят вече и търсят под вола теле. Най-чистосъдечно руски военен функционер припомни на американците, че руски ядрени подводници са обикаляли една седмица по източното крайбрежие на САЩ без да бъдат забелязани от американците. Когато напускат вече зоната са се показали, за да ги забележат и са поздравили американските си колеги, военни.

    Коментиран от #28

  • 11 сливатаеузряла

    45 6 Отговор
    Те не отиват за да се връщат,отиват да ги натръшкат.Да жувее Русия
  • 12 До9

    13 16 Отговор
    Ами да поискат от 2 рия по сила член нато Турция нали си купи от руския скрап:))
  • 13 Blackthorn

    35 3 Отговор
    Ако случайно открие някоя подводница и той самият ще бъде сторен на подводница :)
  • 14 Иван

    29 1 Отговор
    Четете Библията,там пише кой кого ще унищожи.

    Коментиран от #54

  • 15 Иван

    18 2 Отговор

    До коментар #9 от "СССРкаскет":

    Барак и Мишел ще ти напраЯт.
  • 16 Шляхтиц

    26 4 Отговор

    До коментар #9 от "СССРкаскет":

    Точно така КАСКЕТ. Не ме интересува чак толкова много, но явно си потомък на ЕДНОВРЕМЕШНИТЕ КАСКЕТИ, които първи се отрекоха от СССР, първи отидоха в Църквите и започнаха да се кръстят, първи станаха демократи, първи станаха патриоти и първи станаха капиталисти. Най-напред през1944 година направиха МОЕТО ОБЩО, а през 1989 година направиха ОБЩОТО ТЯХНО. ................................

    Коментиран от #24

  • 17 Иван

    15 2 Отговор

    До коментар #9 от "СССРкаскет":

    Нали така,Ваше Превъэходителство Мустафа?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ххх

    2 3 Отговор

    До коментар #16 от "Шляхтиц":

    Все пак да не забравяме чие творение са тези "догми" ,на европейската философска мисъл! Няма общо с Русия! Те както казвате вие са прости гноми и селяци!Капиталистите първо ги научили,а после като го приложили някой тук реват! Ами ревете!
  • 25 кузя димящий

    5 20 Отговор

    До коментар #22 от "Иван":

    то и Курск доста време изкара под вода
  • 26 Аха

    19 1 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен язовец":

    Аха.
    Е оти да се връщат краварите нема да ги има и че се даде приоритет на истинските местни жители на бившия веч краварник.
    ИНДИАНЦИТЕ.
    Че им требе време да се осъзнаят,па и помощи,че им требат оти ония нашествениците са опоскали всичко.
    Те по тая причина отварят войни и раздори у дръжавите дет имат природни ресурси.
  • 27 ТОЧКАТА

    18 2 Отговор
    търсите ли,търсите ли??Е ,ще си го намерите!!!!
  • 28 ХХХ

    13 1 Отговор

    До коментар #10 от "Шляхтиц":

    ТОВА НЕ БЕШЕ ЛИ РЕАЛНА СЛУЧКА ОТ ВРЕМЕТО НА "ЗАПАДНАЛИЯ" И "БЕЗПОМОЩЕН" СССР?

    Коментиран от #37, #38

  • 29 Пилотът Гошу

    9 19 Отговор
    Май скоро ще има Круск 3 натам са се запътили руските подводници да търсят майка си в натовските води.После да не ми се оплаквате ама те нашите подводници не бяха разцепени на две от Марк 54 и не се сцепиха като диня хвърлена от покрива на НДК а се сцепиха поради пожар на електрическото табло???

    Коментиран от #33, #36

  • 30 Ххх

    18 2 Отговор
    На 27 октомври се случва инцидент, наречен от Шлезингер „най-опасният момент в човешката история”. Кораби на американския военно-морски флот, водени от самолетоносачи „Рандолф”, подлагат на обстрел съветска подводница В-29, охраняваща пътуваща към Куба съветска флотилия. Американците не знаят, че съветската подводница е оборудвана с ядрено оръжие. Подводницата е засегната и температурата в нея рязко се покачва, особено в машинното отделение. Осветлението угасва, остават да работят само аварийните светлини. Въглеродният двуокис във въздуха стига до почти смъртоносни нива. Съветският радист Вадим Орлов описва сцената по следния начин: „Един от дежурните офицери припадна и се свлече на пода. После втори, трети. Падаха като подкосени. Това продължи четири часа… После ни удариха с нещо по-силно. Решихме, че това вече е краят”. Настава паника. Капитанът Валентин Савицки неуспешно се опитва да се свърже с Генералния щаб. След това нарежда на дежурния офицер да подготви ядреното торпедо: „Може би войната горе е започнала. Сега ще им покажем! Ще умрем, но няма да се дадем, няма да посрамим съветския флот!”. Командирът по политическата част Василий Архипов обаче го успокоява и убеждава да не изстрелва торпедото. По този начин, съвсем сам, той предотвратява ядрената война и спасява човечеството.

    Коментиран от #31, #32

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Ууу

    2 7 Отговор

    До коментар #30 от "Ххх":

    когато се чете нещо трябва да е с разбиране. При тебе явно не се получава.
  • 33 ****

    21 2 Отговор

    До коментар #29 от "Пилотът Гошу":

    Какви натовски води те гонят и тебе бе мушмул,ти международните води за натовски ли ги имаш?
  • 34 българин

    18 2 Отговор

    До коментар #4 от "И намерихте ли бе ХМЕРИ АМЕРСКИ?":

    А намерили са, намерили са ! Дори и са я снимали ! Ама на снимката е излязла английска подводница, защото само тя не е успяла да се скрие навреме . Няма пояснение от автора, че снимката е юлистративна . Значи наистина са открили подводница - английска . Да продължат да търсят, може и да открият някоя руска от Първата Световна Война на дъното ! ТЪПИ КРАВАРИ ! Не си гледат говедата, за което единствено ги бива ,а хукнали руски подводници да хващат . Ще ги хванат за шнорхела !
  • 35 Ами да

    17 2 Отговор
    Че ги търсят (подводниците де)краварите ги търсят.
    Да позачекат още малко и ,че ги открият у задниците си.
    Тъпунгери краварски я попитайте чичко Ви ГУГЪЛ за тез неща (подводниците де)и тогаз плямпайте.
    Па и по дискавъри имаше предаване за руска подводница дет бе излязла на плажовете краварски и бяха се одрискали яко.
    Па имаше предаване за руска подводница строена преди 50г. И със сауна и баня с басейнче вътре.
    Е който не вери да провери он ГУГЪЛЧО И ТИЯ ОТ ДИСКАВЪРИ СИЧКО ЗНАЯТ.
  • 36 ХХХ

    17 2 Отговор

    До коментар #29 от "Пилотът Гошу":

    МОМЧЕ, ТИ ИЛИ СИ "БЛЯСЪЧКО МЕЧТАТЕЛНИКА" ИЛИ СИ МНОУУУ ГЛУПАВО МОМЧЕ!
    СЛЕД ИНЦИДЕНТА С "КУРСК" АМЕРИТЕ ДОЛЕТЯХА НА СЕКУНДАТА В МОСКВА ЗА ДА СЕ ОБЯСНЯВАТ,ЧЕ НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ТОЗИ ИНЦИДЕНТ,КАКТО И СЕ ДОКАЗА, ЧЕ Е ЧИСТ ИНЦИДЕНТ!!....ЗАЩОТО СИ ДАДОХА ЯСНА ПРЕДСТАВА,ЧЕ ЩЯХА ДА БЪДАТ ПЪТНИЦИ,АКО СИ БЯХА ПОЗВОЛИЛИ ДА СЕ ЕБАВАТ С ЛУДИТЕ РУСНАЦИ!

    Коментиран от #39

  • 37 Шляхтиц

    10 2 Отговор

    До коментар #28 от "ХХХ":

    Случката не е от Съветско Време. Съвсем скорошна е.
  • 38 Шляхтиц

    14 1 Отговор

    До коментар #28 от "ХХХ":

    Прекалено много публикации има на тема колко милиона руснаци е погубил Сталин в Сибир и лагерите. Почти не съм срещнал публикации колко милиона немци е погубил Хитлер в немските концлагери, комунисти, социалисти, социалдемократи и евреи.

    Коментиран от #48

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 ХХХ

    3 4 Отговор

    До коментар #39 от "да го духат руските краварски сороси":

    МУАХАХАХА....ГОуЕМ ШЕГАДЖИЯ СИ!...уЕКО ТЪПОВАТО ЗАБАВЕН, НО УМЕЕШ ДА ЗАБАВЛЯВАШ!! ШЕГОУБИЕЦ ...МУАХАХАХАХА...

    Коментиран от #41

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 сливатаеузряла

    6 2 Отговор
    То бай-Хитлер,сам си затри Германия,щото мразеше германците,та им скрои война.Но е сключил договор с Сатана.Сега е в ада-тепе,и се пържи на огъня.Сталин е цвете пред,Хитъра от Герм.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 кабаметюметювакаба

    1 0 Отговор
    губиш контрол,а теб те няма
  • 45 Шойгу обосрался

    7 5 Отговор
    Намират ни подводниците по миризмата . За това все поръчвам нови тоаретни чинии да се крадат ама не помага .
  • 46 a bee

    2 0 Отговор
    А бее . Кой иска да види статуята на свободата ,
    кой приказки си разправя а !

    https://www.youtube.com/watch?v=sawMrjr4CHc
  • 47 Благо

    2 3 Отговор
    Странно , днес азиатския хратутник и майстор подводничар - с джендърски прякор " Сульо подводния м-нет " е забравил да изплюе нечий шнорхил ...
  • 48 Пако

    10 3 Отговор

    До коментар #38 от "Шляхтиц":

    Няма и да срещнеш,след няколко години
    ще срещнеш новината че,Сталин е започнал
    ВСВ.
    Вече прокарват лъжата че,Хитлер е нападнал
    СССР превантивно,понеже Сталин всеки
    момент е щял да нападне Германия,да се
    смее ли човек ,да плаче ли но, това е...,
    Демокрация приятелю

    Коментиран от #49

  • 49 Историята такава каквато е

    5 8 Отговор

    До коментар #48 от "Пако":

    Това не е ли вярно ?Че Германия напада превантивно СССР . Как ще обясниш присъствието на 6 милионна армия до границата с Германия . Как ще обясниш лизо 1 милион пленени в първите седмици на войната ,между които и сина на Сталин. Той е служил като офицер от артирерията към московски военен окръг -какво е правил на границата.
    Германия още пленява море от танкове ,планини от снаряди , горива ,авиационни бомби и какво ли не .
  • 50 Къде е Лошарик ?

    6 2 Отговор
    Лошарик там ли е ?
    А няма я ,случи и се случка
  • 51 Калтенбрунер

    5 4 Отговор
    Ще намерят подводници на Кукуво лято! Колкото откриха подводниците в залива на Прасетата през Карибската криза 1962.

    Коментиран от #52

  • 52 Къде е Лошарик ?

    3 4 Отговор

    До коментар #51 от "Калтенбрунер":

    Абе хонзи ,как се запали Лошарик знаеш ли и къде ? Имаше ли барбекю там 14 Груз 200 -че и офицери само . Не само ги намират ,а и изобщо не им цепят басма .

    Не ти разбрах мисълта за Залива на прасетата и Карибската криза . Хвани отвори Гугъл да направиш справка и недей да ляляш такива глупости
  • 53 факт

    3 1 Отговор
    и изплуват до статуята
  • 54 КУРнинов

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Иван":

    ТАЯ БИБЛИЯ ДЕТО Я ЧЕТЕШ ТИ Е ПИСАНА ОТ ПУТИН!