30 Декември, 2019 16:00 8 989 12

Буря в Белия дом след решение на Тръмп

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • майк помпео

Еспер и Помпео се опитали да разубедят президента

Буря в Белия дом след решение на Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Шефът на Пентагона Марк Еспер и държавният секретар на САЩ Майк Помпео са се опитали да убедят президента Доналд Тръмп да преразгледа решението си за Украйна, съобщи New York Times.

От медиата са провели разговори с настоящи и бивши държавни служители. Те разглеждат решението на президента за замразяване на финансовата подкрепа за страната.

Оказва се, че съпротивата срещу решението е била много по-голяма от това, което се смяташе до сега. През август Еспер и Помпео са провели среща с президента, заедно с тогавашния съветник за национална сигурност Джон Болтън.

Те са настоявали за размразяване на подкрепата за Украйна, но не се е стигнало до споразумение. За срещата беше потвърдено по-рано.

Смята се, че решението е било изненадващо за държавните служители и е предизвикало серия от противоречия.

Действащият шеф на администрацията в Белия дом Мик Мълвейни се определя като ключова фигура в разговорите.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    52 5 Отговор
    Някой да пита Украйна защо изобщо са си въобразявали че е добра идея да разчитат на САЩ? Всички държави разчитали на САЩ някога са станали на руини. Венецуела, Хаити, Куба, Филипините и още някои държави чиито имена няма да знаем защото не са им позволили дори да се появят.

    Коментиран от #11

  • 2 тъпите комунисти, атакисти и русофили

    6 81 Отговор
    са врагът на България и ги правиме луди тук, сами да си говорят и за две стотинки!!!САЩ помогнаха вече на Украйна като забраниха на Русия да продава газ. Путин е бесен от вчера защото САЩ му спират търговията с газ и сметките на тези от Кремъл с милиарди долари в швейцарски и щатски банки ще спрат да наддават за сметка на обедняващия руски народ, който вече яде децата си от глад. Тия в Кремъл паднаха в поза партер с молитвено изражение пред Полша и Украйна!Тръмп им спря газопровода и ако не са германците да го купуват и украинците за го пропуснат през територията си в Русия трябва да се замислят как да превръщат газта в храна:):)Ние също спираме турски поток с около две години за да се научат, че не бива така. Турски поток е готов навсякъде и предстои откриване след 10 дни, но по него газ никога няма да потече защото тук в България тепърва започва да се строи, а ако Путин заобиколи България ще са му нужни не по-малко от 6 години през Гърция и Македония...Имаме диверсификация от поне 6 източника неруски газ плюс втечнен направо на пристанищата на Варна и Бургас от САЩ на два пъти по-ниски цени от руския газ. Имаме най-голямото хранилище за втечнен газ на Балканите, така че чакаме скръб от руските партньори и падане на Кремъл в поза партер и пред нас смелите натовски българи.

    Коментиран от #7, #9, #12

  • 3 Kaniba

    39 3 Отговор
    макак така!???
    нал Usраина стана свободна, след майдауна!!!!
    А ето че байдън, помпео... Все Пашите на днешната ханъма Уцраина...
  • 4 Последния софиянец

    48 3 Отговор
    Обраха Украйна до голо и вече не им е интересна.
  • 5 Да го кажем направо

    54 2 Отговор
    Нищо ново-САЩ както винаги-употребяват и изхвърлят...Украйна изигра ролята си да подържа няколко години анти-руските настроения...А заедно с това и да я ограбят чакалите от САЩ-а сега е изхвърлена от сметките им като мръсен парцал.Някой учуден ли е...?
  • 6 висок

    18 2 Отговор
    О Теменуга Лъжата заби нож в гърба на Украйна! От 2020 няма да получаваме газа си от Украйна а от Турция, въпреки договора до 2030 г!!!

    Коментиран от #10

  • 7 Дивуй

    19 3 Отговор

    До коментар #2 от "тъпите комунисти, атакисти и русофили":

    Много рано си се нафиркал.Утре вечер е нова година.
  • 8 onq s konq

    4 14 Отговор
    Доста нагло и безотговорно поведение за един президент в импийчмънт
  • 9 Марги

    36 2 Отговор

    До коментар #2 от "тъпите комунисти, атакисти и русофили":

    Ето такива русофоб като теб загробиха България!! Защото под предлога да ударим Русия като не купуваме газ и като не строим АЕЦ, ние ликвидираме България не Русия! И аз ще кажа като Путин, гледайте географската карта като говорите глупости. Ето такива хора ликвидираха хубавата ни държава, но ще има възмездие, винаги е така!!!
  • 10 Марги

    25 1 Отговор

    До коментар #6 от "висок":

    Този нож не е в гърба на Украйна, ами в нашия. Не си осведомен Украйна ще получава и ще транзитира газ за още 5 години, а ние, точно ние няма да получаваме руски газ за да се успокоят русофобите и Б.Б. да се откупи от САЩ , защото ще минем на двойно по скъп втечнен американски газ.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 българин

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "тъпите комунисти, атакисти и русофили":

    Чакам с кофите да го разтоваря първо във ВАРНА после и в БУРГАС . Абе ахмак с ахмак, прочети два реда по темата за газа пък който и да било той, руски, американски, азербайджански и т.н. и тогава се изказвай . От разбирачи като теб и Тиквата сме на този хал !