13 Януари, 2020 09:30 4 065 13

Война с Иран ще засегне целия свят

  • иран-
  • война-
  • япония-
  • сащ-
  • шиндзо абе

Японският премиер отправи призив за мир

Война с Иран ще засегне целия свят - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Военна конфронтация с Иран би застрашила мира и стабилността в света, предупреди японският премиер Шиндзо Абе по време на визита в Саудитска Арабия, целяща успокояване на напрежението в региона след убийството на ирански генерал при американски ракетен удар, предаде AFP.

Шиндзо Абе разговаря със саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман. "Всякаква военна конфронтация в региона, включваща страна като Иран, ще има отражение не само върху мира и стабилността в региона, но и върху мира и стабилността в целия свят", заяви Абе, цитиран от говорителя на японското външно министерство.

Японският премиер призова за предприемане на дипломатически усилия за успокояване на напрежението в региона. Абе и принц Салман се споразумяха да работят в тясно сътрудничество за сигурността на корабоплаването в региона и обсъдиха решението на Токио да изпрати в Близкия изток ескадрен миноносец и два патрулни самолета. След Саудитска Арабия Абе ще продължи обиколката си в района на Персийския залив с посещения в Обединените арабски емирства и Оман.

Война с Иран ще засегне целия свят
Снимка: БГНЕС/ EPA


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    18 10 Отговор
    Клоуна не му стиска, знае че всички вече ги мразят и праща подлогите си да успокоява ли напрежението

    Коментиран от #3

  • 2 другарски съвет

    10 7 Отговор
    Ми ,г-н Абе би могъл да покани айятоласите на посещение в Хирошима и Нагасаки ,та те на място да се запознаят с красотата на ядрената експлозия и радостта от това - да отидеш преждевременно при боговете си .
  • 3 Рошкооо,рошко

    3 8 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    да те рошат манафите.!

    Коментиран от #4

  • 4 те колко пъти са го

    4 5 Отговор

    До коментар #3 от "Рошкооо,рошко":

    Ти па ,плашиш куче с ... кокъл.
  • 5 322

    13 3 Отговор
    За тия градове дето пишеш, експерте, няма и следа от това което са причинили атомните бомби, само два. паметника. Персите няма да се трогнат,а ше се надъхат повече. Па и май не осъзнаваш какво пишеш, щото не ти е в двора конфликта, тогава ще квичиш като свиня на заколение, да се милиш на всички видове богове, ама дори и те няма ти помогнат, щото такъв път си си избрал и този заслужаваш!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Матей

    6 5 Отговор
    Иранците почнаха да проумяват,че с напълно военен отговор не могат да излязат на глава с американците,затова започват да се ориентират към действия с групи диверсанти и по традиционния начин на иракчаните и афганистанците чрез засади,мини,бързи обстрели с миномети и ракети.Засега голяма война не се очертава,макар за нас едно раздвижване на блатото може да е за добро.По-добре късно ,отколкото никога,ако беше станало преди 20-30г. ,сега ситуацията в страната щеше да е коренно различна.И бездруго държавата си отива,без значение дали сега или след 10-20г.

    Коментиран от #8

  • 8 бе не е лошо ама

    1 9 Отговор

    До коментар #7 от "Матей":

    Ми те хубаво ще се "ориентират" към подобни (на описаните от теб ) действия ,ама не знам дали САЩ ще ги търпят със скръстени ръце или ... ще си спомним за Саддам ,а ?!
  • 9 сащ е тумора на планетата

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Тролът ''Румяна Костова'' е все по-бесен":

    ти май си се объркал, става дума за сащ нали, щото те се свтовния агресор, ако краварите не се бяха мешали в Украйна ( с купуване на майданците с 5 милиарда долара) нямаше и Русия да се меша. А краварите че са терорист номер 1 едно цял свят го разбра, то не беше незаконни войни то не бе чудо, Авганистан Югославия, Ирак, Либия, Панама, Украйна и много други дестабилизиращи операции по света, за "инструктурите " от цру създали идил да не говорим там на всички стана ясно чие чедо са
  • 10 9842

    5 0 Отговор
    МОЖЕ БИ ЕПО-ДОБРЕ, .... ТАКА ЩАТИТЕ ЩЕ ПРЕСТАНАТ ДА СЪЩСТВУВАТ КАТО ТАКИВА.....СТРУВА СИ ДА ОПИТАТ - ТОВА Е НАЙ БЪРЗИЯ МАКАР И БОЛЕЗЕН НАЧИН ДА СЕ ОТЪРВАТ ОТ ДЕМОКРАЦИЯТА СИ И ДА НЕ НИ Я НАБУТВАТ КАТО ВТОРИЧЕН ПРОДУКТ..
    АМАН ОТ МАЙДАНИ И ВЕСЕЛЯЦИ
  • 11 бозарабта

    1 1 Отговор
    Мир с чаршафи,лицемерие
  • 12 Шаран БГ

    3 0 Отговор
    Нали написаното в последната книга на Библията трябва да се осъществи !? За милиони хора това е била ВСВ. Но явно идва нещо много по-страшно ! Някой горди нещастници си мислят, че като се заврът в дълбоки дупки в земята, ще ги подмине тоталното унищожение на тази планета. Напротив- тяхната агония ще е много по-дълга и по-мъчителна. И те го знаят, НО искат да се убедят ! Гордостта е начало на всеки грях! Алчността човешка е ненаситна ! А някой казват, че човекът бил разумно същество................
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.