13 Януари, 2020 15:50 1 149 8

Европа защити споразумението с Иран

  • ес-
  • споразумение-
  • иран

Европейските държави не са съгласни с Доналд Тръмп

Европа защити споразумението с Иран - 1
Снимка: Shutterstock

Представители на основни европейски държави излязоха с декларация с призив за спазването на ядреното споразумение с Иран, съобщи France 24.

Правителствата на Франция, Германия и Великобритания излязоха с обща декларация.
Посланието е, че те ще продължат да спазват споразумението.

Те призовават Иран да отмени всички действия, които не съответстват на споразумението. Страните призоваха Иран да се ангажира със сигурността в региона.

Според тях е важно да има пълно спазване на договореното до този момент. Европейските представители изразяват съжаление за решението на САЩ да напуснат споразумението.

По-рано американският президент Доналд Тръмп призова Европа да се откаже от споразумението. Той вече поиска то да бъде преразгледано и да се проведат нови преговори.

Френският президент Еманюел Макрон обяви, че Франция и Русия продължават да спазват договора. Руският президент Владимир Путин призова за нови преговори.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално

    11 4 Отговор
    Разумна постьпка-и най-вече ЕС започва да показва,че има грьбнак пред американските агресори.

    Коментиран от #5

  • 2 а дали

    2 11 Отговор
    Бе то Европа ще спазва споразумението ама чалмалиите ,на които Аллаха им говори ката ден и те все в неговото име правят щуротии ,те ще го спазват ли ?

    Коментиран от #4

  • 3 Morgoth

    8 1 Отговор
    Когато САЩ наложи запор върху всички международни транзакции в долари, това какво призовават от ЕС няма никакво значение. Иран може да продава петрол само на Китай, а европейските фирми ще се страхуват от санкциите.
    Ако ЕС иска думата ни да се чува трябва да се еманципира от САЩ, при това по всички линии, като в случая да има европейска петролна борса на която се търгува в евро.
  • 4 Гост

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "а дали":

    И как Европа спазва споразумението?Краварите налагат санкции на Иран,а европейските фирми ги спазват.Само Иран го спазваше доскоро.Че нали за това спазване трябваше да няма санкции?Еми спазваха го докато краваря прецака всичко без явен повод дори.

    Коментиран от #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 мишо

    1 0 Отговор
    А ,питам ви драги коментатори запознати ли сте с клаузите на това споразумение???????????????Съмнявам се ,личи ви от коментарите.
  • 8 другар

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Чудесно свободно съчинение ,как го сътвори?????????????